Life&style

Nevjerojatno ukusno jaje na oko: ovo je izvrstan trik za prženje koji vrijedi isprobati

  • Jaje na oko je superjednostavno jelo koje vole veliki i mali
  • Pržiš jaje uvijek na maslacu ili ulju?
  • Otkrit ćemo ti koji je tajni sastojak bolji za to 

Svatko ima neku svoju metodu za spravljanje jaja na oko. Neki ga vole s mekanim žumancem koji se prelije po bjelancu kad se probije vilicom, dok drugi pak vole hrskavo zapržiti jaje s obje strane. A tada se grupe ljubitelja jaja na oko dijele na još dvije: oni koji za prženje koriste maslac te oni koji koriste ulje. 

Možda vas zanima Super trik! Dodaj ovaj sastojak i tvoja kajgana će biti vrhunskog okusa i divno kremozna Rubrika Life&style Life&style

Tajni trik za savršeno jaje na oko 

Umjesto maslaca i ulja jaja se mogu spraviti i na vrhnju – da, dobro si pročitala! Najbolje za to je punomasno vrhnje s postotkom masnoće između 35 i 38 posto (alternativno možeš koristiti obično vrhnje za šlag). Za to se jednostavno stavi malo vrhnja u veliku tavu, posoli i popapri te ugrije na srednjoj vatri. Potom se jaje oprezno stavi u vrhnje. 

Zbog vrućine će se jaja „stisnuti“ – kao na maslacu ili ulju – međutim, zahvaljujući okusu vrhnja, jaja će dobiti jako finu aromu i bit će fino mekana. Istovremeno će se masnoća pobrinuti za to da se jaja polako karameliziraju. 

Možda vas zanima Savršena kajgana, kuhano i poširano jaje: ovih 15 grešaka kod pripreme jaja rade mnogi, ali ti više nećeš Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0