Moda

5 trendova za jesen: ako je suditi po modnim pistama, hladni će dani biti sve, samo ne mračni i sivi

  • Nakon (pro)ljetnog throwbacka u 90-e, jesen i zima skaču desetljeće unaprijed
  • Osim pomalo pompoznih i voluminoznih haljina, naglasak je na komadima od umjetnog krzna i atraktivnim komadima hot pink nijanse
  • Ako još uvijek čuvaš mrežaste komade, cipele u špic i baguette torbe, vrijeme je da obrišeš prašinu s njih i dopustiš im još jednom da zasjaju punim sjajem

Ljeto možda još uvijek nije stiglo svom kraju, ali je zato idealno vrijeme da se kreneš upoznavati s vodećim trendovima sezone kako bi prve jesenske dane dočekala maksimalno spremna.

Kao i svake godine, najzanimljivije modne revije u Londonu, Parizu, New Yorku i Milanu još su jednom predstavile hrabre i uzbudljive nove stilove koje jedva čekamo interpretirati na svoj način. Od umjetnog krzna do balskih haljina s korzetima i u hladnijim danima nezaobilaznih čizama, ovi će trendovi dominirati sezonom pred nama.

Možda vas zanima Haljine, cipele, nakit... Provjerili smo što se nosi ove sezone Rubrika Moda Moda

Najbolje od 00-ih

 | Autor: Instagram @vivichi.official Instagram @vivichi.official

Dok su proljetnim i ljetnim danima vladali komadi kakvih se sjećamo iz 90-ih poput mini suknji, tenisica s platformom i šešira, u novoj sezoni putujemo jedno desetljeće unaprijed i pripremamo se ponovno nositi sve ono najbolje s početka tisućljeća.

Veliki comeback tako će ponovno doživjeti niski struk, kombiniranje različitih vrsta trapera i cipele u špic, a neke od vodećih svjetskih modnih kuća predstavile su i cargo hlače, korzetirane topove i bandage haljine u nešto suvremenijim i nosivijim izdanjima. Ako još uvijek negdje čuvaš dizajnerske baguette torbe i remenje, vrijeme je da ih izvučeš i pružiš im priliku da ponovno zablistaju u punom sjaju.

Balske korzetirane haljine

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Jedan od najvećih trendova za nadolazeću sezonu su balske haljine s korzetom koje kombiniraju pripijene gornje dijelove s voluminoznim suknjama kako bi stvorile izgled koji odiše suvremenom ženstvenošću. Tkanine poput svile, baršuna i tila bit će u prvom planu, a svoje najdrže komade nosi uz jednostavne ravne cipele u špic kao savršen odabir za svakodnevni izgled odvažne modno osvještene djevojke koja se ne boji istaknuti.

gležnjače Možda vas zanima Veliki trend za jesen - platforma gležnjače kojima ne možemo odoljeti Rubrika Moda Moda

Umjetno krzno

 | Autor: Instagram @annelauremais Instagram @annelauremais

Gotovo da ne pamtimo sezonu u kojoj u hladnijim danima (umjetno) krzno nije bilo jedan od vodećih trendova, a izuzetak nije ni ova godina. Uz sve veći broj modnih kuća koje izbjegavaju pravo krzno kako bi prigrlile nove vrijednosti, ali i zadržale angažman kupaca, modne su piste u najavi nadolazeće sezone bile preplavljene raskošnim oversize kaputima od umjetnog krzna u prirodnim paletama boja u središtu pozornosti. Nastavlja se i popularnost kombiniranja ženstvenih i muževnih elemenata, a u slučaju ovog trenda, to znači da će komadi od umjetnog krzna najbolje izgledati uz chunky čizme na vezanje.

Prozirne haljine

Mrežasti topovi dugih rukava kakve smo nosili 00-ih ponovno su se pojavili na modnim pistama među prijedlozima za jesen i zimu, ovoga puta nošeni ispod majica kratkih rukava za ležeran dnevni izgled, a ovaj trend u nešto odvažnijem obliku dolazi u varijanti dramatičnih prozirnih večernjih haljina.

Iako su u pitanju komadi koji malo toga ostavljaju mašti, cilj je zadržati eleganciju i privlačnost, a izbjeći vulgarnost pa izbjegavaj oskudno donje rublje ili varijantu bez grudnjaka i radije se odluči za sofisticirano čipkasto donje rublje koje je dovoljno zanimljivo.

visoke tenisice Možda vas zanima Visoke tenisice apsolutni su hit koji nas čeka ove jeseni Rubrika Moda Moda

Barbiecore

 | Autor: Instagram @slipintostyle Instagram @slipintostyle

Svako novo godišnje doba ima svoju boju, a ove je jeseni to i dalje jarko ružičasta. Prema nedavnom izvješću tvrtke Klarna, rezultati pretraživanja žarko ružičastih artikala zabilježili su dramatičan porast u posljednjih šest mjeseci, pogotovo među ružičastim mini haljinama koje su se tražile 970% više nego ranije, a ovaj se trend nastavlja i u narednim mjesecima kao najvedriji kontrast mračnijim danima jeseni i zime pa odvažne haljine, mini suknje i džempere u ovoj istaknutoj nijansi očekuj na svakom koraku.

Photo: Instagram @alexachung

Komentari 0