Beauty

Točno ono što koži treba: Evo peptidnog koncentrata koji imitira djelovanje botoksa (i cijelog je rujna snižen)

  • Koliko je naša koža mladolika, dobrim dijelom ovisi o našim životnim navikama i genetici, ali i pravilnoj njezi
  • U svijetu anti-age proizvoda za njegu, peptidi su se pokazali kao istinske zvijezde, a jedan s veoma inovativnom formulom koja imitira učinak botoksa pronašli smo u Afroditinoj tvornici
  • Nakon što su prije dvije godine pokrenuli revoluciju beauty filler shotovima, osmislili koncentrat jedinstvene
  • kombinacije od 5 vodećih peptida na tržištu

Ključ zdrave i mladolike kože velikim se dijelom krije u našim životnim navikama i genetskom materijalu, ali isto tako i u pravilnoj njezi pa tako, kako starimo, naša koža zahtijeva više pažnje, ljubavi i pažljivo odabranih sastojaka. U svijetu anti-age proizvoda za njegu,  peptidi su se pokazali kao istinske zvijezde pa je na tržištu sve više proizvoda koji ih dodaju u svoje formule, a jedan inovativni koji imitira učinak botoxa pronašli smo u Afroditinoj tvornici.

 | Autor: Instagram @afroditaprofessional Instagram @afroditaprofessional

No prije no što se osvrnemo na njegove moći zahvaljujući kojima zaslužuje plašt superjunaka, vrijedi podsjetiti se zašto su peptidi toliko dragocjeni. Dobro nam je poznato da, kako starimo, prirodna proizvodnja kolagena i elastina opada, a upravo ovdje u priču uskaču peptidi - malene proteinske molekule koje igraju ključnu ulogu u komunikaciji između stanica kože, održavajući kožu čvrstom i elastičnom te zaglađujući naše bore.

Možda vas zanima Peptidi mogu biti rješenje za zdravu i blistavu kožu, evo kako ih uklopiti u skincare rutinu Rubrika Beauty Beauty

Sastavljeni su od aminokiselina, a s obzirom na njihov sastav, razlikujemo polipeptide, oligopeptide i proteine, pri čemu su neki od najpoznatijih proteina sastavljenih od peptida kolagen, keratin i elastin. S tim na umu, jasnije nam je zašto peptidi potiču stvaranje kolagena, čuvaju elastičnost kože te pomažu u smanjenju vidljivosti finih linija i bora.

 | Autor: Instagram @afroditaprofessional Instagram @afroditaprofessional

U moru raznih formula, Afrodita je prije dvije godine uspjela pokrenuti pravu revoluciju svojim beauty filler shotovima iz Professional linije koji su, zahvaljujući nenadmašnim dozama visokokoncentriranih sastojaka i svojoj učinkovitosti i dobili ime. Pigmentacijski korektor s 10% vitamina C nove generacije, hidratantni koncentrat sa 100% prirodnom hijaluronskom kiselinom i provitaminom B5 te koncentrat sa čistim kisikom bili su pioniri ove herojske družine koja je hrabro stala na prvu liniju obrane naše mladolikosti, a uskoro su im se pridružili i koncentrat s 2 % salicilne kiseline, anti-age koncentrat s 0,1% retinoida nove generacije te koncentrat s 2% bakuchiola.

I taman kada smo pomislili da su svojim formulama ponudili odgovore na sve zahtjeve naše kože, još jednom su uspjeli nadmašiti sami sebe i osmisliti inovativnu formulu koja imitira učinak botoksa. Ime novog superheroja je X LIFTING SHOT, a ovaj peptidni koncentrat sadrži jedinstvenu kombinaciju 5 vodećih peptida na tržištu.

 | Autor: Instagram @afroditaprofessional Instagram @afroditaprofessional

ArgirelineTM Amplified peptid imitira djelovanje botulinum toksina te time smanjuje tzv. mimičke bore, Matrixyl® 3000 kompleks 2 biomimetička peptida djeluje izravno na stanice kože te budi njihov potencijal pomlađivanja, Matrixyl® Synthe′6 TM peptid snažno stimulira sintezu 6 ključnih sastavnih elemenata kože - kolagena I, III i IV, fibronektina, hijaluronske kiseline i laminina 5, Dragosine®  peptid jača prirodni obrambeni mehanizam kože od štetnih ekoloških čimbenika te pomaže spriječiti prerano starenje kože, dok Skvalan nadomješta ovaj prirodni sastojak sebuma kože kojeg nam s godinama sve više nedostaje.

Možda vas zanima Top 5 proizvoda za njegu lica domaćih beauty brendova koje uistinu vrijedi isprobati ako još niste Rubrika Beauty Beauty

Predstavljen kao učinkovita alternativa i dopuna injekcijskim tretmanima, ovaj visokoučinkoviti koncentrat namijenjen je svim tipovima  kože s izraženim znakovima starenja, a posebno se učinkovit pokazao prema koži s mimičkim borama na čelu, oko očiju i usta, koži s izgubljenim volumenom u području obraza te kod opuštene kože beživotnog izgleda.

 | Autor: Instagram @afroditaprofessional Instagram @afroditaprofessional

A budući da Afrodita očito vrlo dobro zna da nam intenzivna njega kože nikada nije potrebna toliko koliko nakon ljetnih mjeseci i štete koju nam nanese izlaganje suncu, počastila nas je sniženim cijenama na sve članove ove herojske družine koje traju sve do kraja rujna. Bellissimo!

 

Photo: Instagram @nikakar

Komentari 0