Život

Nakon 11 godina izveo sam ženu na večeru i napokon shvatio što sam radio krivo

  • Autor knjige ''Oprosti. Volim te, tvoj suprug.'' Clint Edwards u svom iskrenom i otvorenom eseju za Babble otkrio je jednu stvar za koju se uistinu morao ispričati svojoj supruzi Mel

''Prošlog studenog, zatekao sam se na večeri s mojom suprugom Mel na kruzeru. Bila je to prva večer na krstarenju Karibima za našu jedanaestu godišnjicu braka. Svaku večer trebali smo večerati sami, u blagovaonici. Kad malo bolje razmislim, bio je to vjerojatno najljepši restoran u kojem smo ikad bili." započeo je svoju priču Clint i nastavio...

"Ja sam bio u odijelu i kravati. Mel je nosila bijelu majicu i smeđu suknju, a nakovrčala je i kosu. Izgledala je prekrasno, dugo je nisam vidio toliko lijepu. Ne kažem da nije lijepa i inače, uvijek mi je poprilično savršena. Ali bilo je nešto je drugačije u ovoj večeri, možda je bilo do atmosfere. Iza nje bili su prozori kroz koje se vidio ocean. Sunce se prelijevalo u narančastu, crvenu i žutu boju. Iza mene se nalazila kristalna vaza koja je savršeno reflektirala svjetlo. Ispod, na prvom katu, glazbenici su svirali aktustičnu verziju suvremenih pjesama.''  

Možda vas zanima Evo kako nam se promijeni osobnost – i to nakon samo godinu dana braka! Rubrika Love&Sex Love&Sex

Takva večera nije bila uobičajena stvar u njihovom braku. Između fakulteta, djece i spajanja kraja s krajem, jeli su samo u lošim restoranima i to samo kad su neke posebne ponude s još nižim cjenama.  Bili su žrtve okolnosti, a romansa u njihovom braku je umirala polaganom smrću."
 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

''Čak i kad su se stvari posljednjih godina popravile i kad sam dobio novi, bolje plaćen posao, zapeli smo i odlazili opet na ista ta mjesta. Bolje rečeno, ja sam zapeo. Nisam osoba koja se često uređuje. Ustvari, osjećao sam se kao s druge planete kad smo ušli u restoran kruzera. Volim kad su stvari jednostavne, a rekao bih da se to može prevesti u to da volim kad su stvari jeftine.'' - napisao je,  a onda pojasnio kako je to produkt njegove teške životne priče.

Možda vas zanima 18 stvari koje gotovo svaki par iskusi u prvoj godini braka Rubrika Love&Sex Love&Sex

Otac je njega i majku napustio kad je on imao samo 9 godina pa je Clint odmalena živio u siromaštvu. 

 

''Moja majka se jako mučila, a ja sam to gledao. Sjećam se kako je sjedila za stolom, okružena računima, a rukama je prolazila kroz plave kovrče i smišljala kako da pokrije sve te račune. I sjećam se kako sam mislio da to nikad neću učiniti svojoj ženi ili svojoj obitelji, neću im priuštiti takvu muku. Ali problem je taj (a mislim da ga i drugi muškarci imaju), da ja ne razumijem novac. Ne razumijem kako do njega doći ili kako ga koristiti, kao da mi je stran i tajanstven. I uistinu mislim da Mel nikad nisam odveo na neko lijepo mjesto. Mislim, na neko baš, baš lijepo mjesto. Lijepo poput kruzera na kojem smo sada jeli. Nisam to učinio jer sam mislio da je to rasipanje novaca.'' - otvoren je Clint.

Priznao je i to je da je njihov medeni mjesec u Utahu bio prilično jadan. Suprugu Mel, naime, odveo je u malu kamp kućicu usred ničega. 

U konačnici, tijekom večere u restoranu, smogao je snage da zamoli za oprost: ''Kad su nam stigla predjela i kad smo naručili ostalo, oslonio sam se na stol i uzeo Mel za ruku. ''Oprosti.''- izustio sam. Mel mi je uputila pogled ispod obrva. Netom prije pričali smo o brodu i izletu na Haiti. Nisam se imao zbog čega ispričavati. ''Zašto?''- pitala me. ''Zato jer te nikad prije nisam odveo na neko ovako mjesto. Nikad te nisam odveo na fini obrok, na fino mjesto. I sad kad vidim sve ovo, vidim da nam je nedostajalo.'' - rekao sam.

Mel nije iskoristila priliku da mi to nabije na nos. Nije rekla da sam budala od supruga jer ju nikad nisam vodio nigdje, a to je očigledno bilo glupo. Samo se slegla ramenila i šapnula da me voli.''  | Autor: Twitter Twitter

''Iako cijenim njenu empatiju u našoj situaciji, shvaćam i to da odlazak u restorane i fina odjeća ne mora biti rasipanje. U tom trenutku osjećao sam se kao da ulažem u nju, u mene i u nas. Prije nisam na to tako gledao. Ljudi su mi pokušali dati savjete, ali ja ih nikad nisam ozbiljno shvatio.

Možda vas zanima Saša Lozar otkriva tajnu uspješnog braka: "Suprugu nanovo osvajam iz dana u dan..." Rubrika Stars Stars

 

Nisam znao da će restoran, bez naše djece u blizini, tako krasno pristajati mojoj ženi. Nisam uočio da njen glas lijepo zvuči uz glazbu, ili da njen osmijeh sjajno izgleda u zalasku sunca ili da joj oči poprime odsjaje kristala. Znam, zvuči kao čista patetika, ali zagrijala mi je srce. Osjetio sam kako se ljubav u meni nanovo rađa, a sve je to do atmosfere. Smijali smo se, jeli, sjedili u tišini, uživali zajedno. Pojeli smo i otišli. Ne znam je li to promjenilo njena očekivanja od izlazaka, ne znam očekuje li sada od mene više. Ali znam da ne mogu zaboraviti kako je izgledala te noći u restoranu, dok je šetala brodom, dok smo gledali ocean. Mislim da nikad neću zaboraviti.'' - zaključio je Clint. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber Mnogi muškarci mogli bi izvući pouku iz njegove priče. Brak, ljubav i zajedničko vrijeme nikad se ne smije uzimati zdravo za gotovo. Čak i u oskudici i teškim danima, dovoljni su mali znakovi pažnje koji će održati stare vatre.

Photo: Twitter

Komentari 0