Life&style

Super trik! Evo kako začas možeš iscijediti limun - bez rezanja

  • Ljeti voliš piti limunadu, ali ti se neda upuštati u neuredno i ljepljivo cijeđenje limuna?
  • Mi imamo rješenje! Potreban ti je limun, čačkalica i otprilike 30 sekundi vremena
  • Pomoću ovog trika ne samo da ćeš na jednostavan način istisnuti limun, nego ćeš moći kontrolirati koliko soka želiš, a da bezveze ne potrošiš cijeli limun

Limun osobito volimo ljeti kada nam služi kao zdravo osvježenje od paklenih vrućina, ali ga jednako tako koristimo i kod kuhanja jer je njegovo cijeđenje najlakši način dodavanja kiselosti u namirnice. "Kiselost je jako bitna komponentna kod kuhanja jer osvježava jelo i stvara kontrast. Uspješno uravnotežuje okuse te je neophodan sastojak svakog dobrog jela", objašnjava kuharica Samin Nosrat u svom hit Netflix serijalu 'Salt, Fat, Acid, Heat'.

Možda vas zanima Nevjerojatno ukusno jaje na oko: ovo je izvrstan trik za prženje koji vrijedi isprobati Rubrika Life&style Life&style

 

Nažalost, cijeđenje svježeg limunovog soka nije baš najlakša stvar - pogotovo ako se radi ručno. Čak i najsposobniji kuhari znaju da cijeđenje limuna rukom može biti naporno, neuredno i ljepljivo. Zato možeš zamisliti naše uzbuđenje kada smo naišli na ovaj briljantni trik na YouTubeu koji uključuje cijeđenje limuna bez rezanja, špricanja i ispadanja iz ruku. 

Možda vas zanima S ovim trikom banana neće posmeđiti, ostat će ti svježa čak 8 dana! Rubrika Life&style Life&style

Što je najbolje, cijeli postupak traje oko 30 sekundi i sprječava trošenje cijelog limuna u zamjenu za jedan sok. Sve što trebaš je nešto šiljasto. Evo što trebaš učiniti:

1. Par sekundi kotrljaj limun po ravnoj podlozi kako bi mu popustile membrane.

2. Oštrim predmetom (nožem, štapićem za ražnjiće, čačkalicom i sl.) probij rupu u mjestu gdje inače raste stabljika.

3. Istisni onoliko soka koliko ti je potrebno.

4. Preostali limun zamotaj i pospremi u hladnjak. 

TA-DAM! U videu možeš detaljnije pogledati cijeli postupak. Mi smo oduševljeni, a ti?

Photo: Pexels/Dominika Roseclay

Komentari 0