Life&style
Modni trend u uređenu interijera: colour blocking

Ovaj trend se iz mode preselio u interijere, možeš ga odmah primijeniti u svom domu

  • S vremena na vrijeme svoj uređeni interijer poželiš malo osvježiti, zar ne?
  • Onda se samo prepusti nadahnuću iz svijeta mode i u svoj dom unesi boje i radost
  • O kojem je trendu riječ? Šapnut ćemo ti: blok boje

Ljeto 2021. vrišti za bojom! Možda zbog tmurnih mjeseci lockdowna ljudi sada čeznu za veselim bojama (ružičasta trenutačno je jako popularna) i lakoćom, ali na ovaj ili onaj način ljetna sezona sastoji se od "colour blockinga", tj. slaganja više različitih boja u "blokove". S bojama se može eksperimentirati koliko želiš, spajati jarke boje ili one koje su na suprotnim stranama na kotača boja radi stvaranja zanimljivih i komplementarnih kombinacija boja. U modi bi to bilo odjenuti narančaste hlače, crvenu majicu i žarko zelenu torbu, a ovaj  trend uobičajeno povezuju s djelima nizozemskog slikara, Pieta Mondriana) svježim i novim bojama. 

Možda vas zanima 7 aplikacija koje su super korisne za ljeto Rubrika Life&style Life&style

 

 | Autor: Pinterest Pinterest

Činjenica da trenutačno postoji veće zanimanje za kontrastne boje može se mjeriti i brojkama. Izvještaj platforme „Stylight“ navodi da postoji povećan interes za kupaće kostime s blokiranjem boja (preko 1000 posto više klikova u odnosu na prethodnu godinu), nakit s različitim kamenjem u boji (porast od 35 posto) i tenisice u svijetlim bojama (31 posto više klikova).

Iz mode se preselio u dizajn interijera: jesi li dovoljno hrabra za neon?

Trend interijera: blokiranje boja

Istovremeno, blokovi boja stiglisu je i u trendove interijera - osobito su popularne smjele kombinacije boja i uzorci visokog kontrasta koji svakoj sobi daju vedrinu i karakter. Uz to, blokiranje boja može se koristiti za izražavanje osobnosti.

Jednostavno blokiranje boja

Ali, kako se mogu postići intenzivni kontrasti? Ako ne želiš odmah obojiti zidove i zamijeniti namještaj (premda središnji komad upečatljive boje može biti prilično bezvremenski!), najbolje je najprije isprobati trend blokiranja boja s kućnim dodacima i tekstilom koji se mogu brzo i jednostavno zamijeniti.

Ako promijeniš ovih 6 stvari u svom kućanstvu, tvoj dom će vrijediti znatno više na tržištu

Naročito je lako eksperimentirati s malim „ukrasnim otocima“, na primjer na bočnom stolu, komodi ili na prozorskoj dasci. Pored staklenih vaza u boji posloži nekoliko šarenih svijeća pa sve na ukrasni tabletić. Trend blokiranja boja također možeš lako unijeti u svoja četiri zida kontrastnim jastučićima na sofi ili još jednostavnije - šarenim slikama i plakatima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FINOLA INGER (@finfingers)

Photo: Shutterstock

Komentari 0