- Imaš posebnu tavu s neprijanjajućim dnom – a kad god pržiš jaja na oko, uvijek se zalijepe?
- Isprobala si sve bakine trikove i ni jedan ti ne pomaže?
- Onda je ovaj trik idealan za tebe!
Bjelance je jako ljepljivo – i dospjet će u najmanje proreze na teflonskoj tavi. Tamo će se stvrdnuti od vrućine te će ostati zalijepljeni za tavu. Jaje na oko koje se ne lijepi za tavu i jednostavnim pokretom ruke iziđe iz tave? S ovim trikom će ti to uspjeti…
Savršeno jaje na oko zahvaljujući papiru za pečenje
Stavi na dno tave komad papira za pečenje te uključi štednjak na srednju vatru. Potom stavi u tavu komad maslaca ili malo maslinova ulja te jaje izvadi iz ljuske malo iznad papira za pečenje. Potom prekrij tavu poklopcem te čekaj da se jaje isprži. Zatim možeš jednostavno „prebaciti“ jaja - u komadu - na svoj tanjur.
Najbolje od svega je da tavu ne moraš kasnije posebno ribati od zagorjelih ostataka bjelanca. Jednostavno je malo isperi vodom i gotovo!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.