Love&Sex

5 razloga zašto bi se žene trebale hvaliti o seksu, a muškarci ne

Hvalisanje seksualnim podvizima postoji, – hm, koliko i sam seks. Podijeliti priču o sinoćnjem seksu - neodoljiv poriv. Barem za neke...

Bilo da se događa u grupnom razgovoru ili na tjednom muškom večernjem izlasku, hvalisanje o seksualnim podvizima je sveprisutno. Međutim, to ne znači da su sve seksualne samohvale jednake. Neke su zabavne i smiješne, dok su druge jednostavno neukusne.

Što je to sa seksualnim razgovorima koji su različiti kod muškaraca i žena? Kada je riječ o ženama, zamišlja se slika tipa „Seks i grada“, žene koje se smiju dok pričaju o oralnom seksu. Zabavno je i drsko. Ali, kad muškarci raspravljaju o seksu, često se može osjetiti klišej (u najboljem slučaju) i uvredljiv ton (u najgorem slučaju). Nitko ne želi čuti muškarca kako se hvali o svom seksualnom životu!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Otkrivamo zašto postoji ta zbunjujuća razlika među spolovima - i kako bi muškarci mogli bolje pričati o seksu. 

1. "Razgovor u svlačionici" je norma za muškarce.

"Čovječe, moram nekoga povaliti. Prošlo je par mjeseci od mog zadnjeg seksa.“
"Ne mogu ti pomoći, buraz. Sinoć mi se posrećilo."

Razgovor o seksu često je aktivnost koja povezuje muškarce, stoga se to i naziva „razgovorima u svlačionici.” Kad se muškarac hvali kako je sinoć imao vrući seks za jednu noć, on „pojačava“ ono što se od njega i očekuje. Dio u kojem je alfa mužjak te kako je povalio puno žena - to je statusni simbol za muškarce, jednako kao i superseksi djevojka ili skupi novi automobil. Zato nije čudno čuti da muškarac govori o svim seksualnim aktivnostima koje ima. 

Jer, zamisli tipa koji nije baš seksualno aktivan. Bilo bi mu neugodno priznati: "Da, nisam se poseksao godinu dana." Postat će netko koga će drugi muškarci žaliti. Slično tome, i muškarc kojeg ne pokreće snažan seksualni nagon, isto je neshvaćen.  

2. ...Ali često je to preradikalno za žene

Totalno suprotno, žene koje govore o seksu su subverzivne. Mi još uvijek živimo u društvu gdje se žene trebaju sramiti ako su promiskuitetne: muškarci nas omalovažavaju i nazivaju ružnim riječima, a tu je i dosta ljudi koji vjeruju kako seks čini žene „potrošenima tamo dolje“ (što je, čisto za zapisnik, znanstveno dokazano kao glupost).

Nije ni čudo da su žene zabrinute, jer znaju da će ih zvati „droljama“ ako se poseksaju s više muškaraca u nekom vremenskom razdoblju. Zato je osvježavajuće ili zanimljivo čuti žene kako nonšalantno razgovaraju o tome da se povremeno poseksaju: idu protiv norme.

3. Preuveličavaju li muškarci (ili samo lažu o tome)?

"Sinoć sam povalio najseksi djevojku, čovječe. Izgledala je poput mješavine Megan Fox i Irine Shayk."
"Naravno, čovječe."

Naravno, čovječe. To je često odgovor muškarcima koji govore o seksu! Ako tvrde da imaju više seksualnih partnera tjedno ili da redovito spavaju sa ženama koje izgledaju poput Victoria's Secret supermodela, sumnjamo u njih. Princip je sličan hvalisanju o tome koliko su bogati: muškarci lažu kako bi ispali bolji no što jesu.

Seks zahtijeva određeni dio truda od strane muškaraca - to je, uostalom, aktivnost koja zahtijeva energiju i izdržljivost. Zato je bolje da muškarci budu ponešto rezervirani kada je u pitanju njihova seksualna sposobnost. Trebali bi se oduprijeti nagonu da govore okolo kako su četiri puta u jednoj noći! Čak i ako su se sinoć uspjeli četiri puta poseksati, koja je svrha reklame koja zvuči kao laž?

4. Rječnik je različit. 

Razmislite o slengu koji obično povezujemo s muškarcima koji govore o seksu:

"To sam povalio!"
"Da, puk'o sam je."
"Čovječe, uništio sam je!"
"Ne mogu čekati da joj ga nabijem."
„Trošim najseksi komada ikad!“

Vjerojatno si imala prilike čuti kako muškarci govore takvo što. Što im je zajedničko? Svi oni oblikuju seks kao nešto što rade ženi, umjesto sa ženom. U ovom scenariju žena se ne razlikuje od teniske loptice ili nekog drugog neživog predmeta! (Da ne spominjemo nasilnost tih riječi, koje često podrazumijevaju da ona niti ne uživa.) To je obična sebična samohvala.

Kad žene pričaju o seksu, nema dehumanizacije. 

"Da, moj dečko i ja seksali smo se tri puta sinoć pa sam danas iscrpljena."

Mi govorimo o seksu više kao o zajedničkoj aktivnosti - nečemu u čemu oba sudionika zajedno uživaju. Bilo bi osvježavajuće čuti kako muškarci govore o seksu na isti način. 

5. Hvaliti se ženama o tome kako su dobri u krevetu? Veliko NE! 

Jedna važna stvar o izrazu "sjajne seksualne performanse" jest da nitko od muškaraca koji ih ima ne bi trebao o tome naglas, posebno ne unaprijed. Seksualno povjerenje je takvo - očito je, ne mora se najavljivati! Primjerice, ako muškarac kaže ženi na Tinderu da ima veliki penis ili da je mađioničar u krevetu, to je vrlo neugodno. Bolje je pričekati i pustiti da to same otkrijemo.

Kada se radi o seksualnim samohvalama, treba upamtiti zlatno pravilo: manje je više. Treba održati dozu tajanstvenosti i uglavnom će to imati bolji učinak od hvalisanja. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0