Stars

7 slavnih osoba koje su dobile prvu, i to glavnu ulogu bez da su imale pojma o glumi

  • Postati svjetski poznati glumac iziskuje izniman trud, požrtvovnost, puno pokušaja i promašaja i prolivenih suza
  • No, i u svijetu glume postoje iznimke koje su imale ludu sreću i sasvim slučajno dobile prvu ulogu
  • Kod ovih 7 glumaca već ih je prva uloga lansirala među zvijezde. Evo tko su pravi hollywoodski sretnici

Mnogima koji to pokušavaju čini se da je u svijet Hollywooda nemoguće probiti se ukoliko nemaš dobru vezu ili nisi potomak slavnih glumaca. Naravno, to nije uvijek slučaj. Dok su društvene mreže izvrstan način za skretanje pozornosti na sebe pokazujući javnosti svoje talente, neke od najvećih holivudskih zvijezda današnjice nisu imale pristup ni tome. Umjesto toga, svoje prve hit uloge dobili su bez ikakvog iskustva ili obuke. Ovih 7 slavnih osoba imalo je sreću da su sasvim slučajno otkriveni, a zahvaljujući sretnim okolnostima imali su priliku izgraditi karijere koje danas vrijede milijune.

Stranger Things Možda vas zanima Što se zna o 5. sezoni Stranger Thingsa: kada stiže, je li posljednja i planira li se spin-off? Rubrika Life&style Life&style

Cameron Diaz 

Cameron Diaz svakako nije prva osoba u Hollywoodu koja je karijeru započela kao model, ali sigurno je među rijetkima (ako ne i jedina) kojoj je prva uloga bila glavna i to u hit filmu. Naime, Cameron Diaz je već sa 16 godina počela raditi kao model za Calvin Klein i bila u njegovim reklamnim kampanjama, međutim sve do 21. nije se okušala u glumi. U 21. godini otišla je na audiciju za malu ulogu u onome što će kasnije biti kultna komedija 90-ih, Maska. Bez ikakvog glumačkog iskustva, Cameron Diaz je unaprijeđena u glavnu ulogu, uz bok slavnome Jim Carryu. Film je bio jedan od najgledanijih filmova te godine i donio joj instant slavu. Nakon toga ostavila je manekensku karijeru i u potpunosti se posvetila glumi te je tijekom dva desetljeća snimila brojne hit filmove, uglavnom komedije. 

 | Autor: Instagram @cameron_diaz_p Instagram @cameron_diaz_p Cameron Diaz u filmu Bad Teacher

Johnny Depp

Jedan od najpoznatijih glumaca današnjice, Johnny Depp je nadaleko poznat po svojim glumačkim vještinama, kao i tome da svojom pojavom 'ukrade svaki show'. Slično se može reći i za njegov početak. Naime, 1984. godine 21-godišnji Johnny Depp se pridružio prijatelju na otvorenoj audiciji za Noćnu moru Ulice brijestova. Prijatelj nije izabran, no Depp je dobio ulogu Glena i bez ikakvog iskustva ukrao show u kultnim scenama. 

10 korejskih serija koje se isplati pogledati Netflixu, od 'Nevjerojatne odvjetnice Woo' nadalje

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Johnny Depp kao Jack Sparrow

Rupert Grint

Filmovi o Harryju Potteru upoznali su javnost s raznolikom grupom mladih glumaca koji nikada prije nisu bili na ekranu. Iako su sada dobro poznata imena, ova djeca glumci imali su različito glumačko iskustvo. Dok je Emma Watson došla iz škole glume, a Daniel Radcliffe bio predložen od strane agenta, Rupert Grint je bio taj koji je bez ikakvog iskustva osim par školskih predstava poslao video za otvorenu audiciju. Glumačko neiskustvo ga nije spriječilo da postane profi i pridruži se vrhunskom filmu 2001. i seriji koja će se snimati sljedeće desetljeće. Sada kada je završio s likom Rona Weasleya, glumac se posvetio obiteljskom životu i novim ulogama.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Rupert Grint kao Ron Weasley

Charlize Theron

Charlize Theron zna koliko je teško platiti račune. Glumica Atomic Blonde otkrivena je u banci dok se svađala s blagajnikom oko unovčavanja čeka. Usred svađe agent ju je uočio i zaključio da je zvijezda u nastajanju. Za nekoliko mjeseci imala je svoju prvu ulogu u Children of the Corn III: Urban Harvest unatoč tome što nije imala nikakvog iskustva. Trebalo joj je samo godinu dana nakon toga da se pojavi uz Toma Hanksa u That Thing You Do, čime je učvrstila svoju karijeru. E, to se zove 'biti na pravom mjestu u pravom trenutku'.   | Autor: Shutterstock Shutterstock Charlize Theron

Jason Statham

Iako je sada sinonim za premlaćivanje zlikovaca u akcijskim filmovima, Jason Statham nije uvijek bio predodređen za uspješnu glumačku karijeru. Glumac je izvorno preživljavao u svijetu natjecateljskog amaterskog ronjenja i kroz prodaju lažnog nakita na ulicama. Agent za talente ga je primijetio na ulici i upoznao s Guyjem Ritchiejem koji je tada tražio uličnog prodavača koji prodaje nakit za jednu ulogu. Iako Statham nije imao glumačkog iskustva, znao je dovoljno dobro oponašati vlastiti život. Dobio je ulogu u Lock, Stock, and Two Smoking Barrels i postao jedan od glavnih žestokih momaka Hollywooda.

 | Autor: Expendables 3 Expendables 3 Jason Statham u Expendables 3

Alexis Bledel

Rory Gilmore poznato je lice još od ranih 2000-ih zahvaljujući planetarnom uspjehu serije Gilmore Girls gdje je, uz Lauren Graham, imala glavnu ulogu. Iako je serija učinila poznatom i Lauren Graham i Melissu McCarthy, zapravo je Alexis Bledel bila ta kojoj se najviše posrećilo s nedostatkom iskustva. 18-godišnja glumica imala je iza sebe samo nekoliko modnih snimanja i tek bila primljena na Tisch School of Arts na NYU. Međutim, ulogu je dobila prije nego što je imala vremena za obuku. Odonda je postala uspješno ime u industriji, glumeći u Sisterhood of the Traveling Pants and The Handmaid’s Tale.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Alexis Bledel

Noah Schnapp 

Stranger Things serija proslavila je velik broj mladih glumaca. Međutim, dok su neki prethodno radili na Broadwayu ili u malim ulogama u drugim filmovima, Noah Schnapp bio je taj koji je od samog početka svoje karijere doživio uspjeh. Schnappova prva uloga bila je u Bridge of Spies, redatelja Stephena Spielberga s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi. Mladi glumac zatim je prešao dati glas Charlieju Brownu u Peanuts Movie 2015. prije nego što je ostavio utjecaj u Hawkinsu. Sudeći po njegovom uspjehu od prvog dana, od Noaha možemo očekivati velike stvari.  | Autor: Instagram @noahschnapp Instagram @noahschnapp Noah Schnapp

 

Photo: Expendables 3

Komentari 0