Tjestenina je bogomdana hrana, tu ćemo se složiti - a što ako postoji još jednostavnija tehnika cijeđenja uz koju nećeš zaliti sebe, pola kuhinje i opeći se?
Jedna od najdražih namirnica diljem svijeta je neupitno tjestenina; Preukusna, super kalorična (to joj, doduše, nije plus), brzo gotova i toliko raznovrsna - dovoljan je super jednostavan umak i imamo predobar obrok. No što nas sve, neupitno, živcira kod tjestenine? Cijeđenje iste.
Znaš ono kada pokušaš ocijediti paštu pa balansiraš cjedilo i lonac s vrelom vodom? Koliko puta si se spekla, prolila po sebi, prolila po kuhinju, iskrenula cijeli sadržaj lonca u sudoper? Mi bezbroj puta - ali nije bed, znamo da se i tebi dogodilo bar jednom. E sad, postoji tehnika koja to sprječava - i ljude je ostavila totalno mindblown.
Sve što trebaš je cjedilo okrenuti obrnuto i postaviti ga unutar lonca - tako pri okretanju lonca da bi izbacila svu vodu moraš balansirati praktički samo jednu posudu, a sva tjestenina ti ostaje ocijeđena u posudi u kojoj je i bila. Genijalno!
Ovaj trik zbunio je ljude na Twitteru koji su sigurni da bi i uz njega uspjeli sve proliti posvuda osim natrag u lonac, dok neki kao problem navode i to da cjedilo mora biti veliko točno kao lonac. Iako se čini kao nešto što nije olakotna okolnost, većina je ipak oduševljena. Što ti kažeš?
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.