Love&Sex

Možda si nećeš to priznati, ali ovih 5 znakova otkrivaju da si ti problem u vezi

  • Kad u vezi počne škripati, često za to okrivimo onog drugog. Međutim, nismo niti mi uvijek nedužne. 
  • Kad si povrijeđena, onda odmah automatski misliš da te on htio povrijediti. Newyorška psihologinja Laurel Steinberg ima savjet za tebe...
  • Imate neke nesuglasice i odjednom mu nabrojiš "sve što ti je oduvijek smetalo“ kod njega? To nije baš najbolji način...

Opet vlada napetost u vezi? Onda je jedno sigurno: nije sve partner kriv, nego i ti sama. Naime, problemi u vezi nikada se ne razvijaju u vakuumu. Ako je veza dobra, onda je to zasluga oba partnera. Ako je loša, onda su također oba partnera kriva. Zbog toga oboje morate raditi na tome opet sve bude dobro. 

Donosimo 5 razloga zbog koji si ti (možda) problem u vezi – i kako to možeš promijeniti. 

1. Nesretna si sa samom sobom 

Ako si nesretna s vlastitim životom i ne osjećaš se dobro u svojoj koži, onda to djeluje i na vezu. „Sve ovisi jedno o drugome; ako si živčana ili bijesna zbog svojeg života, onda će to negativno djelovati na tvoju vezu“, piše Seth Meyers, autor knjige „Overcoming Relationship Syndrome and Find the Love You Deserve.“ 

via GIPHY

Savjet: pobrini se za sebe te pokušaj promijeniti svoj život tako da ti bude bolje. Također ljekovito: zamisli ponekad kako sa svojim negativnim stavom djeluješ na partnera. 

2. Majstorski izbjegavaš razgovor 

Jako je zamorno šutjeti dugo vremena nakon svađe. I da, to radimo zato jer smo bijesne i želimo kazniti onoga drugoga. Usprkos tome trebale bismo prestati s time. Doista. 

Savjet: najprije se smiri, pokušaj pronaći rješenje za problem te s time idi k partneru. Gotovo sve je bolje od šutnje! 

3. Predbacuješ mu najlošije stvari 

Kad si povrijeđena, onda odmah automatski misliš da te on htio povrijediti. Newyorška psihologinja Laurel Steinberg savjetuje: „Prije nego reagiraš na povredljivo ponašanje partnera, razmisli o njegovim namjerama“. Je li namjerno povrijedio tvoje osjećaje? Uglavnom je odgovor negativan, a problem je bio tek rezultat nepromišljenosti – ili nedostatka spoznaje o tvojim očekivanjima. 

via GIPHY

Savjet: ako te svjesno vrijeđa, onda trebaš razmisliti o tome da prekineš vezu. U ljubavnoj vezi nema mjesta za namjerne povrede. 

4. Ne znaš priznati da nisi u pravu 

Svatko mora preuzeti odgovornost za svoje pogreške. „Ako si sklona okrivljavati druge, to je loš znak“, kaže Seth Meyers. „Muškarci i žene koji predbacuju drugima uvijek vjeruju da problem nije kod njih samih.“ Međutim, za konflikt je uvijek potrebno dvoje. 

Savjet: umjesto da se koncentrirate na to tko je u pravu, trebate se baviti time kako riješiti vaše probleme te postati sretan par kakav biste trebali biti. 

Možda vas zanima Pronašli smo "it" komad sezone idealan za krizme, maturalne večeri i vjenčanja! Rubrika Moda Moda

5. Ne držiš se teme 

Imate neke nesuglasice i odjednom mu nabrojiš „sve što ti je oduvijek smetalo“ kod njega? Onda si ti vjerojatno razlog zašto se vaši problemi ne riješe. 

via GIPHY

Savjet: čak i ako ti je teško - ostani kod teme i budi fokusirana! 

Photo: Unsplash/Priscilla Du Preez

Komentari 0