Love&Sex

Koliko vremena treba muškarcu da se zaljubi, a koliko da izjavi ljubav? Velika je razlika...

  • Gotovo da nema žene koja si barem jednom nije postavila to pitanje! Zbog toga ćemo ti otkriti koliko mu doista treba da se zaljubi...
  • U istraživanju je sudjelovalo 2000 odraslih muškaraca i žena koju su bili u vezi najmanje godinu dana
  • Rezultati su prilično iznenađujući, a istraživanje je pokazalo i da muškarcima jako dugo treba da priznaju da su zaljubljeni

Ponekad traje nekoliko tjedana, a ponekad čak i mjeseci, dok ne možemo govoriti o zaljubljenosti. Osobito nama ženama je ta tema poprilično stresna, jer svaki muškarac treba svoje vlastito vrijeme da se doista zaljubi. Često se u početku veze osjećaji snažne požude zamijene sa stvarnom ljubavi. Međutim, kada se ON doista zaljubi?

Ljubav nakon nekoliko tjedana? Ne bismo baš rekle

Stručnjaci za veze tvrde kako i muškarci i žene doista trebaju više vremena da se zaljube. Pošto su svaki čovjek i svaka veza individualni, ne postoje općeniti odgovor ili vremensko razdoblje kada se to dogodi. Međutim, stručnjaci tvrde kako se u prvih nekoliko tjedana veze može govoriti o međusobnoj strasti i žudnji. Taj se osjećaj može brzo pojaviti, dok za pravu zaljubljenost te pravu ljubav treba doista upoznati partnera. A to je dugačak proces. 

via GIPHY

 

Ali, taj se proces može ubrzati: ljudi koji općenito pozitivno razmišljaju, mogu se zaljubiti brže od pesimista. To se objašnjava time da pesimisti gledaju kritički na vezu i partnera, dok su optimisti brže spremni dati vezi priliku. 

Muškarci se brže zaljubljuju, ali to kriju...

Istraživanje portala vouchercloud.com pokazalo je da se muškarci brže zaljubljuju od žena! A u njemu je sudjelovalo 2000 odraslih muškaraca i žena koju su bili u vezi najmanje godinu dana. Rezultati su pokazali da su se muškarci najviše zaljubljivali nakon tri mjeseca, dok su žene osjetile ljubav nakon pet mjeseci. Iduće pitanje je bilo: Kad ste prvi put partneru izjavili ljubav? Tu se situacija znatno mijenja. Žene su prvi put "volim te" govorile nakon šest mjeseci, samo mjesec dana nakon što su se zaljubile. Muškarcima je trebalo više vremena i hrabrosti izgovoriti dvije čarobne riječi - čak devet mjeseci. Što znači da muškarcima od zaljubljivanja do "volim te" treba čak pola godine...

Možda vas zanima Pronašli smo "it" komad sezone idealan za krizme, maturalne večeri i vjenčanja! Rubrika Moda Moda

Ipak, 13 posto ispitanih otkrilo je da još nisu partneru izjavili ljubav niti nakon više od godinu dana veze. Većina ispitanih kojima je partner prvi izjavio ljubav imali su problem s pritiskom uzvraćanja istih emocija...I baš zbog toga, trećina ispitanih je prizanala da su izjavili ljubav, ali da pritom to tada nisu mislili. 

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • RužaTomašić

    address, doctorosagiede75@gmail.com or his WhatsApp at +2349014523836 or Viber at +2349014523836 I explain all my problem to him, he told me that I should not worry that all my problems will be solved immediately. He told me what to do ... prikaži još!