Life&style

Zavirili smo u novootvoreni boutique hotel Armerun Heritage u Šibeniku, evo što nas je oduševilo

  • Šibenik je od ove sezone bogatiji za jedan novi boutique hotel smješten u samoj gradskoj jezgri
  • Hotela Armerun nudi tri oblika smještaja - hotelske sobe, rezidenciju i vilu
  • U svakoj prostoriji pazi se i na najmanji detalj koji živi u skladu s čitavom prostorijom i pričom hotela.

Šibenik je jedan od pet gradova na svijetu s 5 UNESCO spomenika i grad koji posljednjih godina doživljava pravu transformaciju iz nekoć industrijskog grada u grad kulture i jedne od najboljih lokacija za odmor u Hrvatskoj. Upravo u ovom dalmatinskom gradu ove sezone se otvorio jedan novi boutique hotel, biser šibenske prekrasne stare gradske jezgre, smješten podno povijesnih gradskih bedema. 

Možda vas zanima Ljetovanje Rubrika Life&style Life&style

Otvorenje Hotela Armeruna bilo je planirano prošle godine, međutim pandemijska situacija odgodila je planove te se ovaj luksuzni boutique hotel otvorio početkom ovogodišnje sezone. Hotel Armerun nalazi se u samom srcu grada Šibenika, samo 50 metara udaljen od katedrale Sv. Jakova, a nudi očaravajući pogled na šibenski kanal i nezaboravne zalaske sunca na mjestu gdje se rijeka Krka ulijeva u Jadransko more. 

Armerun Heritage nudi tri oblika smještaja - hotel, rezidenciju i vilu

Posljednjih godina ljudi sve više izbjegavaju velike hotele s mnoštvom soba, a u trendu su mali, luksuzni hoteli, često smješteni u starim, povijesnim zgradama i renoviranim vilama. Poznati i kao boutique hoteli, ovaj tip hotela nudi visok komfor, osobnu posvećenost svakome gostu, vrhunski dizajn te sadržaj koji nadilazi sobu s balkonom i restoran. Upravo takav je Armerun Heritage Hotel u Šibeniku.

Armerun Heritage Hotel s četiri zvjezdice broji 17 soba, od kojih je 14 u samom objektu, dok su 3 smještajne jedinice u zasebnom objektu koji se može iznajmiti i kao rezidencija i vila. Sobe su svrstane u četiri kategorije, od standard do de luxe, a gost može birati želi li pogled na staru gradsku jezgru Šibenika ili pogled na more. 

 | Autor: Instagram @armerunhotel Instagram @armerunhotel Armerun Heritage Hotel & Residences

Sobe su uređene u modernom retro stilu gdje je interijer prilagođen lokaciji starogradske jezgre. Boje su tople i prigušene, a od materijala prevladava drvo i kamen koji je za priliku izgradnje hotela restauriran u svoje prvotno stanje.

 | Autor: Instagram @armerunhotel Instagram @armerunhotel Armerun Heritage Hotel & Residences  | Autor: Instagram @armerunhotel Instagram @armerunhotel Armerun Heritage Hotel & Residences

Armerun Rezidencija nudi luksuzno opremljeni apartman s pogledom na vrt nudi gdje se nalazi i jacuzzi u kojem gosti mogu uživati u privatnosti okruženi povijesnim kamenim zidinama. U svakoj prostoriji pazi se i na najmanji detalj koji živi u skladu s čitavom prostorijom i pričom hotela.

Rocca delle Tre Contrade: Jedna od najljepših starih luksuznih vila na Siciliji u kojoj je odmor privilegija


 | Autor: Instagram @armerunhotel Instagram @armerunhotel Armerun Heritage Hotel & Residences

 | Autor: Instagram @armerunhotel Instagram @armerunhotel Armerun Heritage Hotel & Residences

U prizemlju hotela nalazi se restoran Buta koji je otvoren za goste hotela, ali i posjetitelje, a nalazi se odmah pored već otvorenog restorana Bronzin.

 | Autor: Instagram @armerunhotel Instagram @armerunhotel Armerun Heritage Hotel & Residences

Prekrasna lokacija uz more na nekoliko minuta od UNESCO spomenika kulturne baštine, prekrasan mediteranski dizajn, autorski kokteli i specijaliteti restorana Buta, te iznimno ljubazno osoblje čine Armerun uistinu baštinskim hotelom koji objedinjuje potpunu uslugu koju gosti očekuju.

Photo: Instagram @armerunhotel

Komentari 0