Love&Sex

7 sasvim jasnih znakova da vaša trenutačna veza nema budućnost

  • Ljubav sama po sebi nije dovoljna za opstanak veze, a postoje jasni znakovi koji pokazuju da li je tvojoj vezi došao kraj
  • U svakoj vezi važno je imati osnove, kao što su zajednički ciljevi, zajedničke vrijednosti, povjerenje i poštovanje.

  • Prema navedenim znakovima možeš saznati prolazi li tvoja veza kroz manju krizu ili je vrijeme za prekid

Kada ste ti i tvoj partner u potpunosti zaljubljeni lako je vjerovati da možete prevladati sve izazove. Ali stvarnost je da još uvijek možeš ostati zarobljena u vezi koja nema budućnost, makar istinski voljela tu osobu.Donosimo ti sedam znakova prema kojima ćeš vidjeti da li su nesuglasice u vezi tek trenutačne prepreke ili stvarni problemi koji će dovesti do raskida.

1. U vezi nedostaje prihvaćanja

Prihvaćanje je temelj svih trajnih odnosa. Dobar partner je onaj koji te prihvaća onakvom kakva jesi, umjesto da te nastoji pretvoriti u ono što on želi da budeš. Svatko ima svoje negativne i pozitivne osobine, ali dobar partner obično prihvaća sve tvoje mane. Tvoj partner ne mora uživati ​​u radnjama koje su ti važne, ili stvarima koje voliš raditi, ali te ne smiju kritizirati niti ti suditi za ono što voliš. Primjerice, on ne mora s tobom gledati Sex i grad, samo zato što si ti opsjednuta serijom; isto tako, ti ne moraš gledati cijelu nogometnu utakmicu ako ti je to dosadno. Poštivanje izbora drugih i njihovo prihvaćanje ključni je dio veze. Ako te partner iritira i neprestano kritizira tvoje životne izbore, makar to bio način na koji se oblačiš ili kako hodaš, onda je to pravi znak upozorenja da vaša veza nema budućnost.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Koliko različito na prekid reagiraju muškarci i žene Rubrika Love&Sex Love&Sex

2. Nedostatak suosjećanja

Veza se ne odnosi samo na ostanak jedno s drugim tijekom dobrih vremena. Svi se svakodnevno suočavamo s različitim vrstama stresa i problema. Imamo teške dane na poslu, ponekad prolazimo kroz značajne zdravstvene probleme ili se suočavamo s teškim financijskim pitanjima. Dobar partner će suosjećati s tobom i pokušat će ti pomoći u njihovom rješavanju, umjesto da te ljuti, razdražuje ili odbacuje. Ako ti partner odbije pružati podršku u teškim vremenima, to je jedan od najvećih pokazatelja da vaš odnos neće funkcionirati u budućnosti.

3. Kad se osjećaš usamljeno u vezi

U redu je osjećati se usamljeno kada ste samci, ali ako se još uvijek osjećate usamljeno kad ste u vezi, to znači da nešto nije u redu. Znakovi kojima treba paziti: Kada želiš razgovarati s partnerom, on nije dostupan. Tvoj partner nije tu da te raspoloži nakon što si imala težak dan. Kad si usamljena i osjećaš da tvoj partner ne ispunjava tvoje emocionalne potrebe. Ovi znakovi ukazuju da je vaša veza zapravo završena.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

4. Niste na istoj valnoj duljini

Naići ćete na probleme kada ti i tvoj partner niste na istoj razini, na primjer, tvoj partner želi putovati i istraživati ​​svijet, ali ti se želiš skrasiti i osnovati obitelj. Ako postoje sukobi, a vas dvoje često niste na istoj stranici, vrijeme je da sjednete i razgovarate o svojoj budućnosti. Sasvim je u redu ako se vaši interesi međusobno razlikuju, a budućnost tvog partnera ne uključuje tebe. Barem ćete oboje nakon razgovora znati da niste na istom putu. 

Možda vas zanima Ako sada počneš raditi ovih 6 stvari za svoju kožu, estetski kirurg ti neće biti potreban Rubrika Beauty Beauty

5. Veza je jednostrana

Nisu svi odnosi započeli jednostrano, ali većina završava na ovaj način. Uspješan odnos zahtijeva da partneri jednako daju i uzimaju. Kada jedan partner učini više ili uzima više, to je najčešće povod za sukobom. Svaki odnos zahtijeva jednaku količinu truda uloženu s obje strane. Da bi odnos bio uspješan, oboje se morate žrtvovati. Ako jedan partner previše brine, a drugi je potpunosti nezainteresiran, to je znak da je odnos na rubu kolapsa.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima 5 razloga zašto bi se žene trebale hvaliti o seksu, a muškarci ne Rubrika Love&Sex Love&Sex

6.  Nedostatak povjerenja

Povjerenje je najvažniji aspekt u svakom odnosu. Ako ne možeš u potpunosti vjerovati svom partneru, on uvijek provjerava tvoje telefonske pozive i poruke ili jednostavno sumnjaš da te vara, onda se moraš zapitati što radiš s tom osobom? Čak i ako odlučiš ostati u vezi i pokušati ići naprijed sa svim svojim nesigurnostima, znaj da je put bez povjerenja uzaludan. 

7. Kada je nestala motivacija za rad na vezi

Kada ti i tvoj partner niste voljni riješiti svoje razmirice, možda je vrijeme da se oprostite jedno s drugim. Ne možeš neuspješno oživljavati vezu koja je odavno mrtva. Iskra je nestala i zapravo se bojiš vremena koje morate provesti sa svojim partnerom.Neki se ljudi boje da će prekinuti vezu jer se osjećaju krivima i ne žele povrijediti osjećaje drugih osoba ili ili se boje da će biti završeni usamljeni. Ali ovo je  naš savjet: bolje je biti sam nego ostati u beživotnoj vezi!

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0