Life&style

'Lovci na nekretnine' braća Scott savjetuju: Evo kako postaviti savršenu rasvjetu u svoj dom

  • Drew i Jonathan Scott već godinama u svojoj emisiji ‘Lovci na nekretnine: Savršen dom’ transformiraju domove i dijele savjete o pruređenju nekretnina, a nedavno su krenuli s novom serijom dijeljenja savjeta uživo putem video razgovora
  • Između ostaloga, braća su podijelila i najvažnije savjete o korištenju rasvjetnih tijela
  • Koji god cilj imali, savjetuju kako osvjetljenje nikako ne bi smjelo ostati na osnovoj rasvjeti, već bismo različite dijelove stana trebali dodatno osvjetliti i zagrijati raznim podnim i stolnim lampama, lusterima i svijećama 
  • Pročitaj više: Ovo su najvažnija pravila za uređenje spavaće sobe dostojne naslovnice magazina o interijerima

Tko god voli dizajn interijera i televizijske emisije ovog žanra, vrlo je vjerojatno upoznat s radom dvojice super talentirane braće Drewa i Jonathana Scotta, poznatih po emisiji ‘Lovci na nekretnine: Savršen dom’ koja je zaradila i nominaciju za Emmyja, a u kojoj ovi spretni i vješti blizanci transformiraju domove i dijele stručne savjete o uređenju nekretnina.

Osim što rade na snimanju serije, Drew i Jonathan krenuli su i s novom serijom online video razgovora uživo o tome kako osvježiti svaku prostoriju u domu, a koje održavaju putem Brighta.

 | Autor: Instagram @andreacalo Instagram @andreacalo

Kut na kvadrat lampa od cementa Možda vas zanima Unikatne lampe od cementa dizajnerskog dvojca 'Kut na Kvadrat' svakom interijeru daju na posebnosti Rubrika Life&style Life&style

Jedna od tema kojih su se dotakli je i rasvjeta u domu, kao segment u uređenju interijera koji je izrazito važan, iako nerijetko nezasluženo zapostavljen. Bilo da želimo rasvjetnim tijelima stvoriti općenito opuštajući ambijent, ugodan radni prostor ili istaknuti određene kutke doma, važno je pridržavati se određenih pravila kako bismo postigli točno ono što nam je cilj.

 | Autor: Instagram @tatiana_home_decor Instagram @tatiana_home_decor

Kada kupujemo ili iznajmljujemo nekretninu, u najvećem broju slučajeva ona dolazi s već ugrađenim svjetlima, no nipošto se ne bismo smjeli zadovoljiti isključivo onim što zateknemo u prostoru. Ili kako naši omiljeni stručnjaci odlučno kažu: ‘Što god radili, nemojte se oslanjati samo na žarulju iznad glave’. Čak i kada oklijevamo s ugradnjom novih rasvjetnih tijela, uvijek bismo trebali imati na umu da postojeće opcije možda neće dorasti zadatku pružanja osvjetljenja potrebnog za otvoren i ugodan prostor, kao ni zadovoljenju svih naših potreba koje bi osvjetljenje trebalo ispuniti. 

 | Autor: Instagram @werns.official Instagram @werns.official

Možda vas zanima Jesenska Yankee Candle kolekcija donosi 5 novih mirisnih kombinacija, a jedna će biti posebno popularna! Rubrika Life&style Life&style

Gotovo svi vodimo računa da u stanu imamo onaj jedan kutak za opuštanje (i čitanje) u koji volimo postaviti estetski ugodnu opciju kako bismo dali prostoru toplinu te trenutke opuštanja (uz omiljeno štivo) učinili manje napornima za oči, no posebno osvjetljene točke u stanu nikako ne bi smjele ostati samo na tom jednom kutku.

 | Autor: Instagram @mika_lavien_home Instagram @mika_lavien_home

Dapače, savjetuju Drew i Jonathan, životni bismo prostor trebali ispuniti različitim izvorima svjetlosti, kombinirajući razne podne i stolne lampe i lustere, kao i ukrasnu rasvjetu, svijeće te druge manje opcije koje će na jedinstven način dodati svjetlinu, toplinu i posebnost prostoru

 | Autor: Instagram @mika_lavien_home Instagram @mika_lavien_home

U svim onim situacijama kada nismo voljni ili nismo u mogućnosti investirati u nove dodatke, postoji jedan zgodan trik kako to zaobići, a to je poigrati se ogledalima ili svijetlim komadima namještaja kako bismo dodatno proširili svjetlo koje u prostoriji već postoji. 

Možda vas zanima asdda Rubrika Life&style Life&style

U svakom slučaju, bilo da želimo promijeniti dojam sobe u samo nekoliko minuta, zamijeniti postojeću rasvjetu ili samo preobraziti mračni kutak, nove svjetiljke jednostavan su i pristupačan način da udahnemo novi život postojećem prostoru ili dovršimo svježe preuređenu sobu, a ovo su 3 Drewova i Jonathanova glavna pravila!

 | Autor: Instagram @propertybrothers Instagram @propertybrothers

1. Kutak za čitanje najbolje će izgledati uz apotekarsku svjetiljku postavljenu blizu naše omiljene stolice. Dostupne u stolnim i podnim varijantama, ovakve svjetiljke imaju podesive krak i glavu što nam omogućuje da lako usmjerimo svjetlo, a što ih čini savršenim odabirom za kutke u kojima čitamo ili crtamo. 

2. Žudimo li za dodatnim svjetlom u radnom prostoru, prvenstveno bismo trebali voditi računa da je uredan, čist i dobro osvijetljen, a odlična opcija je stolna svjetiljka s bazom koja služi i kao stanica za bežično punjenje! 

3. Malo što je u stanju toliko podignuti prostor kao što to može učiniti nekoliko podnih i stolnih lampi, a uz brojne opcije od onih koje se nadvijaju nad prostorom za sjedenje do klasičnih stolnih modela sa sjenilima, svatko od nas lako će pronaći nešto što će pristajati našem dekoru. Profesionalni savjet: ako osvjetljavamo prostor poput dnevne sobe, uvijek bismo trebali odabrati toplo bijelu žarulju jer topla, žućkasta nijansa puno više opušta i djeluje privlačnije. 

 

Photo: Instagram @propertybrothers
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Legende su😎