Stars
Glumci koji je Hollywood stavio na led

11 glumaca koje je Hollywood stavio na led – tek rijetki su se uspjeli vratiti na staze slave

  • Veliki hollywoodski studiji imaju golemu kontrolu nad time tko će glumiti u određenom filmu
  • Ako im se te želje ne ispune i ako stvari krenu nizbrdo, to može biti vrlo loša situacija za glumca... 
  • Vidjeli smo više primjera toga u prošlosti, poput 'filmskog zatvora' Keanu Reevesa, jer se nije pojavio u filmu 'Brzina 2'…

Kada studio ne želi određeno ime u filmu, događa se da određenog glumca ili glumicu stave na led. Primjerice, kad se Jim Carrey nastavio zalagati za Jeffa Danielsa za film 'Glup i gluplji', studio je Danielsu pokušao dati nisku ponudu od 50.000 dolara kako bi ga izvukao iz utrke za ulogu. Međutim, Daniels je prihvatio smiješni nisku ponudu, a ostalo je povijest.

Možda vas zanima George Clooney otkriva kako njegova dob utječe na brak s Amal: "Ona želi farbati zidove u žuto..." Rubrika Life&style Life&style

Međutim, nekima se, nažalost, nikada nije uspjelo vratiti na A-listu glumaca. Pogledaj koje su sve zvijezde završile u takozvanom 'filmskom zatvoru'. 

Sharon Stone 

Sharon Stone se suočila sa sličnim okolnostima još 1995. Bila je nepokolebljiva u odabiru određenih pojedinaca, što joj je zauzvrat donijelo osmogodišnju zabranu rada u studiju. Zahtjevi Sharon Stone za film 'Brzi i mrtvi' nisu se svidjeli studiju. 'Brzi i mrtvi' imali su budžet od 35 milijuna dolara. Međutim, preuzimajući ulogu producentice, Sharon Stone imala je nekoliko zahtjeva za film. Među njima je uključivanje Sama Raimija kao redatelja, te uloge za Leonarda DiCaprija i Russella Crowea. Studiju se to nije svidjelo i Stone je zbog toga kažnjena.

 | Autor: YouTube YouTube

Glumica je izjavila u jednom intervjuu: „Imala sam toliko otpora na tom filmu. Htjela sam Lea DiCaprija. 'Plati mu svojim novcem', rekli su mi. Htjela sam Russella Crowea. 'Zašto želiš tog tipa koji je dosad glumio samo skinheada?' Htjela sam da film režira Sam Raimi. 'Sharon, zašto uvijek pucaš sebi u stopalo?' Nakon toga su mi zabranili pristup studiju osam godina.“ 

Film je na kraju dobio mješovite kritike zajedno sa skromnim brojevima na kino blagajnama. Ipak, unatoč tome što je strpana u filmski zatvor, Sharon Stone se dobro snašla, a uz to je tim filmom pokrenula karijeru Russella Crowea.

Jennifer Lopez

Pjevačica, plesačica i glumica rođena u New Yorku bila je na vrhuncu slave početkom 2000-ih. Kako je njezina zvijezda nastavila rasti, prihvatila je ulogu s tadašnjim dečkom Benom Affleckom u filmu koji mnogi smatraju jednim od najgorih filmova ikada snimljenih: 'Gigli'. Lopez i Affleck su se potom neko vrijeme bojali da će im to osujetiti sve buduće filmove za koje će biti angažirani, a čini se da je i bilo tako.

 | Autor: YouTube YouTube

Lopez se nastavila pojavljivati u nizu nepamtljivih uloga sve dok nije ponovno postala relevantna kao glumica u hvaljenim 'Hustlersima'. Glumica je osvojila brojne nominacije i nagrade glumeći plesačicu na šipki koja je postala prevarantica i zbog toga joj se karijera ponovno zahuktala.

James Franco

Mnogi su vjerovali kako je James Franco bio na početku značajnog proboja u karijeri zahvaljujući hvaljenom filmu 'Majstor lošeg filma'. Međutim, glumac je izazvao kritike na dodjeli Zlatnih globusa 2018. kada je nosio značku 'Vrijeme je isteklo' usred rastućih optužbi za nedolično seksualno ponašanje i zloporabu moći u njegovoj ugašenoj školi glume.

 | Autor: YouTube YouTube

Glumčeve nedavne izvedbe i filmovi nisu dobili dobre kritike, uz tek nekoliko iznimaka. I dalje je izvan svjetla pozornice, a čak se i njegov dugogodišnji prijatelj Seth Rogen nedavno pokušao distancirati od skandala i samog Franca.

Taylor Lautner

Hollywoodski srcelomac Taylor Lautner dokazao je kako bi pretjerano izlaganje tijela moglo odvratiti i publiku i voditelje studija. Glumac je postao poznatiji po svojoj tjelesnoj građi nego po glumi nakon monumentalnog uspjeha filmova 'Sumrak', pojavljujući se bez majice u brojnim časopisima i reklamnim kampanjama.

 | Autor: YouTube YouTube

S njegovim meteorskim usponom do slave došli su i njegovi zahtjevi za sve većom plaćom, što je većina studija smatrala neopravdanim. Premda se glumac pokušao baviti komedijom, pomirio se s manjim ulogama, kao što je njegovo hvaljeno pojavljivanje u BBC-evoj televizijskoj emisiji 'Cuckoo'.

Keanu Reeves

Omiljena zvijezda filmskih franšiza kao što su 'Matrix' i 'John Wick' stekao je reputaciju marljive i ljubazne osobe. Ipak, njegovo odbijanje da glumi u nastavku 'Brzine' dovelo je do toga da je više od desetljeća bio na crnoj listi. Prema Reevesu, proširile su se glasine kako je izgubio zanimanje za glumu i da će umjesto toga ići na turneju sa svojim bendom 'Dogstar'.

 | Autor: Lionsgate movies Lionsgate movies

Reeves je izjavio da je bilo nekoliko razloga zbog kojih se odlučio ne vratiti u nastavak filma 'Brzina'. To uključuje ozljedu koju je dobio tijekom snimanja i diverzifikaciju njegovih uloga u dramatičnije, nakon pojavljivanja u mnogim akcijskim filmovima. Međutim, vrijeme koje je proveo daleko od visokobudžetnih filmova nije spriječilo zvjezdani uspon glumca, jer apetiti publike za njegovim filmovima rastu sve do danas.

Katherine Heigl

Kazna Katherine Heigl možda je najpoznatija PR katastrofa bilo kojeg glumca u posljednje vrijeme. S vrlo hvaljenim ulogama u televizijskim serijama i sve većim brojem filmskih naslova, činilo se da će Heigl postati nova glavna glumica u hollywoodskim romantičnim komedijama. Međutim, nesretni intervju za Vanity Fair poslao ju je u filmski zatvor.

 | Autor: YouTube YouTube

U intervjuu je Heigl otvoreno govorila o svojoj odbojnosti prema serijama i filmovima u kojima je sudjelovala, kritizirajući sve i sva, od glumaca do producenata i scenarista. Također je, bizarno, priznala da je tražila da se njezino ime ukloni iz razmatranja za dodjelu nagrada kada je bila nominirana za ulogu u seriji 'Uvodu u anatomiju' kako bi sačuvala integritet Emmyja. Nakon što je dobro zabrljala, Heigl se u godinama nakon toga borila pronaći visokokvalitetne uloge.

Mel Gibson

Premda se trijumfalno vratio kao redatelj s filmom 'Greben spašenih' 2016. godine, Mel Gibson još uvijek je uglavnom na hollywoodskoj crnoj listi. Gibson je bio vrlo uspješan i popularan glumac i redatelj tijekom 80-ih, 90-ih i 2000-ih.

 | Autor: YouTube YouTube

Međutim, imao je nekoliko ispada u javnosti koje su mu do neprepoznatljivosti uništile karijeru. Nakon incidenta s vožnjom u pijanom stanju, imao je golemi antisemitski nastup koji je dospio na naslovnice diljem svijeta. Prošlo je više od desetljeća od incidenta i neki obožavatelji su mu oprostili. Ali mnogi ljudi, a osobito hollywoodska elita, nikada neće zaboraviti stvari koje je rekao i napravio.

Roseanne Barr

Glasna pristalica predsjednika Donalda Trumpa, glumica i komičarka Roseanne Barr, jedna je od najkontroverznijih osoba u Hollywoodu. Međutim, njeni otvoreni politički nastupi na Twitteru konačno su otišli korak predaleko u svibnju 2018. godine kada je napisala rasistički tweet o Valerie Jarrett, višoj savjetnici bivšeg predsjednika Baracka Obame.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Premda je Barr kasnije izbrisala tweet i ispričala se, ABC je istoga dana odmah otkazao ponovno pokretanje 'Roseanne', a predsjednik tvrtke je njezine izjave označio „gnusnim, odvratnim i nedosljednim s našim vrijednostima“. Premda je još uvijek malo prerano reći, teško da će Barr dobiti puno uloga u budućnosti nakon njenog posljednjeg javnog skandala.

Jim Caviezel

Jim Caviezel bio je prilično poznat glumac kasnih 1990-ih, a jedna uloga ga je posebno istaknula. Je li to bilo dobro ili loše za njegovu karijeru, još se raspravlja. Naime, Caviezel je glumio Isusa Krista u filmu 'Posljednje Kristovo iskušenje' iz 2004. godine, koji je režirao Mel Gibson.

 | Autor: IMDb IMDb

Rekapitulacija Isusovih posljednjih dana bila je financijski uspješna, ali je naišla na tonu kritika jer je bila kontroverzna i pretjerano nasilna. Čak i prije snimanja je Gibson rekao Caviezelu da bi ga zahvaljujući ovoj ulozi mogli kasnije izbjegavati u Hollywoodu. Ispostavilo se da je bio u pravu. Premda je tu i tamo imao neke male uloge, nema sumnje da je njegova uloga Isusa odbila neke ljude da ga ponovno angažiraju.

Vince Vaughn

Prije nešto više od deset godina Vaughn je bio jedan od najzaposlenijih i najuspješnijih glumaca u Hollywoodu. Glumio je u mnogim klasičnim komedijama i bio je popularan među obožavateljima jer je bio drag tip. Ali, odnedavno nije ni približno toliko aktivan u Hollywoodu. Čini se da ga je početni glumački entuzijazam odavno prošao.

 | Autor: Amazon Prime video Amazon Prime video

Njegovo stavljanje na crnu listu bilo je suptilnije i uglavnom zbog njegovog ograničenog dometa kao glumca i njegovih političkih stavova. Premda nema ništa loše u tome da je netko konzervativac, ali kada javno kažeš da bi u svim školama trebalo držati oružje kako bi se spriječile masovne pucnjave, to je nešto od čega bi se studiji mogli distancirati. Također je dokazao da ne može briljirati ni u jednoj ulozi koja je šašava komedija (vjerojatno glumi zajedno s Owenom Wilsonom), kao što se vidi iz njegove sezone u HBO-ovoj seriji 'Pravi detektiv'.

Charlie Sheen

Što se tiče javnih slomova, nema većeg od Charlieja Sheena. Nekoć talentirani glumac i jedan od najbolje plaćenih TV glumaca na planetu, Sheena sada uglavnom pamte po njegovom ludilu izazvanom drogama i vrlo javnom ludilu prije nekoliko godina.

 | Autor: WarnerBros WarnerBros

Izgubio je posao u seriji 'Dva i pol muškarca' (plaćali su mu gotovo 2 milijuna dolara po epizodi!) i smatran je čovjekom koji je očito izgubio zdrav razum nakon desetljeća opijanja i droge. Većina studija i dalje izbjegava Sheena i njegove ludorije.

Titanic Možda vas zanima 20 glumaca koji su odbili ulogu i gorko požalili; pokazale su se kultnima, kao i filmovi koje su propustili Rubrika Stars Stars
Photo: Tristar pictures

Komentari 0