Beauty

Hidratacija je ključ! Uz ove će proizvode naš preplanuli ten potrajati duže od godišnjeg odmora

  • Ljetne mjesece, između ostaloga, obožavamo i zbog preplanule kože za koju bismo svi bili najsretniji kada bi potrajala puno dulje nego što je to u stvarnosti slučaj
  • Možda nemamo recept kako produžiti sezonu godišnjih odmora, ali zato znamo sve trikove kako da nam ten maksimalno dugo potraje 
  • Za dugotrajnu je preplanulost najvažnija je intenzivna hidratacija kože, no vrijedi upamtiti da briga o tenu koji će jaaaako dugo trajati počinje i prije no što se uopće izložimo suncu

Osim što se moramo vratiti poslovnim obavezama i slatku dokolicu uz more zamijeniti puno ozbiljnijom i pomalo dosadnom svakodnevicom, kraj godišnjih odmora nije nam nimalo drag ni zbog brzine kojom naš mukotrpno postignuti preplanuli ten izblijedi. Ne znamo je li to fizički moguće, no zakleli bismo se da nam je, čim sjednemo u auto, koža trenutačno manje sjajna i tamna, a da je sa svakim jutrom kojim se probudimo za barem jednu nijansu svijetlija. Loša vijest je da recept za produžiti sezonu godišnjih odmora nemamo, ali zato znamo sve trikove kako da nam ten maksimalno dugo potraje.

Priprema za sunčanje

Ne znamo koliko će itko od ovog savjeta koristi imati ove godine, osim možda onih koji nekim čudom tek sada odlaze na odmor ili imaju sreću da mogu raditi i dok su na moru, no vrijedi ga upamtiti za sve iduće sezone: priprema tijela za sunčanje najdragocjeniji je i najvažniji korak. Tijekom (tje)dana koji prethode tamnjenju, kožu je potrebno održavati maksimalno hidratiziranom te neposredno prije sunčanja napraviti piling kako bismo preplanuli ujednačeno, a dobra je ideja i uzimati dodatke prehrani s beta karotenom kako bismo potamnili što bolje. 

 | Autor: Ljekarna.hr Ljekarna.hr Foto: Ljekarna.hr. Solgar Prirodni beta-karoten (20,74 €)

 | Autor: mojaljekarna.hr mojaljekarna.hr Foto: mojaljekarna.hr. Heliocare 360° kapsule (37,38 €)

Hidratacija

Baš kao što je hidratacija ključna da bismo postigli prekrasan i preplanuli ten, ključna je i da nam on maksimalno dugo potraje. Kvalitetna hidratacija podrazumijeva bogate maslace za tijelo, svilenkasta ulja i losione s hijaluronskom kiselinom koji će maksimalno nahraniti našu kožu, a koristiti bismo ih trebali redovito prije, tijekom i nakon sunčanja. Nakon izlaganja suncu preporuča se koristiti  losione za poslije sunčanja koji su izvrsni u pružanju doze zdrave hidratacije koži koja je isušena.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: promo. dm, losion s hijaluronskom kiselinom (10,90 €)

 | Autor: Notino Notino Foto: Notino. Lancaster Golden Tan Maximizer After Sun Balm (18,90 €)

Uz to, u jednakoj je mjeri bitno hidratizirati cijeli organizam kao što je i hidratizirati kožu, a što znači da pijenje vode može produžiti dugotrajnosti naše preplanulosti. Voda održava kožu zdravom i gipkom, a da bi takva i ostala, potrebno je piti barem dvije litre dnevno.

Možda vas zanima Kako nanijeti sredstvo za brže tamnjenje da boja ostane dugo lijepa? Rubrika Beauty Beauty

Tuširanje hladnom vodom

Tuširanje u pretoploj vodi može skinuti prirodna ulja s kože i dodatno uzrokovati njezino isušivanje, a svi znamo da je suha koža ona koja će se prva oljuštiti i izgubiti onu divnu preplanulu boju koju toliko volimo. Baš zato bismo se trebali tuširati što hladnijom vodom i obavezno nakon tuširanja nanijeti hidratantnu kremu ili mlijeko za tijelo.

 | Autor: dm dm Foto: dm. Melem Sun Tan Maximizing gel za tuširanje (3,10 €)

 | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas. Sol de Janeiro Brazilian 4Play gel za tuširanje (8,50 €)

Spriječite ljuštenje

Ovo je još jedan korak za koji je mnogima vjerojatno prekasno, no vrlo je važno da damo sve od sebe kako ne bismo izgorili jer je to ono što će nas i dovesti do ljuštenja kože. U prvim danima izlaganja suncu preporuča se korištenje proizvoda sa zaštitnim faktorom 50 ili minimalno 30, a SPF bismo trebali nanositi na cijelo tijelo prije no što obučemo bikini ili odjeću kako bi naša koža bila adekvatno zaštićena.

 | Autor: Vichy Vichy Foto: Vichy. mojaljekarna.hr, Vichy Capital Soleil SPF 50+ (16,71 €)

 | Autor: Afrodita Afrodita Foto: Afrodita.hr. SUN CARE Mlijeko za zaštitu od sunca SPF 30 spray (14,39 €)

Piling

Zasigurno će mnogima djelovati protivno zdravom razumu, no ako stvarno želimo da nam preplanuli ten maksimalno dugo potraje (i nestane postupno, a ne u mrljama), onda je izuzetno važno napraviti piling. Odumrle stanice kože koje se nalaze na površini naše kože mogle bi prigušiti njen sjaj, pa ih je poželjno nježno skinuti kako bismo svoju osunčanu preplanulost koja se skriva ispod pokazali u punom sjaju.

 | Autor: Notino Notino Foto: Notino. Sol de Janeiro Bum Bum Body Scrub (40,00 €)  | Autor: Notino Notino Foto: Notino. Dermacol Sun svjetlucavi piling za tijelo (5,70 €)

Dodajte sjaj

Osim što će nahraniti našu kožu, losioni i ulja za tijelo koji u sebi sadrže sjajne čestice dodatno će naglasiti preplanuli ten i produljiti  njegov rok trajanja, a posebno volimo ona sa zlatnim sjajem.

 | Autor: Nuxe Nuxe Foto: Nuxe. Sophia.hr, Nuxe Huile Prodigieuse Or (28,00 €)

 | Autor: Olival Olival Foto: Olival.hr. Čarobno zlatno ulje (17,24€)

Lažni ten

Ne vidimo razloga zašto našem neminovno prolaznom preplanulom tenu životni vijek ne bismo produljili proizvodima za samotamnjenje koji su, između ostaloga, svakako zdravija opcija od sunca. Mnogi imaju averziju prema ovakvim proizvodima i uvjereni su da im koža neće izgledati ni blizu onako kako bi voljeli, no ako postoji pravo vrijeme za odvažiti se pružiti im šansu, onda je to upravo dok smo još uvijek preplanuli jer ćemo ovakvim proizvodima samo naglasiti već postojeću boju i produljiti njezino trajanje.

 | Autor: Notino Notino Foto: Notino. Collistar Magic Drops Body-Legs Self-Tanning Concentrate (25,50 €)

 | Autor: La PIEL La PIEL Foto: La Piel. Pjena za samotamnjenje (25,20 €)

Možda vas zanima Uz NIVEA Q10 losione za tijelo čvrstu, zdravu i prirodno preplanulu kožu možemo imati tijekom cijele godine Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @mirenalos

Komentari 0