Beauty

Ova biljka je nezaobilazan sastojak korejske kozmetike, pronašli smo kreme koje je sadrže

  • Ostatak svijeta polagano otkriva najvrjednije beauty tajne istoka, a među svima njima uvjerljivo prednjači korejska kozmetika koja posljednjih godina mete konkurenciju
  • U dugoj je i bogatoj korejskoj tradiciji posebno cijenjena azijska centela koja je zbog svojih blagodati gotovo pa nezaobilazan sastojak njihove kozmetike
  • Zbog visoke koncentracije antioksidansa, aminokiselina, masnih kiselina, vitamina C, A i B te beta karotena, veoma je uspješna u regeneraciji i pomlađivanju kože te smirivanju upalnih procesa i smanjivanju crvenila, a zbog čega je zovu i čudesnim eliksirom života

Negdje smo pročitali kako rutina njege kože nikada nije bila jednostavnija nego što je danas, i to zato što nikada prije nismo poznavali toliko različitih preparata i sastojaka kao što je to slučaj posljednjih godina. Pa ipak, ne možemo se oteti dojmu da je generacijama prije nas nekako bilo lakše upravo iz razloga što su nisu imali toliko izbora u kojemu se danas tako lako izgubiti. 

Za razliku od sastojaka čije su blagodati otkrivene relativno nedavno, postoji cijeli niz onih koji su poznati ne desecima, već stotinama i tisućama godina, a iako su svi narodi poznavali neke svoje, malo se tko mogao mjeriti s Dalekim istokom. Upravo zahvaljujući reputaciji iznimno učinkovitih sastojaka, i ostatak svijeta napokon otkriva najvrjednije i dugo čuvane tajne istoka, a među svima njima uvjerljivo prednjači korejska kozmetika koja posljednjih godina mete konkurenciju. A baš kao što su u našem podneblju cijenjene gospina trava i smilje, u dugoj je i bogatoj korejskoj tradiciji cijenjena azijska centela koja je zbog svojih blagodati gotovo pa nezaobilazan sastojak njihove kozmetike. 

 | Autor: Erborian Erborian Foto: Erborian

Poznata i kao gotu kola te tigrova trava, i to zahvaljujući legendi koja kaže da su se tigrovi nakon ranjavanja valjali u njoj ne bi li zacijelili svoje rane, centela blagotvorno djelovanje ima na kompletan organizam, uključujući i mentalno zdravlje, no najpoznatija je upravo po svom umirujućem djelovanju na kožu. Zahvaljujući visokoj koncentraciji antioksidansa, aminokiselina, masnih kiselina, vitamina C, A i B te beta karotena koje sadrži, veoma je uspješna u regeneraciji i pomlađivanju kože, smirivanju upalnih procesa i smanjivanju crvenila te borbi protiv celulita i strija, a zbog čega je zovu i čudesnim eliksirom života. 

 | Autor: Erborian Erborian Foto: Erborian

Važno je spomenuti da ova puzavica niskog rasta ima dugu povijest korištenja u medicini i da se njezin ekstrakt koristio primarno  za umirivanje, liječenje i općenito poboljšanje kože, a glavna joj je zadaća intenzivna hidratacija te obnavljanje suhe, crvene i nadražene kože. Upravo iz tog razloga kozmetika u kojoj igra glavnu ulogu kao što je to na primjer Erborian krema za lice Centella  klinički dokazano umiruje kožu i gotovo trenutno umiruje crvenilo, a posebno je učinkovita u kombinaciji sa CC Red Correct kremom. 
Crvenilo kože može imati više uzroka što će najbolje znati dermatolog koji će u slučaju posebnog problema s kožom, poput rozaceje, pripisati određenu terapiju, no ako se radi samo o crvenilu kože, ovaj duo će itekako pomoći.  

Osim što umiruje kožu i bori se protiv crvenila, krema za lice Centella zahvajujući hijaluronskoj kiselini intenzivno hidratizira kožu te sprječava njezino isušivanje, karite maslac kao aktivni sastojak bogat masnim kiselinama dodatno štiti i hrani kožu te također preventivno djeluje na suhoću kože, a polisaharid beta glukan osigurava dugotrajnu hidrataciju, umiruje kožu i smanjuje crvenilo te time pridonosi ujednačenijem i blistavijem tenu. Uz sve to, zahvaljujući laganoj teksturi odlično funkcionira i kao podloga za makeup. 

Kao što smo već spomenuli, da bi crvenilo u potpunosti nestalo, preporuča se korištenje zajedno s kremom CC Red Correct koja zahvaljujući svojoj inovativnoj višenamjenskoj formuli pruža intenzivan učinak besprijekornog tena. I ova je CC krema obogaćena centelom, a uz to sadrži zelene pigmente koji trenutačno neutraliziraju crvenilo kože te inkapsulirane pigmente koji prekrivaju ostale nepravilnosti. Nepravilnosti kože su manje vidljive, koža je umirena i proljepšana, a ten ujednačen, ili kako to Erborian prigodno voli reći, crvenilo nestaje, dok samopouzdanje ostaje!

Photo: Unsplash

Komentari 0