Love&Sex

18 stvari koje gotovo svaki par iskusi u prvoj godini braka

  • Svaka veza je izazov, ali kad se odlučiš na brak budi spremna da su izazovi još veći jer nema lakog izlaza iz njega
  • Od mnogih si slušala o braku, ali niti jedan neće biti kao tvoj zato neke savjete prihvati s rezervom
  • Da, vjerojatno ćeš shvatiti što znači kompromis više nego ikad prije

Brak je pun prekretnica, a prva godina ih ima više nego što možeš zamisliti. Kao što će ti svaka udata osoba reći, neovisno jesu li se vjenčali prije pet godina ili pedeset godina, postoje određene stvari koje se događaju svakom paru u prvim mjesecima. Evo samo nekoliko koje ćeš najvjerojatnije moći otkucati prije nego što obilježiš prvu godišnjicu sa svojim odabranikom. 

1. Bit ćeš uzbuđena zbog nove titule 

Uživat ćeš u uvođenju svog novog životnog partnera u svoju životnu okolinu, čak i više nego kad ste postali samo zaručnici.  Ako sada imaš novo prezime uskoro ćeš nazvati banke i obavijestiti ih da je netko konačno stavio prsten na tvoju ruku. Također ćeš potrošiti nevjerojatnu količinu vremena na usavršavanje novog potpisa.

2. Otkrit ćeš nove navike

Realno, ako su vas prethodno obavijestili da dva dana zaredom nosite iste gaće, je li to promijenilo vašu odluku? Vjerojatno nije, ali sad ćeš tek zapravo shvatiti koliko su neke navike apsurdne i htjet ćeš ih mijenjati. 

3. Doći će vrijeme za kućnog ljubimca - zajedničkog

Mačka je za novopečeni bračni par isto kao što je i vožnja bicikla s pomoćnim kotačima trening za vožnju pravog bicikla. Ako ne možete držati mačku sretnom i zdravom, onda se opskrbite s mnogo kondoma - niste spremni za bebu.

4. Kad smo već kod toga, beba će biti na dnevnom redu

Sreća zbog novog koraka kojeg ste napravili u svojem odnosu pogurat će vas da poželite napraviti još novih koraka poput bebe. Ovulacijske aplikacije bit će preuzete, prekinut ćete TV emisije kako biste pronašli savršeno ime za bebu i potrošit ćete bogatstvo na vitaminske dodatke kako bi se njegovim plivačima i tvojim jajima pružila prilika.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

5. Vaša prva značajna borba će imati iznenađujuće rezultate

To je strah kad imate taj prvi glavni argument - bojite se za cijeli svoj brak jer još niste shvatili koliko će uobičajeno postati prepirka. Tako ćete se nakon toga upustiti u najbolji make-up seks ikada i uživati ​​u međusobnim darovima, uslugama kao što su masaže i obroci i zamjena ljubavnoga pisma govoreći da se više nikada nećete boriti. Nemojte se naviknuti na to - do pete godine sve je tvrdoglavo tiho postupanje.

6. Odbacit ćete glasine

Odbijat ćete povjerovat što vam ljudi govore o braku.  Mislit ćete da vaš brak nikada enće postati dosadna rutina i da razdoblje medenog mjeseca mora završiti jer nitko nema brak poput tvog i tvioje snažnije polovice. 

7. Složit ćete rasporede

Doslovno, raspored za sve. Tko će nahraniti mačku, čiji je red za pranje, koji kuha, čiji je red da odabere nešto na Netflixu. Također ih se nikada nećeš pridržavati.

8. Realnost

Uštipnut ćeš se - "Pa ja sam stvarno u braku!"

9. Osjećat ćeš se staro

Pamtit ćeš dane kad si zatvarala kafane i klubove, ali će ti se činiti kao da je to bilo u prošlom životu. Sada ste oženjeni s nekim i imate odgovornosti i ostalo. Zastrašujuće, ali i vrlo lijepo. Trebat će vam cijela prva godina da se na to sve naviknete.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

10. Pokušat ćete oživjeti seks - eksperimentalno

U očajničkoj želji da dokažeš da u tvom braku neće nikad faliti ništa kad je u pitanju plamen spavaće sobe, mislit ćeš da je potrebno izvoditi ludorije kako se stvari nikad ne bi ugasile. To je nepotrebno. Prva godina je vrhunac vremena za "normalan" seks. Postupci u hitnim slučajevima za "uzdrmavanje spavaće sobe" trebali bi se provoditi tek u desetoj godini kada je možda i normalno da dođe do suše. 

11. Dogodit će se rutina

Trebat će neko vrijeme da se upadnete u obostranu rutinu koja djeluje na vas oboje, ali niti oko nje se moraš toliko brinuti. Rutina je jedna od najboljih stvari u braku i ne biste ga pola preživjeli da nje nije bilo. Nema ništa loše u tome da se svaki dan probudiš, odeš u teretanu, napraviš kupku, večeraš, pogledaš neki film, seksaš se, pa zaspiš. 

12. Kupatilo postaje zajedničko

Obećala si cijeli svoj život toj osobi i pristala neke prilično teške zavjete. Ako tvoj suprug želi oprati zube dok si na zahodu, to nije veliki problem. Sada dijelite sve!

13. Novac postaje zastrašujuće pitanje

Dijeljenje novca je zastrašujuće. Zbog zajedničkog računa se osjećaš odraslo, ali praćenje troškova ili skrivanje zadaje glavobolje. Nema više impulzivnih kupovina, za sve se trebate dogovarati.

14. Pokušat ćete ponovno stvoriti svoj medeni mjesec

Kada se dogodi da strasti splasnu nemoj ništa forsirati. Pretjeranom pažnjom u trenutku kad ti se zapravo ne da postižeš kontraefekt.

 | Autor:

15. Izbjegavat ćeš obiteljska okupljanja

Kad si se spremala za brak bila si jako bliska i dražesna prema njegovoj mami i cijeloj obitelji, ali nisi mislila da ćeš u braku morati stalno odgovarati na neke zahtjeve i prohtjeve. Sada bi se željela malo opustiti i biti otvorenija, pa čak se i suprotstaviti. Dokle god nisi nerazumna i bezobrazna imaš pravo zauzeti se za svoj mir i prostor, ne zaboravi to. 

16. Prva godišnjica će biti jako važna

Bit ćeš razočara da ste strku oko toga napravili samo vas dvoje, a ne i svi vaši prijatelji i obitelj. Možda dobijete pokoji poklon, ali ne računaj na to, a to je i nebitno. Bitno je da vas dvoje provedete ispunjen dan i prisjetite se cijele godine. Na kraju dana, to i je poseban i samo vaš dan. 

17. Zapitat ćeš se jesi li pogriješila

Neće uvijek biti lako i povremeno ćete preispitati svoju prosudbu, ali to je najnormalnija stvar. 

18. Odgovor na pitanje jesi li pogriješila vrlo brzo ćeš shvatiti

To je vrlo kratkotrajna sumnja i samo trošenje vremena. Svaki odnos ima uspona i padova, ali u društvu tog muškarca kojeg bezuvjetno voliš shvatit ćeš da je brak bila najbolja odluka koju sti donijela. Na kraju godine, sve dok možeš nabrojiti više pozitivnih stvari, shvatit ćeš da nisi pogriješila. Ako si uživala u prvoj godini zamisli koliko još imaš pred sobom divnih dana s njim. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0