Beauty

Ako sada počneš raditi ovih 6 stvari za svoju kožu, estetski kirurg ti neće biti potreban

  • Koža lica najosjetljiviji je dio našeg tijela i neprekidno je izložena svim vremenskim uvjetima, ali i pogledima
  • Svakodnevnim korištenjem šminke, izlaganjem lica UV zrakama i nedovoljnim unosom tekućine pridonosiš umornom izgledu svoje kože
  • Donosimo ti 6 savjeta kako njegovati kožu nakon kojih nećeš morati razmišljati o posjetu estetskom kirurgu

Koža lica najosjetljiviji je dio našeg tijela i neprekidno je izložena svim vremenskim uvjetima, ali i pogledima. Često nemamo vremena posvetiti se svojem licu i pružiti mu odgovarajući tretman. Ako ne želiš da tvoje lice u budućnosti traži SOS intervenciju, uvedi malo discipline i tvoja će koža ostati dulje čvrsta. U nastavku ti donosimo 6 savjeta kako pravilno njegovati svoje lice.

1. Hrana koja potiče proizvodnju kolagena

Jesi li znala da prve prave bore počinjemo dobivati nakon 25-e godine života? Proizvodnja novih stanica kože polako opada te stoga koža postaje manje elastičnija i počinje stariti. Korištenje samo ''anti-aging'' krema koje sadrže kolagen nije dovoljno i ne može se mjeriti s količinom kolagena u pojedinim namirnicama. No znaš li o kojim je namirnicama riječ? Jaja, chia sjemenke, povrće tamno zelenih listova, crveno voće i povrće, puretina, avokado i losos potiču proizvodnju kolagena koji će učiniti tvoju kožu elastičnijom i ljepšom.

2. Unutarnja i vanjska hidratacija kože

Voda je neophodna za dobro zdravlje, ali i život općenito. Vrlo često zaboravimo da se najveći dio našeg tijela sastoji od vode. Kako bi tvoje tijelo bilo dovoljno hidratizirano, potrebno je svakodnevno popiti otprilike 2 l vode. Tako ćeš biti sigurna da je tvoje tijelo iznutra dovoljno hidratizirano, što će na kraju imati dobar učinak na izgled tvoje kože. Osim unutarnje, savjetujemo ti i vanjsku hidrataciju u vidu korištenja proizvoda koji odgovaraju tvojoj pH vrijednosti kože. Pravilnim odabirom proizvoda i dovoljnim unosom tekućine imat ćeš njegovano i hidratizirano tijelo koje će biti odraz tvoje vitalnosti i zdravlja organizma.

 | Autor: Instagram @stylelovelyweb Instagram @stylelovelyweb

3. Korištenje flastera za ultra lifting lica

Volimo reći kako je 21. stoljeće doba okrenuto zdravom načinu života i pravilnoj njezi tijela i lica. Stoga nas ne čudi zajednički smjer u kojem se kreću industrija medicine i kozmetički proizvodi. Prema novim istraživanjima, problem opuštene kože zapravo je u istom rangu kao i onaj s borama. Osim toga, pojmovi ''lifting'' i ''face lifting'' su među najpopularnijim terminima pretrage na tražilicama. Iz ovoga možeš zaključiti kako postoji univerzalna želja za uljepšavanjem, no ona ne mora uključivati odlaske na skupe estetske tretmane. Ono što ti predlažemo je korištenje odgovarajućeg Collistar Lift HD flastera koji ti pruža trenutni efekt liftinga i zaglađivanja kože te istovremeno garantira anti-age djelovanje. Možeš ga kupiti u Müller prodavaonicama po cijeni od 83,90 kn. 

 | Autor: Cijena: 83,90 kn Cijena: 83,90 kn

4. Stress free – nauči se opuštati

Osim pravilne vanjske njege kože i tijela, potrebno je ponekad opustiti i misli. Svakodnevnim naporima i boravkom u negativnom okruženju uvelike štetiš svojem organizmu. Napravi pauzu i posveti se sebi. Dobra knjiga, joga ili boravak u prirodi odmaknut će te od negativnih misli, a ujedno ćeš imati priliku napuniti baterije i vratiti osmijeh na lice.

5. Sunčaj se pametno

Sunce je izvor života i pruža energiju svim živim bićima. Osim što u našem organizmu stvara potreban vitamin D, daje nam lijepu preplanulu boju za vrijeme ljetnih dana. No dugotrajno izlaganje suncu može ti naštetiti i ostaviti trajne posljedice na tvojoj koži. Stoga nemoj zaboraviti staviti odgovarajući zaštiti faktor, nositi šešir i piti puno tekućine! Na taj ćeš način prigrliti sve pozitivne strane sunca i istodobno se osigurati od negativnih posljedica UV zraka.

 | Autor: Instagram @the_bee_m Instagram @the_bee_m

6. Mala masaža lica kod kuće

Masaža lica jedan je od najboljih i najdjelotvornijih rješenja protiv starenja kože. Koža je elastična pa masaža lica može osvježiti njezin tonus, usporiti njezino starenje i trenutno zaustaviti pojavu novih bora. Lice možeš masirati podižući kožu prstima i dlanovima (pogledaj neki od brojnih tutorijala na YouTubeu za masažu lica). Također, imaj na umu da svako masiranje i štipkanje lica moraš raditi pažljivo. Za masažu možeš koristiti bilo koje biljno ulje, a postupak možeš ponoviti tri puta tjedno.

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Guliver/Shutterstock

Komentari 0