Life&style
Jennifer Lopez

Ovih 10 glumaca dobili su mizeran ili nikakav honorar za filmove koji su ih proslavili

Usred blještavila i glamura Hollywooda, publika gleda premijere, pojavljivanja na crvenom tepihu i promotivne kampanje zbog kojih svi vjeruju da se show u businessu vrti puno novca. Pošto filmovi zarađuju milijune na kino blagajnama, jedino je pošteno da slavne osobe dobivaju pozamašne plaće za privlačenje publike u kina. 

Glumci koji je Hollywood stavio na led Možda vas zanima 11 glumaca koje je Hollywood stavio na led – tek rijetki su se uspjeli vratiti na staze slave Rubrika Stars Stars

Međutim, često se oni koji tek započinju karijeru ili rade u nezavisnim filmovima suočavaju s financijskim ograničenjima.

Najplaćeniji glumci današnjice započeli su karijeru s malim plaćama, a slavne osobe koje također produciraju svoje filmove često ne uzimaju plaću kako bi povećale budžet u drugim područjima filmskog stvaralaštva. Od Brada Pitta, koji je jedva zaradio 6000 dolara u svojoj prvoj ulozi, do Beyonce, koja je donirala honorar kako bi pomogla drugima, postoje različiti razlozi zašto zarade skoro pa nišra. Pogledaj glumce koji su bili plaćeni gotovo ništa, ali im se to na kraju itekako isplatilo.

1. Brad Pitt, 'Thelma i Louis'

Brad Pitt danas je jedan od najplaćenijih glumaca na svijetu jer za svaku svoju ulogu zarađuje milijune. Pitt je bio relativno nepoznat glumac tijekom svog debitantskog filma Thelma & Louise iz 1991. i plaćen je 6000 dolara za sedam minuta na ekranu. Kultni klasični film postao je njegova odskočna daska, što je dovelo do slavnih uloga u filmovima 'Sedam' itd.

 | Autor: MGM MGM

2. Bill Murray, 'Tajkun iz Rushmorea'

Bill Murray blisko surađuje s redateljem Wesom Andersonom i glumio je u mnogim njegovim filmovima. Prvi film koji su zajedno snimili bio je Andersonov drugi igrani film 'Tajkun iz Rushemorea'. Kad je produkciji nedostajao proračun za snimanje helikopterom, Murray je za svoju ulogu uzeo osnovnu naknadu Ceha glumaca od 9000 dolara. Osim toga, ta mu je uloga donijela nominaciju za Zlatni globus.

 | Autor: Pr Pr

3. Jonah Hill, 'Vuk s Wall Streeta'

Premda 60.000 dolara Johna Hilla možda i nije mala plaća za glavnu ulogu u filmu Martina Scorsesea 'Vuk s Wall Streeta', to je relativno manje od 25 milijuna dolara Leonarda DiCaprija koje je dobio za ulogu u istom filmu. Hill je glumio desnu ruku Jordana Belforta, što mu se isplatilo jer je za svoju ulogu zaradio nominaciju za Oscara. Hill je priznao da nikada nije imao namjeru zaraditi veliki novac, ali je želio raditi s legendarnim redateljem.

 | Autor: Paramount Pictures Paramount Pictures

4. Jennifer Lopez, 'Prevarantice s Wall Streeta'

Jennifer Lopez dominirala je glazbenom industrijom tijekom ranih 2010-ih, a pjevačica je od početka svoje karijere glumila i u filmovima. Kao producentica u svom filmu 'Prevarantice s Wall Streeta' 2019. godine, Lopez je otkrila da je za svoju sporednu ulogu plaćena gotovo ništa. Njezin je rad dobio priznanje u krugu kritičara, donijevši joj nagradu Satellite za najbolju sporednu glumicu.

Prevarantice s Wall Streeta | Autor: Pr Pr

5. Beyonce, 'Cadillac Records'

Beyonce je uvijek uzdizala svoju zajednicu svojim dobrotvornim donacijama. Glumila je pjevačicu Ettu James u drami 'Cadillac Records' iz 2008. godine, koja se smatra jednom od njezinih najboljih izvedbi. Pjevačica je za glavnu ulogu dobila četiri milijuna dolara i taj iznos donirala je Centru za rehabilitaciju ovisnika o drogama.

 | Autor: YouTube YouTube

6. John Candy, 'Sam u kući'

'Sam u kući' je božićni klasik još od 1990. godine i prvog prikazivanja, a zaradio je nevjerojatnih 476 milijuna dolara na blagajnama kao komedija s najvećom zaradom u Americi. U filmu, koji je režirao Chris Columbus, epizodnu ulogu ima John Candy koji se pojavljuje u zračnoj luci kako bi pomogao liku Catherine O'Hara da stigne do Chicaga. Candy je za ulogu zaradio samo 414 dolara, a većina njegovih rečenica improvizirana je u filmu.

7. Harrison Ford, 'Ratovi zvijezda: Nova nada'

Harrison Ford je već bio etablirani glumac kada je preuzeo ulogu Indiane Jonesa i zaradio preko 80 milijuna dolara od franšize. Bio je relativno nepoznata osoba kada je počelo snimanje filma 'Rat zvijezda: Nova nada', a kako studio nije bio siguran u izlazak filma, plaćeno mu je 10.000 dolara da glumi Hana Soloa. Film je učinio Forda poznatim imenom i uspostavio jednu od filmskih franšiza s najvećom zaradom ikada.

 | Autor: Lucasfilm Lucasfilm

8. Hilary Swank, 'Dječaci ne plaču'

Hilary Swank izvanredno je nastupila kao mlada transrodna osoba u filmu 'Boys Don't Cry'. Glumica je dobila za to 3000 dolara, što joj nije bilo dovoljno čak ni za zdravstveno osiguranje na snimanju filma. Neslavna uloga donijela je glumici Oscara za najbolju glavnu glumicu, što joj je povećalo profil u Hollywoodu.

 | Autor: Pr Pr

9. Jamie Lee Curtis, 'Noć vještica'

Na početku svoje karijere se Jamie Lee Curtis nekoliko puta pojavila u televizijskim serijama, ali glavna uloga u indie hororu 'Noć vještica' učinila ju je zvijezdom u naletu. Film joj je pomogao da započne karijeru kraljice horora, ali je zbog niskog proračuna za produkciju glumica plaćena samo 8000 dolara. Uspjeh ju je naveo da ponovi ulogu za koju je plaćena 100.000 dolara.

 | Autor: Screenshot Screenshot

10. Ryan Gosling, 'Half Nelson'

Jedan od najpopularnijih glumaca u Hollywoodu, Ryan Gosling, snimio je nekoliko filmskih hitova prije nego što je dobio ulogu u indie filmu 'Half Nelson'. Glumac je film snimio za 23 dana i imao plaću od 1000 dolara tjedno. Ta je uloga Goslingu donijela prvu nominaciju za Oscara.

 | Autor: Pr Pr

Glumci koji su imali posljedice nakon zahtjevnih uloga Možda vas zanima Ovi glumci su imali psihičkih problema nakon uloga ubojica i demonskih likova Rubrika Stars Stars
Photo: alamy
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    lose premalo