- Kad kuhaš tjesteninu, ne radi se samo o tome koliko je kuhana ili koju vrstu tjestenine kuhaš
- Ono što tjesteninu čini doista ukusnom, jest dobra povezanost tjestenine i umaka
- A pri tome se radi o dvije ključne stvari na koje treba obratiti pažnju već pri kuhanju
Mnogi ljudi spravljaju tjesteninu tako da u vodu za kuhanje dodaju malo ulja – jer tako žele spriječiti da se tjestenina lijepi. I ti? Sigurno te je to učila mama ili baka? Međutim, to i nije baš najbolja ideja…
Ulje u vodi za kuhanje tjestenine: da ili ne?
Kratko i jasno: ne! Naime, tjestenina će zbog ulja biti „skliska“ te se neće moći dobro povezati s umakom. Dakle, radije stavi tjesteninu u kipuću vodu bez ulja te je promiješaj s vremena na vrijeme s pomoću žlice. Potom izlij vodu za kuhanje te stavi umak direktno na tjesteninu.
I još nešto: nemoj oplahnuti tjesteninu vodom!
Kad skuhaš tjesteninu, prebaciš je u cjedilo da se dobro ocijedi te je odmah malo oplahneš hladnom vodom? Pa, odsad nemoj ni to više raditi! Preskoči to, odnosno ocijedi tjesteninu i odmah je pomiješaj s umakom! Ako ćeš je oplahnuti vodom, isprat ćeš dodatno škrob – koji ti je potreban da se tjestenina i umak dobro povežu.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.