Moda
korzet

Veliki povratak korzeta: komad koji naglašava struk i grudi postao je pravi hit

  • Stari/novi modni trend privlači poglede, a dočarava i uzak struk
  • Uski kroj i čvrsti materijal dodatno vizualno sužavaju figuru
  • Korzet se najčešće kombinira uz traperice i hlače širokog kroja

Nekoć pomalo kontroverzni modni trendovi 2000-ih danas su popularniji nego ikada. Vratile su se japanke s debelim potplatom, bucket kapice, cargo hlače, ali i kratki crop topovi te korzeti koji se nose kao gornji dio outfita.

korzet | Autor: Instagram@mirjaklein Instagram@mirjaklein

Sve popularniji korzeti nekoć su bili osnova donjeg rublja, a danas su postali osnova dobrog stylinga. Uskog su kroja i većinom izrađeni od čvrstog materijala koji u prvi plan stavlja gornji dio tijela i vizualno sužava struk. Neki gornji dijelovi korzeta opremljeni su takozvanim potpornim šipkama i ne samo da izgledaju zavodljivo, već imaju i učinak mršavljenja.

ljetni pulover Možda vas zanima Ljetni pulover savršen je komad za elegantan i profinjen look Rubrika Moda Moda

korzet | Autor: Instagram@eigran Instagram@eigran

S jedne strane, rastuća popularnost korzeta može se objasniti pompom oko Netflixove serije Bridgerton koja je kod mnogih žena probudila želju za razigranim modnim stilom doba regentstva (rano 19. stoljeće).

korzet | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: H&M (262,90 kn), Saint Laurent (550,00 eura), H&M (112,90 kn)

Ne smije se podcijeniti ni utjecaj legendarne Met Gale koja je ove godine imala temu "Guilded Glamour". Budući da su ondje korzet haljine bile aktualni trend - uz pjevačicu Billie Eilish (nosila je seksi korzet haljinu s potpisom Gucci), Gigi Hadid, Maisie Williams i mnoge druge oslonile su se na seksi modni trend. Uz seksi korzete koji su se sada pronašli i u ponudi high street brendova, ovaj modni trend se s crvenog tepiha uspješno preselio na ulice.

korzet | Autor: Instagram@_constance_d Instagram@_constance_d

korzet | Autor: Instagram@fozaza Instagram@fozaza

Najčešće se kombinira uz jednostavne traperice, a za Y2K efekt najbolje izgleda uz široke cargo hlače. Za elegantniji i seksepilniji dojam, sjajno se nadovezuje uz elegantne široke hlače strogog ravnog kroja!

bijele tenisice Možda vas zanima Blistavi modni trend: ovo su najljepše bijele tenisice za najudobnije ljeto Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@denisakud

Komentari 0