Life&style

Ova tri velika trenda u dizajnu interijera iz 80-ih doživljavaju veliki povratak

  • Nakon što već neko vrijeme gledamo povratak modnih i beauty trendova iz 80-ih, sad je red došao i na uređenje interijera
  • Glamur i blještavilo, hrabri uzorci, tkanine i namještaj se vraćaju, no u modernijem i smirenijem obliku
  • Nove trendove kombiniraj uz bezvremenske stilove u uređenju interijera za predivno uređen životni prostor!

Mnogi trendovi iz prošlih desetljeća, posebno 80-ih i 90-ih doživljavaju povratak u sviim sferama, od svijeta mode i ljepote pa tako i u dizajnu interijera. Nekoliko velikih trendova koje pamtimo i danas obilježilo je 80-e, a u 2022. neki od njih doživjet će veliki povratak. 
U nastavku ti donosimo tri velika trenda iz 80-ih koji su izrazito popularni u 2022. godini.

1.    Cvjetni uzorci 

Francuski dekor i estetika inspirirana Parizom i francuskim šikom već neko vrijeme vrlo su popularni na društvenim mrežama. Tekstili i delikatne tkanine s uzorkom cvijeća bili su iznimno popularni tijekom povijesti, a sad ćemo ih ponovno gledati u dizajnu interijera u različitim, novijim cvjetnim izdanjima.

Cvjetni uzorak odlično će se se istaknuti na tapeti, veći ili izraženiji uzorak izaberi prvo, a zatim uz njih prilagodi i boje zidova koji će se slagati s uzorkom. Hrabri uzorci u bojama ili s teksturom dat će toplinu i dubinu tvojem prostoru, a uz minimalistički namještaj tvoj će prostor dobiti posebnu svježinu.

2.    Akrilni prozirni naglasci i ukrasi od Lucite materijala

Uz ovakve detalje u svojem ćeš interijeru probuditi minimalistički glamurozan stil i svestranost svog prostora koji nikako neće spasti pod monotono uređenje. Uz prozirne, čiste detalje od ovog materijala, ostatak uređenja tvog prostora u bilo kojem stilu dodatno će doći do izražaja. 

Što uređenje tvog doma otrkiva o tvom karakteru Možda vas zanima Minimalizam ili više voliš retro? Što uređenje doma otkriva o tebi kao osobi Rubrika Life&style Life&style

Lucite svakako pristaje i skandinavskom stilu i ultra-minimalističkom dekoru kojeg će razigrati, no možeš ga i „smiriti“ u kombinaciji s drvom, presvlakama na namještaju i metalnim detaljima. 

Za stavljanje blagavaonskog stola u središte pozornosti i centar dnevnog boravka, kuhinje ili blagavaone, kombiniraj ga s prozirnim plastičnim stolcima. Manje prozirne detalje, posebno u boji, možeš odlično uklopiti i kao ukrase na zidu ili malom stoliću za kavu.

3.    Udobne, duboke sofe

Posljednji, no sigurno najudobiji trend koji nam se vraća iz desetljeća blještavila i glamura su velike, udobne sobe. Pomisli na velike, mekane i opuštene dvosjede i trosjede s predimenzioniranim jastucima i oblim siluetama koje si zasigurno već vidjela na društvenim mrežama. Nove, postmoderne verzije ovih “prenatrpanih” kauča su osvježene i u totalno mekanom, cool izdanju!

Kako bi bila sigurna da će tvoja nova sofa “s oblinama” pristajati ostatku uređenja, kreni u modernijem i minimalističkom smjeru. Lanene i pamučne tkanine, meke, neutralne boje i metalne noge kod namještaja za moderan, no ne napadan interijer. Tako ćeš trend spojiti s dugovječnosti u tvom životnom prostoru!

Možda vas zanima Praktične i svestrane: Balerinke se vraćaju u modu, a modeli su ljepši nego ikada! Rubrika Moda Moda
 
Photo: Instagram @jonathanadler

Komentari 0