Life&style

Ovo je najčešćih 5 pogrešaka u uređenju interijera - gotovo svi rade neke od njih

  • Kaže se da je posvuda lijepo, ali kod kuće je najljepše 
  • Naravno da svatko voli urediti svoj dom prema svom ukusu
  • Međutim, ponekad nije loše poslušati pokoji dobronamjerni savjet stručnjaka  

Prošle smo godine više nego ikada bili kod kuće. Nažalost, bili smo primorani na to… Ali, kako god, kod kuće se uvijek trebamo osjećati ugodno i dobro. Stoga nije na odmet pridržavati se sljedećih savjeta stručnjaka kako bi izbjegla najčešće pogreške pri uređenju interijera te  kako bi tvoj dom bio još ljepši i ugodniji…

Premali tepih

Ako je tepih premalen u odnosu na veličinu sobe ili namještaja, sve izgleda vrlo stisnuto i ne baš ugodno. Uvijek odaberi veličinu tepiha tako da na stranama viri najmanje 30 centimetara. Savjet: ako nisi sigurna odgovara li veličina prilikom kupnje tepiha, izmjeri duljinu i širinu i zalijepi oblik na pod ljepljivom trakom. S ovim „okvirom“ možeš otprilike vidjeti koliki će biti tepih.

 | Autor: Pinterest Pinterest

Blokiraš dnevno svjetlo

Svjetlost izvana ne samo da sobu čini svježom, nego i dokazano daje našem tijelu energiju. Stoga je važno ne stavljati velike biljke ili neki pribor pokraj prozora kako ne bi blokirali dnevnu svjetlost. Umjesto toga, bolje je na prozorsku dasku instalirati samo male kaktuse, a posude s biljem, na primjer, montirati na zid u kuhinji.

 | Autor: Pinterest Pinterest

Isključivo bijeli zidovi

Što je boja zida svjetlija, toliko je snažniji dojam da je soba veća. To je istina, ali ovo se pravilo više odnosi na male sobe s malo dnevnog svjetla. Što je prostorija veća i što više svjetla ulazi, važnije je postaviti naglaske. To možeš lijepo napraviti u obliku obojenog zida koji sobu čini uzbudljivijom. Pazi da boja zida odgovara unutrašnjosti. Dobro je obojati samo jedan zid u sobi kako izgled ne bi bio previše napadan. U najboljem slučaju, to bi trebalo biti blizu prozora, tako da boja dođe na svoje.

 | Autor: Pinterest Pinterest

Zavjese vise prenisko

Kako bi se svaka soba činila većom, uvijek trebaš montirati karniše što bliže stropu. Što je strop viši, zavjese moraju biti duže. Bolje je imati malo prostora između gornjeg ruba prozora i zavjese prije nego što zavjese budu preduge i na podu.

Možda vas zanima Zbog ovih 5 pogrešaka će tvoja kuhinja biti neuredna i kaotična Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Pinterest Pinterest

Premale slike

Veličinu slika uvijek treba prilagoditi veličini zida. Što je zid veći, slika bi trebala biti veća kako ne bi izgledala izgubljeno. Ako ne želiš objesiti golemo platno, također možeš sastaviti kolaž od nekoliko manjih slika.

 | Autor: Pinterest Pinterest

Možda vas zanima 3 najljepša trenda za uređenje malih i velikih dnevnih soba u 2021. Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pinterest

Komentari 0