Beauty

Znamo kako napraviti savršen večernji look za ljetne provode!

  • Premda se ne šminkam često, konstantno sam u potrazi za idealnom kozmetikom koja će odgovarati mojem tipu kože i tenu, i sve donedavno mi se činilo da je ta potraga uzaludna
  • Bitno mi je da šminka nije teška, da se zadržava na licu i da ne ostavlja fleke nakon nekoliko sati nošenja, pogotovo sad u ljetnim danima koji dolaze
  • Isprobala sam Smashbox kozmetiku i samo uz 5 proizvoda uspjela napraviti kompletan večernji look

Kad sam prvi put u ruke uzela Smashbox kozmetiku znala sam da sam napokon našla proizvode po svojoj mjeri. Odlučila sam iskoristiti njihove proizvode i našminkati se za večernji izlazak. Odabrala sam palete zemljanih i zlatnih tonova jer mi najbolje pašu uz ten i boju oka, a i najviše volim smeđe nijanse. Predstavljam ti pet odličnih proizvoda za moj večernji look.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

BB krema

Je li ti se ikad dogodilo da si izašla iz kuće nakon što si se sat vremena "žbukala" za izlazak i onda odjednom shvatila da je taj puder bio krivi odabir s obzirom na temperature koje vladaju u klubu? Meni je i zato sam odbacila pudere i okrenula se BB kremama koje su puno lakše za tvoju kožu i zbog svog sastava ne začepljuju pore. BB krema je tonirana hidratantna krema koja njeguje i štiti kožu. Na licu izgleda prirodnije od pudera, a struktura je lagana i prozračna. U sebi ima SPF zaštitu od sunca pa je idealan odabir za ljetno vrijeme. Želim biti sigurna da se proizvod koji nanesem neće maknuti ili nakon par sati napraviti fleke na mom licu, ali isto tako želim i da se ne vidi da ga imam - želim onaj nude look.

Smashbox camera ready BB krema sa spf-om 35 idealna je za tople dane. Lagane je teksture, a savršeno pokriva svaki dio koji želiš i zaglađuje lice. Lijepo se spaja s rumenilima i bronzerima. S obzirom  na to da se radi o kremi ne možeš očekivati da će ti apsolutno cijeli dan stajati na licu, pa ako se šminkaš za posao najbolje bi bilo da ju imaš sa sobom. Moja je sa mnom uvijek u torbi. Ako ju zaboraviš doma ili ti jednostavno ne stane u torbicu onda iskoristi sljedeći proizvod - primer. 

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

(na lijevoj fotografiji nalaze se i primer za lice i primer za oči koji ovaj put nisam koristila za svoj makeup; na desnoj fotografiji je BB krema)

Primeri

Nema ništa bez podloge! Primeri se koriste za pripremanje kože lica za jaču tekuću podlogu i zaglađuju kožu, povoljno utječu na vidljivost bora, neutraliziraju crvenilo i pigmentacije. Drugim riječima, mnogi će se vizažisti složiti kako ne postoji dobar makeup look bez primera. Zlatno je pravilo da ne pretjeraš s količinom primera dok ga nanosiš. Pustiš li ga da se upije, šminka koju naneseš bolje će prijanjati. Primer u suštini čini "zid" između hidratantne kreme i pudera ili, u mom slučaju, BB kreme. 

Smashbox primer The Original Photo Finish Smooth and Blur je za mene pravo otkriće. Napravljen je za filmske potrebe tako da ćeš s njim i na fotkama dobro ispadati jer zaglađuje kožu lica i zamagljuje, odnosno puni pore. Sadrži vitamine A i E, te je namijenjen svim tipovima kože. Teksture je poput gela, ali čak ga i jagodicama prstiju možeš utrljati na lice bez problema, a s njim BB krema je na mom licu stajala cijelu večer i izgledala sam zaglađeno. 

Highlighteri

Highlighteri su najzahvalniji višenamjenski proizvodi. Ne znam za tebe, ali ja ih obožavam jer daju svježinu licu i izgledam blistavo. Želiš nešto istaknuti, a nešto sakriti - pravilnim nanošenjem highlightera ćeš naglasiti crte lica koje ti se najviše sviđaju i tako ćeš skrenuti pozornost sa svih onih dijelova koji ti se ne sviđaju. Najbolja stvar ovog proizvoda je što može zamijeniti mnoge druge. Može biti sjenilo za oči, zamijeniti rumenilo ili sjajilo za usne ako ga staviš na rub gornje i donje usnice i par puta lagano izblednaš preko usana.

Koju nijansu ćeš odabrati ovisi o boji tvog tena. Imaš li svjetliji ten biraj svjetlije nijanse poput bijele jer će tvom licu dati poseban sjaj i svježinu, a ako imaš tamniji ten, za tebe su bakrene nijanse koje će dodatno naglasiti tvoju tamnu put. Ja kombiniram bijele i roskaste jer mi najviše odgovaraju, ali zapamti, najbolji highlighteri su oni koji odgovaraju tvojim potrebama i željama.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

Smashbox Spotlight Palette - Gold za mene je idealna paleta koja sadrži tri nijanse u sebi. U kamenu je, pa se lako nanosi jer ti biraš količinu, a šljokice se rangiraju od suptilnih (turn it on) preko malo jačih (crank it up) do mega šljokica (mega sparkle). Prve dvije nijanse možeš koristiti kao shimmer. Za svoj večernji makeup ovu paletu sam iskoristila kao highlighter, sjenilo za oči i potpora rumenilu.

 

via GIPHY

Sjenila

Oblik mojih očiju je okrugli, pa ne koristim tuš za oči jer mi ne stoji, ali volim nijansirati kapak kako bih istaknula oči. Moje su oči tamne, pa imam sreću jer mi stoje gotove sve boje i dok sam bila mlađa igrala sam se sa sjenilima u boji, ali što sam starija više volim zemljane tonove ili zlatne jer, ovisno o tome kako ih kombiniram, mogu postići nude look, smokey eyes, smanjiti ih ili povećati.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

Smashbox Photo Matte Eyes odlična je paleta jer rješava više stvari od jednom. Nijanse su zemljanih tonova i svaka se može koristiti kao sjenilo, ali možeš ih iskoristiti i kao liner ili puder za obrve. Super je što s njom dobiješ i četkicu s dva kraja. Također, dobiješ i letak s uputama za šminkanje određenog oblika očiju.

Sjajilo

Inače sam veći fan ruževa za usne i to matiranih, ali ovo Smashbox Stay Neutral sjajilo je idealno za večernji look zbog tamno smeđeg pigmenta koji u sebi ima. Tamni, hladni tonovi idealni su večernje izlaske jer su nekako izazovni i seksi. Neobično ih je vidjeti, ali baš zato u moru crvenih usana tvoje će se istaknuti. Sjajilo je mat, ali ne isušuje usne i jako lijepo se razmazuje. Ja sam ga dodatno naglasila highlighterom čije sam šljokice "prosula" po sredini usnica. 

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

 

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: None

Komentari 0