Moda
prošivene jakne

Jesenski trendovi donose najljepše prošivene jakne. Evo koji su nam favoriti!

  • Prošivene jakne su must-have i za nadolazeću sezonu
  • Trendi jakne spoj su stilskih elemenata iz konjičkog sporta, funkcionalne odjeće i visoke mode
  • Prevladavaju tamne i zagasite nijanse i pomalo neobični prošivi

Čak i ako trenutno još ne želimo razmišljati o jeseni, ona nam se polako i sigurno bliži. Niže temperature, kiša i vjetar dovoljni su razlozi da krenemo u potragu za novim komadima s kojima ćemo opremiti svoju garderobu. A dok se bacamo u potragu, svakako trebamo obratiti pozornost na jedan odjevni komad koji ne smije nedostajati ove jeseni: prošivena jakna.

prošivene jakne | Autor: Instagram@elodieromy Instagram@elodieromy

Od sredine rujna će zasigurno postati naš vjerni pratitelj po vjetru i kiši. Postoji jedan model jakne koji ne možete zanemariti ove jeseni: prošivena jakna. Fashionistice već nekoliko sezona obožavaju ove modele. Strogo govoreći, prošivene jakne nisu novi trend, ali kao što to često biva, dizajn je taj koji može potpuno reinterpretirati stare koncepte. Tako je i s prošivenim jaknama koje su postale must have jeseni.

prošivene jakne | Autor: Instagram@ashley.dainty Instagram@ashley.dainty

prošivene jakne | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Zara (399,90 kn), H&M (1120,00 kn), Mango (449,90 kn)

Trendi jakne spoj su stilskih elemenata iz konjičkog sporta, funkcionalne odjeće i visoke mode. Jakne griju, imaju tanki prošiv nalik jastučićima za sedlo, a zvonolik oblik podsjeća na pelerine velikih modnih kreatora. Ali kako kombinirati moderne jesenske jakne? I mogu li ih stvarno svi nositi?

Prada Monolith Možda vas zanima Ove jeseni ulicama vladaju Prada Monolith čizme, a mi smo pronašli slične povoljnije modele Rubrika Moda Moda

prošivene jakne | Autor: Instagram@alexandrapereira Instagram@alexandrapereira

Megatrend "oversize" sada je zahvatio i prošivene jakne. Ove jeseni volimo predimenzionirane i prostrane modele koje karakterizira kutijasti kroj. Jakne obično završavaju u visini kukova ili sežu do gornjeg dijela bedara. U ramenima su široko rezane, a prema dnu se šire. Konkretno, na jesen ćemo vidjeti više prošivenih jakni u zagasitim bojama poput kaki, bež i tamnoplave.

prošivene jakne | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: COS (1130,00 kn); C&A (525,90 kn); Reserved (399,90 kn)

No, nisu samo kratke prošivene jakne posebno popularne, trendi su i modeli dužine do gležnjeva. Duga verzija je savršena za sve zimogrozne jer nas grije čak i na tvrdoglavim jesenskim vjetrovima i čini našu kombinaciju ležernom i opuštenom.

prošivene jakne | Autor: Instagram@slakipalaki Instagram@slakipalaki

Kada su boje u pitanju, nikada nećemo pogriješiti s kombinacijom maslinasto zelene i crne. Dočarava vitkiji izgled i izgleda super otmjeno, a s ovakvim modelima je važno ostati vjeran jednostavnosti izgleda. Uz statement cipele, jednako se mogu kombinirati i sportske tenisice, baš kao i poslovni look. Večera nakon posla? Dovoljno je ispod jakne obući chic bluzu te crne čizme umjesto ležernih tenisica i klasična elegancija je postignuta!

prošivene jakne | Autor: Instagram@r_o_x_a_n_e Instagram@r_o_x_a_n_e

Osobito u jesen, modnim svijetom dominiraju nijanse poput prljavo bijele, smeđe, zelene ili sive. Iako potpuno crni izgled može imati svoje čari, igra sa svijetlim bojama posebno je efektna. Bijela XL prošivena jakna, zagasite zemljane nijanse širokih hlača i tenisice te elegantna torba pružaju iznimno luksuzan, a istovremeno ležeran look.

Mango traperice Možda vas zanima Nakon traperica niskog struka i cik-cak pojasa, ove jeseni nosimo traperice s dvostrukim pojasom! Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@august_xvi

Komentari 0