Moda
Cara Delevigne

Lude, genijalne, skandalozne ili divne: kreacije s Met Gale o kojima se najviše priča

  • Ovogodišnja Met Gala održana je jučer u Metropolitan Muzeju u New Yorku
  • Događaj je organiziran pod temom „antologija mode“, a najpoznatija imena svjetskog showbizza pojavila su se na najiščekivanijoj modnoj večeri
  • Po prvi put na Met Galu bile su pozvane sve članice obitelji Kardashian

Prvi ponedjeljak u svibnju tradicionalno je rezerviran za Annu Wintour, urednicu američkog Voguea i Met Gala bal u njenoj organizaciji. Ovogodišnja Met Gala održana je u njujorškom Metropolitan Muzeju, a okupila je najveće svjetske zvijezde.

Svake godine Met Gala ima i posebnu modnu temu pa je tako sinoćnja bila In America: An Anthology of Fashion odnosno antologija mode u Americi. U nastavku ti donosimo modne kombinacije poznatih i slavnih koje su privukle najviše pozornosti.

1. Brookyn Beckham i Nicola Peltz 

Mladi par nedavno se vjenčao, a u prvom službenom izlasku kao bračni par pokazali su koliko su sretni i zaljubljeni. Nicola je zablistala u raskošnoj i lepršavoj ružičastoj haljini spuštenih ramena, dok je Brooklyn nosio svijetlo odijelo.

David Beckham i Nicole Peltz | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

2. Cara Delevingne

Poznata manekenka na crvenom tepihu pojavila se u možda i najprovokativnijoj modnoj kombinaciji s potpisom Diora. Ispod crvenog sakoa koji je skinula, bila je u toplesu, a koža joj je bila oslikana zlatnom bojom.

Cara Delevigne | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

3. Taylor Hill

Slavna Victorijina anđelica, manekenka Taylor Hill na Met Gali zablistala je u impresivnoj i raskošnoj kraljevsko plavoj haljini s izvezenim detaljima i dugačkim okruglim šlepom.

4. Gigi Hadid

Gigi Hadid ukrala je svu pozornost u tamnocrvenim hlačama od lateksa i korzetu s potpisom Versacea preko kojeg je nosila dugačku jaknu u istoj boji koja bi se mogla nazvati i svečanom skijaškom jaknom.

Možda vas zanima Najljepši outfiti i haljine Oscara 2022.: 10 zvijezda koje su dominirale najpoznatijim crvenim tepihom Rubrika Stars Stars

5. Emily Ratajkowski

Manekenka je zasjala u vintage Versace outfitu iz 1992. kojeg krasi top od mnoštva sitnih šarenih perlica te raznobojna svilena suknja također s mnoštvom šarenih ukrasa i detalja.

Kardashian-Jenner klan ove je godine bio neočekivano modno diskretan, a na ovogodišnju Met Galu po prvi su put bile pozvane sve članice.

6. Kourtney Kardashian i Travis Barker

Najstarija sestra Kardashian na Met Gali pojavila se sa zaručnikom Travisom Barkerom, a oboje su nosili koordinirane kreacije s potpisom Thoma Brownea. Kourtney je nosila kratku bijelu košulju i dugačku crnu suknju s bijelim gornjim dijelom, dok je Travis preko svojih hlača također nosio crnu suknju.

Kourtney Kardashian i Travis Barker | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

7. Kim Kardashian i Pete Davidson

Na ovogodišnjoj Met Gali Kim je nosila dio povijesti, točnije poznatu haljinu Marylin Monroe, u kojoj je Marylin američkom predsjedniku Johnu F. Kennedyju otpjevala „Happy Birthday“. Kim je na Met Galu stigla u pratnji dečka, komičara Petea Davidsona. Kako bi joj haljina savršeno pristajala, Kim je priznala da je morala smršaviti sedam kilograma, a za potrebe upotpunjenog stylinga svoju je kosu obojala u platinasto plavu. 

Pete Davidson i Kim Kardashian | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

8. Kendall Jenner

Kendall Jenner za Met Galu odabrala je dramatičnu, tamnu modnu kombinaciju koja se sastojala od kratkog prozirnog topića od tila te raskošne suknje s našivenim volanima. Za njenu kreaciju zaslužna je Prada.

9. Kylie Jenner

Najmlađa članica klana Kardashian-Jenner pojavila se u raskošnoj Off-White vjenčanici, a na glavi je nosila čak dva ukrasa, šilt kapu te kratki veo s točkicama.

10. Billie Eilish

Mlada pjevačica na Met Galu stigla je u Guccijevoj kreaciji, inspiriranoj razdobljem američkog "pozlaćenog doba". Haljina boje šampanjca s korzetom i svijetlozelenim čipkastim rukavima imala je i cvjetni detalj na dekolteu.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Billie Eilish na Met Gali

11. Sarah Jessica Parker

Modna ikona, glumica Sarah Jessica Parker svojim je odabirom za Met Galu odala počast dizajnerici Elizabeth Hobbs Keckley, prvoj afroameričkoj modnoj dizajnerici koja je odijevala i američku Prvu damu. Sarah je nosila raskošnu crno-bijelu haljinu s dugačkim šlepom i zanimljiv ružičasto-crni šešir na glavi.

12. Lizzo

Američka reperica na Met Galu stigla je u crno-zlatnoj kombinaciji s potpisom Thoma Brownea, a na crvenom tepihu čak je i zasvirala flautu!

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Lizzo na Met Gali

13. Blake Lively i Ryan Reynolds

Slavni glumački par, Blake Lively i Ryan Reynolds na Met Galu su kao i svake godine došli savršeno modno usklađeni. Blake je nosila predivnu bakrenu haljinu Ateliera Versace sa svjetlucavim detaljima dok ju je Ryan pratio u smokingu s potpisom Ralpha Laurena. 

14. Winnie Harlow

Manekenka Winne Harlow na ovogodišnjoj Met Gali stigla je u "vilinskoj" futurističkoj kreaciji Iris Van Herpen bijele boje. Kratka haljina na sredini je imala crni motiv, a Winnie je na glavi nosila posebno zanimljivu kristalnu krunu.

Možda vas zanima Najgore odjevene na Oscarima 2022.: Ove slavne dame nisu baš zadivile svojim modnim izdanjima Rubrika Moda Moda
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0