Love&Sex

Ako ti i tvoj dragi možete razgovarati o ovim temama, onda ste jako bliski

  • Opisala bi svoju vezu kao doista blisku? Onda, za svaki slučaj, napravi provjeru: možeš li otvoreno pričati s partnerom o ovim temama?
  • Mnogo parova ima problema otvoreno razgovarati o intimnim stvarima, ali upravo je razgovor način za zbližavanje
  • Moguće je razgovarati o seksu, maštarijama, sumnjama i strahovima, u svakom slučaju neugode ne smije biti

Povjerenje općenito igra jednu od najvažnijih uloga u vezi. Zajedno u dobru i zlu, kaže se. Sasvim je jasno da probleme treba zajednički rješavati te svoje brige podijeliti s partnerom. Teoretski. Naime, puno parova ima problema otvoreno razgovarati o intimnim stvarima. Tako nikada neće biti doista bliski. Razgovarate li redovito o ovim temama? 

Seksualne želje 

Jako je važno razgovarati o tome – ne samo zato kako bi oboje imali bolji seksualni doživljaj, nego zato jer tako pokazujete da imate povjerenja jedno u drugo, što jača vezu. Šutnja u spavaćoj sobi vodi ka frustraciji, dosadi te u najgorem slučaju otuđuje. Tko ima problema riječima izraziti svoje želje, može partneru i pokazati što bi rado htio. 

via GIPHY

Preopterećenje 

Nije uvijek lako priznati da si trenutačno preopterećena nekim zadatkom ili situacijom. Međutim, upravo to čini vezu zdravom. Nema igrica, nema muljanja, jednostavno treba otvoreno reći: „Dovraga, ne mogu se sada s time nositi!“ Može se raditi, na primjer, o svađi s prijateljicom, problemima na poslu ili obiteljskim obavezama. Ili to može biti nešto što partner očekuje od tebe. Tko prizna da je u stresu, probudit će razum kod drugoga. A kad netko prizna svoju slabost, time pokazuje da ima povjerenja u drugoga te da su si bliski. 

Možda vas zanima Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela Rubrika Life&style Life&style

Sumnje i strahovi

Osobne krize ne djeluju samo na pojedinca, nego i na vezu. Zbog toga je fer povjeriti se drugome. Ako dijelite brige u vezi, obje će strane profitirati: pogođeni će dobiti potporu i razumijevanje, a „tješitelj“ će se osjećati potrebnim te će se dobro osjećati znajući da pomaže svom zlatu. 

via GIPHY

Zdravstvene poteškoće 

Naravno da ne trebaš partneru u detalje objašnjavati kako ti se promijenila stolica u zadnje vrijeme. Međutim, ako mu ne kažeš da se loše osjećaš, to može negativno djelovati na vezu. Naime, on neće znati zašto je njegova draga loše volje – pa bi to raspoloženje moglo i njega zaraziti. Katastrofa! Dakle, bolje je reći partneru ako imaš nekih zdravstvenih problema. Ako ste doista bliski, onda lako možete pričati o tome. 

„Loši“ osjećaji 

Zavist, ljubomora, sram… četo ne želimo pričati drugima ako nešto tako „loše“ osjećamo. U krajnjoj liniji, ne želimo da netko pomisli kako smo loši ljudi. Međutim, ponekad pomaže ako partneru sasvim otvoreno kažeš: „Dragi, provodiš toliko puno vremena s novom kolegicom i da znaš da sam ljubomorna!“ Jedino tako partner može reagirati kako treba. Ako sakrivaš negativne osjećaje, to provocira svađu. 

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0