Život

''Moja djevojka dala mi je bubreg i spasila život, a sad je više ne volim. Mogu li je ostaviti?''

  • 32-godišnjaka iz Chicaga muči dilema - ostaviti djevojku koju ne voli ili je oženiti
  • Problem je moralne prirode: spasila mu je praktički život
  • Hoće li biti nesretna samo ona ili oboje

Ljubavni odnosi nisu lagani, a svaki je priča za sebe. Svatko se sa svojim problemima nosi na svoj način - netko u sebi, a netko traži mišljenje i savjet drugih ljudi. Takav je i slučaj s 32-godišnjakom iz Chicaga koji je u teškoj dilemi pa je odlučio problem iznijeti na stranici NGTrends. S djevojkom je pet godina u vezi,  žive skupa, no sad se pita može li ju ostaviti ili se treba njome oženiti premda ju više ne voli.

Možda vas zanima Znamo kako napraviti savršen večernji look za ljetne provode! Rubrika Beauty Beauty

Situacija je ipak nešto kompliciranija za ovog muškarca jer nije riječ samo o prekidu - ženi s kojom želi prekinuti praktički duguje život. Točnije, duguje joj što je danas zdrav čovjek.  

Vratimo se na početak priče. Prije nekoliko mjeseci, mladić je imao ozbiljnih zdravstvenih problema. Dijagnosticirana mu je kronična bolest bubrega pa su mu liječnici rekli da je rješenje ili doživotna dijaliza ili transplantaciji bubrega. Želeći mu pomoći, njegova djevojka donirala mu je bubreg, prenosi Relationship Rules.

Mladić zna koliko je učinila za njega te sada nije siguran kako da je, nakon svega ostavi. Istina je da njihov odnos više nije kao prije, niti ju on voli kao nekad, ne osjeća ljubav i privrženost, sve ono što je bilo u pet godina veze. Međutim, još uvijek osjeća veliku zahvalnost i obavezu, svjestan da joj se nikad neće moći odužiti. 

Možda vas zanima Spavala s potpunim strancem u hotelu jer je - pogriješila sobu. A onda je nazvao muž... Rubrika Life&style Life&style

S jedne strane nije siguran je li u redu da joj laže i štiti je time što ostaje s njom premda više ne osjeća ništa, a s druge strane ne zna je li u redu da ju ostavi nakon takve žrtve koju je za njega podnijela.  Ako ostane s djevojkom, zauvijek će ostati u 'zarobljen' u tom odnosu i zna da će i ona biti nesretna. No, ako prekine s njom, svi će ga osuditi. 

U komentarima ispod članka, objava ovog 32- godišnjaka naišla je na razne komentare. Neki ga podržavaju u odluci da prekine vezu, dok ga drugi osuđuju. Neki su pisali kako bi se ova situacija dogodila prije ili kasnije pa je najbolje da 'pregrize' i razgovara s djevojkom. Neki su mu savjetovali da se prisjeti osjećaja koje je imao na početku veze i premda je život donio neke nedaće, da zajedno pokušaju prebroditi probleme. Naravno, bilo je i onih koji su rekli da je sebičan te su ga pitali je li ju volio prije transplantacije. 

Kako bi trebao postupiti?

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0