Moda
jesenske čizme

Vrijeme je za najbolje jesenske čizme: Izabrali smo 21 neodoljiv par!

  • Čizme su okosnica jesenske garderobe, a ovosezonska ponuda pršti sjajnim modelima
  • Od modela s chunky platformama, preko elegantnih čizama iznad koljena, nudi se za svaki ukus ponešto
  • Dodatna prednost je što se čizme mogu iznimno lako kombinirati i začiniti svaki styling

Dani toplotnih udara i nesnosnih vrućina su iza nas, a s jesenskim vremenom nam stižu osvježenja s temperaturama i modnim odabirima! Što ne smije nedostajati u zlatnoj jeseni osim udobnih pletenih džempera, toplih kapa i dugih šalova? Naravno, naš omiljeni jesenski komad, a to su čizme. Jesenske čizme pravi su svestrani modni talent i dolaze u velikom izboru varijanti - bilo da su preko koljena, čizme za jahanje ili čizme s chunky debelim potplatima, sve ih volimo i imamo barem nekoliko jesenskih favorita u našem ormaru s cipelama. Stoga vam donosimo najpopularnije modele čizama za jesen, koje će sigurno još dugo biti u trendu, a ujedno su i iznimno elegantne.

Chunky Chelsea čizme

jesenske čizme | Autor: Instagram@xeniaadonts Instagram@xeniaadonts

Svake jeseni modne kuće i dizajneri ponovno integriraju niske čizme u svoje kolekcije i dodaju im male zaokrete. Chelsea čizme zaista idu uz svaki jesenski outfit i jesenskoj garderobi daju završni štih. Volimo čizme u crnoj, krem ​​ili bijeloj boji, a volimo i chunky potplat u boji. Primjerice, bež potplat savršeno se slaže s predimenzioniranim balonerom, mini suknjom i najmekanijim puloverom.

jesenske čizme | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Proenza Schouler, Zalando (5.739,00 kn), H&M (293,99 kn), Zara (499,90 kn)

Zdepaste čizme s profiliranim potplatom

jesenske čizme | Autor: Instagram@isabellehartmann Instagram@isabellehartmann

Naši apsolutni favoriti među jesenskim čizmama su debele čizme koje sežu ispod koljena s debelim potplatom kao totalno otkvačenim detaljem. Ne samo da čizme izgledaju apsolutno stylish i cool, one također prkose svakom jesenskom vremenu, pa čak i izgledaju fantastično s haljinom kada je malo toplije. Ove čizme su najpopularnije u klasičnoj crnoj boji, ali sve su traženiji modeli u kaki, bijeloj, krem ​​boji ili s potplatom u boji. Crne čizme u kombinaciji s kratkom bijelom haljinom i ležernom crnom bomber jaknom postat će pravi jesenski hit.

prošivene jakne Možda vas zanima Jesenski trendovi donose najljepše prošivene jakne. Evo koji su nam favoriti! Rubrika Moda Moda

jesenske čizme | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: H&M (375,99 kn), NA-KD, Zalando (584,00 kn), Reserved (499,90 kn)

Gumene čizme

jesenske čizme | Autor: Instagram@pernilleteisbaek Instagram@pernilleteisbaek

Kad pomislimo na gumene čizme, odmah pomislimo na jarko žute ili crvene čizmice s kojima smo skakutali po lokvama kao djeca. Ali danas je ponuda nešto drugačija. Gumene čizme dobile su pravi dašak elegancije, a najpopularnije boje za trendi gumene čizme su crna, maslinasto zelena, bijela ili bež. Chunky potplate su zadnjih godina postale pravi must have i kod gumenih čizama čime automatski dobivaju na boljem izgledu.

jesenske čizme | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Hunter, Zalando (1.129,00 kn), Reserved (169,90 kn), Zara (399,90 kn)

Visoke čizme do koljena

jesenske čizme | Autor: Instagram@emitaz Instagram@emitaz

Svake sezone visoke čizme dospiju na modne piste i svake godine nas iznova oduševe. Čizme do koljena najčešće su izrađene od glatke kože, ali dolaze i s minimalističkim uzorcima i suptilnim animal printom. Posebno su popularne čizme u boji konjaka, smeđoj, bež ili bijeloj. U jesen čizme do koljena najradije kombiniramo s udobnim vunenim kaputima, satenskim suknjama i pletenim puloverima a nije na odmet kombinacija s kožnim kratkim hlačama.

jesenske čizme | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Mango (699,90 kn), Reserved (699,90 kn), H&M (969,99 kn)

Čizme na vezanje

jesenske čizme | Autor: Instagram@milena.karl Instagram@milena.karl

Bilo kao klasične čizme na vezanje ili kao cipele za planinarenje - cipele na vezanje svake jeseni imaju svoj blistavi trenutak. Super su chic i elegantne, a izrađene od glatke crne kože, odlično funkcioniraju u kombinaciji s preslatkim džemperom bez rukava. Look se može upotpuniti s bijelom bluzom te suknjom ili kratkim hlačicama kao savršena prijelazna kombinacija s kasnog ljeta na jesen. Ali nisu popularne samo glatke crne ili smeđe vezice, planinarske cipele s profiliranim potplatom uvijek se iznova penju na trendovski podij. Srednje visoke i uske čizme na vezanje apsolutno su prikladne za svakodnevnu upotrebu i mogu se kombinirati na razne načine.

jesenske čizme | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: H&M (749,99 kn), Reserved (459,90 kn), Massimo Dutti (1.199,00 kn)

Jahaće čizme

jesenske čizme | Autor: Instagram@xeniaadonts Instagram@xeniaadonts

Jahaće čizme su idealan odabir za sve ljubiteljice klasične elegancije. Posebno su popularni modeli u klasičnoj crnoj ili smeđoj boji od glatke kože. Čizme izgledaju super elegantno s malom kopčom na gornjem dijelu, a u kombinaciji s dugim bež kaputom i kožnim kratkim hlačama dobiva se ležeran pariški look.

jesenske čizme | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Mango (999,90 kn), Tommy Hilfiger (1805, 90 kn), Polo Ralph Lauren, Zalando (5.249,00 kn )

Čizme iznad koljena

jesenske čizme | Autor: Instagram@jessideoliveira Instagram@jessideoliveira

Duge čizme koje sežu preko koljena, a mogu sezati i preko bedara postale su ultimativni jesenski komad. Najpopularnija varijanta je preko koljena, a ljubiteljice mode je obožavaju jer se uz ovakav model možemo poigravati sa seksi kombinacijama, baš kao i ležernijim lookovima. Za seksi styling je dovoljno uskladiti visoke čizme uz mini suknju, top i oversized sako, a za ležernu kombinaciju biramo uske hlače ili tajice i pulover ili jednostavnu pletenu haljinu koja prati liniju tijela.

jesenske čizme | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: H&M (526,99 kn), Reserved (399,90 kn), Zara (999,90 kn)

Mango traperice Možda vas zanima Nakon traperica niskog struka i cik-cak pojasa, ove jeseni nosimo traperice s dvostrukim pojasom! Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@xeniaadonts

Komentari 0