Life&style
Kut na kvadrat lampa od cementa

Unikatne lampe od cementa dizajnerskog dvojca 'Kut na Kvadrat' svakom interijeru daju na posebnosti

  • Kut na kvadrat domaći je dizajnerski dvojac koji unikatne komade ručno izrađuje od cementa
  • Njihove tegle za biljke, sjenila, vaze i zdjele nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a izvrsno se uklopaju u suvremeni interijer
  • Predmeti za svakodnevnu upotrebu jednostavnih linija najbolje će izgledati uz ostale detalje izrađene od prirodnih materijala koji dolaze u različitim teksturama

Puno puta kada tragamo za interesantnim rješenjima kojima bismo začinili naš životni ili radni prostor pogrešno vjerujemo da najbolje ili jedino dobro izgledaju najskuplja rješenja i komadi od skupocjenih materijala, no ako su nas trendovi s društvenih mreža nečemu naučili, onda je to da je uz malo kreativnosti i mašte samo nebo granica.

Vodeći trendovi u uređenju interijera već su neko vrijeme bazirani na komadima od prirodnih materijala, a dizajnerski dvojac koji na ovom polju svakodnevno pomiče granice svakako je Kut na kvadrat.

Možda vas zanima Domaći brend 'Vaze i te baze' oduševljava novitetima za dekoraciju doma Rubrika Life&style Life&style

Krešimir Tušak i Tonći Urošević brend su pokrenuli 2018. godine kada su počeli eksperimentirati s betonskim formama, teksturama i različitim recikliranim materijalima, a u svom betonskom laboratoriju stvaraju predmete za koje im je izuzetno bitno da, osim što estetikom udovoljavaju i najvišim standardima, ta ista estetika bude u službi svakodnevne upotrebe predmeta. 

Svaki komad izrađuju ručno od betona različitog sastava, a njihove su tegle za biljke, sjenila za rasvjetna tijela, vaze i zdjele upravo zbog same teksture materijala neobične, posebne i unikatne.

Možda vas zanima Zavirili smo u novootvoreni boutique hotel Armerun Heritage u Šibeniku, evo što nas je oduševilo Rubrika Life&style Life&style

Budući je u njihovom slučaju cement osnovna sirovina, vrlo bi se lako moglo doći do zaključka kako su u pitanju komadi koji su izrazito teški, no miješanjem cementa s ekspandiranom glinom ili celulozom uspjeli su značajno smanjiti njihovu težinu pa tako ovi komadi pročišćenih i jednostavnih linija odjednom kradu sva svjetla reflektora u našim domovima ulogama koje od njih nikada ne bismo očekivali. 

Da sjenilo lustera može biti izrađeno od cementa mnogi bi teško povjerovali, no baš je taj odmak u smjeru neočekivanog ono što ovim komadima najviše daje na posebnosti. 

Možda vas zanima Biser Amalfijske obale: "Svaka soba ima mali balkon i gleda na plavetnilo mora i otoke s kojih pjevaju sirene" Rubrika Life&style Life&style

Posebno će šarmantno djelovati u kombinaciji s ostalim detaljima od različitih prirodnih materijala pa je igranje teksturama poput rafije, grubog platna ili lana u njihovoj blizini itekako dobrodošlo, a neizostavan dio cijele priče svakako su i biljke koje će svakom prostoru podariti živost i toplinu.

Sve proizvode ovog dvojca možeš kupiti putem njihovog web shopa, a za sve upite slobodno im se javi putem Instagrama.

Photo: @kutnakvadrat / @modulosfurniture

Komentari 0