Stars
Glumci koji su imali posljedice nakon zahtjevnih uloga

Ovi glumci su imali psihičkih problema nakon uloga ubojica i demonskih likova

  • Zadnjih dana se puno priča o Netflixovoj seriji u kojoj Evan Peters briljira u ulozi poremećenog serijskog ubojice Jeffreya Dahmera
  • Glumac je nakon snimanja serije priznao kako je „otišao na mračno mjesto“ kako bi se uživio u ulogu
  • Donosimo ti popis glumaca koji su doživjeli neku traumu zbog svoje uloge  

Nema sumnje da hollywoodski glumci i glumice dobivaju mnogo pažnje i pohvala, bilo zbog humora u komedijama, fantastičnih vratolomija u akcijskim filmovima ili portretiranja ozbiljnih uloga… Nagrade i pozornost uglavnom su dodijeljeni onima koji dobro rade svoj posao. Zasluženo…

Titanic Možda vas zanima 20 glumaca koji su odbili ulogu i gorko požalili; pokazale su se kultnima, kao i filmovi koje su propustili Rubrika Stars Stars

Gluma, međutim, ima svoju cijenu. Mnogi glumci se u svojoj karijeri suočavaju se golemim traumama pa čak dožive i neke životne promjene nakon posla. Kako bi ušli u ulogu likova koje je mentalno zahtjevno glumiti, glumcima je potrebno opteretiti se i maksimalno posvetiti tome što rade. Mnogi od njih "patili" su svoje 'mračne' uloge.

Evan Peters 'otišao je na mračno mjesto' zbog Jeffreya Dahmera

Glumac Evan Peters jako je hvaljen za svoju ulogu u Netflixovoj hit seriji 'Dahmer'. Dobiveni komplimenti često uključuju njegov fenomenalan portret mentalno poremećenog ubojice. Premda je vjerna interpretacija ono čemu glumci teže, Peters ima malo drugačiju priču.  Emocionalno iscrpljujuće utjelovljenje ovog kriminalca jedna je od najtežih stvari koje je Peters pretrpio u svojoj karijeri. Sam je rekao kako je „morao ići na doista mračna mjesta i ostati tamo dulje vrijeme“. 

 | Autor: Netflix Netflix

Joaquin Phoenix razvio je poremećaj prehrane nakon 'Jokera'

Godine 2019. Joaquin Phoenix glumio je u DC-jevom filmu 'Joker'. Priča filma fokusirana je na čovjeka koji se suočio s izolacijom, bio je maltretiran i općenito ga je društvo odbacilo, što ga je dovelo do, u najmanju ruku, neobičnog života. Kako bi bio što autentičniji, Phoenix je za ulogu izgubio 22 kilograma.

Nažalost, težinu je izgubio jako brzo i drastično te je zadržao za vrijeme trajanja snimanja. Nakon toga je Joaquin razvio poremećaj prehrane. Postao je opsjednut svojim tijelom, tj. težinom, a nakon snimanja se borio da se vrati zdravom načinu razmišljanja o hrani i fitnessu.

 | Autor: Warner Bros Warner Bros

Austin Butler se suočio s krizom identiteta glumeći Elvisa Presleya

Austin Butler uložio je svu svoju energiju u ulogu Elvisa Presleya u biografskom filmu o Elvisu iz 2022. godine. Igranje pjevača koji je poznat u cijelom svijetu stvorilo je golemi pritisak na Butlera, tjerajući ga na velike napore da to učini kako treba. Zbog toga je snimanje postalo prilično grozno za Austina.

Dan nakon završetka snimanja probudio se s golemom boli i hitno su ga prevezli u bolnicu. Tada je glumac izjavio: „Moje tijelo jednostavno se počelo gasiti dan nakon što sam završio snimanje filma 'Elvis'“. Osim što se tjelesno žrtvovao, Butler se počeo suočavati s krizom identiteta nakon što više nije igrao ulogu Elvisa, nenamjerno razvijajući glas i govor koji odgovara glasu Kralja.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Heath Ledger se zauvijek promijenio nakon 'Mračnog viteza'

Film 'Mračni vitez' počeo je igrati 2008. godine, s Christianom Baleom kao Batmanom i Heathom Ledgerom kao Jokerom. Ledger je glumac koji je ovog negativca učinio nezaboravnim. Trebalo mu je puno truda da se transformira u Jokera, psihički i fizički. Pomicao je svoje granice više nego ikada za neku ulogu, što je dovelo do njegovog konačnog sloma.

Zbog svoje predanosti postao je neispavan i iscrpljen. To je bio razlog zašto se okrenuo lijekovima za spavanje, što je nažalost postala ovisnost koja je dovela do njegove prerane smrti.

 | Autor: Warner Bros Warner Bros

Bill Skarsgård igranje Pennywisea nazvao je 'destruktivnim'

Pennywise je lik kojeg je osmislio Stephen King za svoj roman 'To'. Godine 2017. knjiga je pretvorena u istoimeni film, s Billom Skarsgårdom u ulozi klauna Pennywisea. Ovaj uzbudljivi horor film preplašio je ne samo publiku, nego i glumce i ekipu. Skarsgård je priznao da će ga nakon snimanja lik kojeg glumi neprestano progoniti u snovima. Rekao je da je odnos koji je imao s Pennywiseom bio vrlo destruktivan.

 | Autor: YouTube YouTube

Isabelle Adjani godinama je išla na terapije zbog filma 'Posjedovanje'

Film 'Posjedovanje' objavljen je 1981. godine, donoseći sa sobom gomilu užasa i drame. Zvijezda koja je ukrala šou je nitko drugi nego dobitnica nagrade Cesar Isabelle Adjani. Glumila je Annu koja se kroz cijeli film borila s vanjskim i unutarnjim demonima. Glumica je otkrila da je nakon filma nekoliko godina morala ići na terapije dok nije uspjela „izbaciti Annu iz sustava“, te da odustaje od svih drugih uloga/filmova u tom žanru.

 | Autor: YouTube YouTube

Jamie Campbell Bower bojao se vlastitog lika, negativca Vecne iz 'Stranger Thingsa'

Ranije ove godine je na Netflix stigla toliko očekivana četvrta sezona serije 'Stranger Things'. Brzo je postala najgledanija serija na Netflixu, a obožavateljima se predstavio novi negativac: Vecna. Jamie Campbell Bower ozbiljno je shvatio glumu u pokušaju da uđe u ovu monstruoznu ulogu, gotovo se izgubivši pri tome.

Podijelio je nekoliko šokantnih misli o ulozi, uključujući činjenicu da su „Vecna misli“ počele zamagljivati Bowerov um i da se „počeo prilično bojati Vecne“.

 | Autor: Netflix Netflix

Michael B. Jordan nazvao je 'bolnim' glumiti ubojicu u 'Crnoj panteri'

Michael B. Jordan je uspješan glumac, ali jedna od njegovih najzloglasnijih uloga bila je ona Killmongera u Marvelovoj 'Crnoj panteri'. Uloga je, međutim, došla uz cijenu. Iskustvo postojanja u liku nazvao je usamljenim i bolnim te je nakon filma tražio terapiju koja bi mu pomogla iskočiti iz rutine u koju ga je Killmonger stavio.

 | Autor: Disney Disney

Dylan O'Brien bio je fizički i mentalno uništen zbog serije filmova 'Labirint' 

Od 'Mladog vukodlaka' do kratkog filma 'All Too Well' redateljice Taylor Swift, Dylan O'Brien glumio je razne uloge. Među njegovim najpoznatijim produkcijama je trilogija 'Labirint' ('Maze Runner'), temeljena na knjigama koje je napisao James Dashner. Budući da su sva tri filma bila puna akcije, O'Brien se suočio s intenzivnim treninzima i emocionalno iscrpljujućim rasporedima.

Radi autentičnosti, Dylan je bio prisiljen izvoditi puno vratolomija, što je dovelo do velike nesreće na setu. O'Brien je gotovo potpuno napustio glumu koliko je bio fizički i psihički uništen nakon posjeta hitnoj.

 | Autor: 20th Century Fox 20th Century Fox

Hollywoodski parovi koji su prekinuli vezu dok su snimali zajedno Možda vas zanima 10 holivudskih parova koji su prekinuli vezu, a onda morali nastaviti zajedno snimati Rubrika Stars Stars
Photo: Netflix

Komentari 0