Life&style

Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela

Radim kao novinarka te se uistinu smatram sretnicom što imam priliku raditi posao u kojem uživam i u kojem sam uspjela spojiti rad s uživancijom. Novinarski posao je vrlo dinamičan, a pošto vijesti ne čekaju nikoga, nerijetko se desi da i po cijele dane provodim pišući članke u reakciji ili istražujući priče na terenu. Osim posla, kao i svi millenialsi, gajim još mnoštvo interesa za različite aktivnosti pa tako u slobodno vrijeme obožavam otkrivati nove restorane i isprobavati različite vrste kuhinja, odlaziti u kino i kazalište, a povremeno i noćne klubove. Uz to, nekoliko put tjedno odlazim u teretanu, a pohađam i školu stranih jezika. Sve to mi predstavlja istinsko veselje, ali i zahtjeva pomno planiranje mog vremena. Stoga kao i svaka žena imam neke svoje tajne (čitaj stvari) koje mi olakšavaju život i omogućavaju da što bolje iskoristim svoje vrijeme. Donosim ti svojih pet trenutačnih favorita. Tko zna, možda jedan od njih uskoro postane i tvoj!

1. Instant zobena kaša 

Priznajem, nisam jutarnji tip i prava mi je borba otvoriti oči i izvući se iz kreveta kad ujutro zvoni budilica. Ostati budna do tri, četiri ujutro, e to već mogu, bez problema! Doslovno ću iskoristiti i zadnju sekundu kako bih se izležavala u krevetu. Prije bi, zbog moje ljubavi prema druženju s krevetom doručak postao žrtvom nedostatka vremena - najčešće bih ga preskočila ili jednostavno ugrabila nešto u pekarnici na putu do posla. Moja mama me uvijek iznova upozoravala kako to i nije najpametnije te da bih možda ipak trebala ustati malo ranije i pojesti neki zdravi, konkretan obrok. Doručak je ipak najvažniji obrok u danu, a i mame treba slušati pa su instant zobene kaše pokazale savršenim kompromisom. Zdrava je, ukusna, i što je meni ujutro najvažnije, jako se brzo i jednostavno priprema.

 | Autor: Miss7/Instagram/Facebook Miss7/Instagram/Facebook

2. Mobitel čija me baterija neće ostaviti na cjedilu

Život bez mobitela mi je postao nezamisliv. Imala sam ih podosta, ali ni jedan nije bio kao Samsung S10+. Kao novinarka, a još k tome i millenialka, stalno sam u pokretu i većinu dogovora odrađujem upravo preko mobitela. U njega zapisujem ideje i bilješke, pretražujem internet u potrazi za novim temama, čitam novosti u zemlji i svijetu te putem njega šaljem članke i fotke urednicima s terena. Svi moji prijatelji znaju da kuda ja tuda i moj mobitel, a nekoć i punjač. Jer nema goreg od toga da ti se isprazni baterija baš kada trebaš dovršiti članak (a punjača u tom trenu nema na vidiku). Sad više nemam taj problem jer Samsung S10+ ima bežično punjenje preko drugih uređaja što mi omogućava da nikad ne ostanem bez baterije. Također, ima beskrajni zaslon koji mi omogućava gledanje videa bez crnog ruba. Uz sve to, S10+ ima čak 5 kamera uključujući jednu s ultra širokim objektivom koje su idealne za fotografiranje evenata koja posjećujem. Fotografije koje objavim na društvenim mrežama poberu izvrsne komentare i moji pratitelji se iznenade kad saznaju da su rađene isključivo mobitelom jer djeluju tako kvalitetno kao da su fotografirane profesionalnim fotoaparatom. Prema načinu na koji sam sve ovo napisala ispada da sam zaljubljena u njega. A moram priznati, malo i jesam.

 | Autor: miss7 miss7

3. Micelarne maramice 

Već smo upoznati s mojom ljubavlju prema dugom spavanju pa i za šminkanje ujutro najčešće nemam vremena tako da jutarnja njega uključuje umivanje, pranje zubi i nanašanje dnevne kreme. Da me susretnete u gradu rekli biste da radije gajim prirodan izgled, ali istina je da je zapravo obožavam šminku i prije večernjeg izlaska pred ogledalom se znam lickati satima. Ali, kao i velikom broju žena, skidanje šminke pri povratku kući iz izlaska mi predstavlja pravu muku. Strogo se držim onog zlatnog pravila da je prije spavanja važno skinuti svu šminku, ali tko bi nakon neprospavane noći razmišljao o blazinicama, tonicima i pjenama za čišćenje lice. Zato je tu moj as iz rukava - micelarne maramice. Brze su i efikasne jer jednostavno ih izvadim, očistim lice i potom bacim u smeće. I to je to, spremna sam za carstvo snova.

 | Autor: INSTAGRAM INSTAGRAM

4. Sportski grudnjak koji sve drži na mjestu 

Tijekom mog školovanja tjelesni mi je bio omraženi predmet, a od karika i švedskih ljestvi i danas imam traume. Ironično, sada obožavam vježbati. To je baš kao ona stara narodna mudrost koja kaže da nam je nešto draže čim nije obavezno. Dobro, karike i švedske ljestve izbjegavam i danas, ali se rado družim sa steperima i pilates loptama. U teretanu idem nekoliko puta tjedno i osim vježbi na spravama pohađam i grupne programe poput zumbe, aerobica i/ili pilatesa. Pošto kombiniram različite tipove vježbi, važna mi je i udobnost odjeće u kojoj vježbam. Premda lijepo izgledaju, sportski grudnjaci koje sam koristila su često bili vrlo neugodni i ometali me u vježbanju. No, sada postoje nove generacije sportskih grudnjaka koje nadilaze sve probleme pa nema više spadanja naramenica, crvenila i tragova na koži. Udoban je, prilagođava se obliku tijela i sve drži na svom mjestu. Uz sve to, napravi i odličnu siluetu pa je prigodan za nošenje i na kavu poslije treninga.

 | Autor: Miss7/Instagram/Facebook Miss7/Instagram/Facebook

5. Aplikacija koja mi omogućava da nešto i uštedim

Na svom mobitelu imam mnoštvo aplikacija, a Mint je zasigurno jedna od najkorisnijih. Otkrila mi ju je moja prijateljica Ivana i na tome sam joj istinski zahvalna. Ova aplikacija mi omogućava uvid u stanje bankovnog računa i pomaže u kontroli prihoda i rashoda. Što si odrasliji sve više počinješ razmišljati o financijama i budućnosti. Priznajem da ponekad pokleknem, ali sada dva puta promislim prije nego kupim sedmi par sandala s blok petom ili 15-u bijelu majicu s printom. Voljela bih reći da pretjerujem s ovim brojkama, ali nažalost nije tako. Zato je ova aplikacija super jer me odmah upozori ako sam blizu limita koji sam postavila kako bi svoj budžet držala pod kontrolom te kako ne bih pretjerala s potrošnjom. Iza svega toga se krije ideja da s vremena na vrijeme uštedim dio novca koji ću potrošiti na neko veliko putovanje ili staviti u fond za crne dane. Tko zna, ako dobro rasporedim svoj novac možda se i uspijem umiroviti prije 67. godine života! U nadi je spas.

 | Autor: miss7 miss7

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0