Love&Sex

5 znakova koji otkrivaju da si na korak od toga da se upustiš u aferu

  • Emocionalna afera nastaje uglavnom s muškarcem kojeg redovito viđaš i s kojim provodiš puno vremena
  • Osjećaj emocionalne povezanosti s drugim muškarcem može biti jako opasan
  • Po ovim znakovima ćeš otkriti događa li se i tebi

I u sretnoj vezi može doći do afere – a postoji nekoliko vrsti afera. Klasik je seksualna afera – kod koje partnera prevarimo tjelesno s nekim drugim. Postoji i emocionalna afera – kod koje ne dolazi do tjelesne veze s nekim, ali nastaje snažna emocionalna veza. A stručnjaci tvrde da je to još gore! Svejedno je li riječ o kolegi, susjedu ili poznaniku: emocionalna afera nastaje uglavnom s muškarcem kojeg redovito viđaš i s kojim provodiš puno vremena. Po ovim znakovima ćeš otkriti imaš li ti možda emocionalnu aferu…

Pričaš mu više nego svom partneru 

Na prvi pogled se čini da je logičnije pripovijedati privatne stvari i probleme svom partneru. U krajnjoj liniji, on je onaj kojem vjeruješ i koga najbolje poznaješ. Međutim, u emocionalnoj aferi je tendencija pričati više s drugim muškarcem o problemima i krizama - zato jer je njegovo mišljenje neutralnije i manje opterećeno. Osjećaj emocionalne povezanosti s drugim muškarcem može biti jako opasan, tvrde stručnjaci – i u jednom trenutku može dovesti i do tjelesne privlačnosti. 

Pronalaziš isprike kako bi s njim provodila više vremena 

Piće nakon posla, šetnja za vikend ili „slučajan“ susret u nekom kafiću ili restoranu. Ako si upala u emocionalnu aferu, onda stalno imaš potrebu biti s drugim muškarcem te provoditi puno vremena s njim. Zbog toga stalno razmišljaš kad ćeš imati vremena „bez partnera“ i što bi tada mogla raditi s drugim muškarcem. 

Lažeš partneru 

Premda nema ništa seksualno između tebe i drugog muškarca, lažeš partneru i kažeš mu da si bila s frendicama na piću, a zapravo si bila s kolegom? To bi mogao biti znak da te grižnja savjesti tjera u laž. Ako primijetiš da uvijek – kad se radi o drugom muškarcu – imaš potrebu lagati partneru, onda je emocionalna afera prilično vjerojatna. 

Brišeš poruke 

Redovito pišeš emailove, poruke preko WhatsAppa ili šalješ SMS-ove drugom muškarcu, a onda ih odmah brišeš jer se bojiš da bi ih tvoj partner mogao otkriti? Onda definitivno nešto ne štima. Ako nemaš što kriti od svog partnera, onda taj problem ne bi trebao ni postojati. 

Imaš grižnju savjesti 

U početku je tvoj odnos prema drugom muškarcu bio sasvim „normalan“, a odjednom počinješ imati grižnju savjesti kad provodiš vrijeme s njim? Čak i kad razgovarate ili idete zajedno za vrijeme stanke na poslu nešto pojesti? Onda ti očito tvoja podsvijest želi reći da nešto nije u redu… 

Možda vas zanima Muškarci kažu da su ovo najseksi potezi koje žena može napraviti u krevetu Rubrika Love&Sex Love&Sex

 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0