Life&style

Caroline, princeza od Hanovera: Neprikosnovena kraljevska modna ikona koja blista i sa 65 godina

  • Princeza Caroline od Monaka proslavila je svoj 65. rođendan
  • Njezin besprijekoran stil i modni ukus i dalje ne blijedi, a svojim glamuroznim izdanjima oduševljava javnost
  • Velik utjecaj na nju je imala i majka, obožavana holivudska ikona i princeza Monaka, Grace Kelly

Modni izričaj pripadnica kraljevskih obitelj ne prestaje biti predmetom interesa modnih i lifestyle magazine, a svi koji pomno prate kako se odijevaju dame vladarskih kuća nesumnjivo su upoznati s činjenicom da je princeza Caroline od Monaka, poznata i kao princeza od Hanovera, zasluženo zasjela na tron kraljevskog modnog Olimpa.

Povodom 65. rođendana najpoznatije princeze obitelji Grimaldi osvrnuti ćemo se na njezin besprijekoran stil i modni ukus.

Promatrajući najdojmljivije modne trenutke kraljevskih obitelji sve su oči u većini slučajeva najčešće uprte u britansku kraljevsku obitelj te se lako smetne s uma da je možda za najglamuroznije modne pojave zaslužna princeza Caroline od Monaka, koja danas nosi i titulu princeze od Hanovera. I dok su pripadnice britanske vladarske kuće opterećene poprilično teškim okovima kraljevskih dužnosti, njihove su kolegice u malenoj kneževini Monako puno manje pritisnute konvencijama i protokolom.

Možda je upravo bogatsvo ove državice, među čijim su stanovnicima neki od najimućnijih ljudi svijeta, zaslužno da članovi njezine vladarske obitelji mogu voditi jedan mnogo opušteniji, ali i glamurozniji život, što je itekako vidljivo i u pristupu odijevanju. Pripadnost obitelji Grimaldi, vladarskoj dinastiji s najdužim stažem u Europi te blještavo okruženje koje obiluje najprestižnijim događajima svjetskoga visokog društva, nesumnjivo su kumovali evoluciji stila princeze Caroline.

Princeza Caroline Louise Marguerite od Monaka rođena je 23. siječnja 1957. godine kao najstarije dijete Rainiera III, princa od Monaka te američke glumačke dive Grace Kelly. A kada se pomiješa aristokratski sjaj obitelji Grimaldi s holivudskim glamurom, dobije se bezvremenski modni stil princeze Caroline, velike dobrotvorke i ekvestrijanke.

Tijekom svojih tinejđerskih godina 1970-ih udahnula je novu energiju u ustaljene postulate kraljevskog stila, na isti način kako je to prije nje učinila njezina majka čiju je eleganciju objeručki prigrlila. No vlastitom je stilu poseban obol dala osebujnim odabirom elegantnih večernjih haljina i nakita smjelog dizajna. Još je s majkom pohodila Chanelove revije, a muzom slavne pariške kuće, za koju ju je vezalo i veliko prijateljstvo s njezinim tadašnjim dizajnerom Karlom Lagerfeldom, postala je još 80-ih godina prošlog stoljeća, ostavši joj vjerna do danas.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

U njezinoj garderobi nije bila rijetkost vidjeti klasične haljine dizajnera Valentina te kuće Dior (koje je dizajnirao Marc Bohan), a mimo službenih događanja nije se libila nositi jeans te bandana marame.

Možda vas zanima Princeza od Monaka: Zašto je zovu najtužnijom princezom na svijetu i 'Ženom bez osmijeha' Rubrika Life&style Life&style

Udavala se tri puta, prvi put za pariškog bankara Philippea Junota s kojim je brak završio nakon dvije godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalfamily_archive

Drugi suprug bio je Stefano Casiraghi, sportaš i talijanski nasljednik, ali bračna je sreća prekinuta njegovom tragičnom smrću.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

Treći puta udala se 1999. godine za Ernsta, princa od Hanovera čime se popela stepenicu više na hijerarhijskoj ljestvici postavši princeza od Hanovera, što joj je dalo dodatnu auru kraljevskog glamura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

No unatoč porijeklu te bračnim vezama upravo ju je njezin specifičan modni izričaj učinio uvijek zanimljivom temom naprestižnijih modnih magazina koji je veličaju kao idealno utjelovljenje bezvremenskoga kraljevskog glamura i stila.

Brojne fotografije princeze Caroline vrijedno su svjedočanstvo njezinog stila, od tinejđerskih dana pa do slavnog Bala ruža ili Bala Crvenog križa gdje nerijetko zasjeni sve. Upravo se zahvaljujući odabirom garderobe neprolazne elegancije, njegovanom kožom, minimalističkim make up-om te od nedavno sijedom kosom etablirala kao neprikosnovena ikona stila pokazavši svima kako se dostojno nositi sa starenjem.

U posljednje je vrijeme češće viđena pred objektivima fotoaparata jer je na službenim događanjima zamijenila zbog bolesti odsutnu Charlène, suprugu svoga brata Alberta, princa od Monaka, pa javnost ponovo oduševljava haljinama u kojima se ogleda elegancija i besprijekoran ukus.

princeza Charlene Možda vas zanima Prokletstvo obitelji Grimaldi: je li zato princeza Charlene čak tri puta bježala sa dvora? Rubrika Life&style Life&style

Na visini zadatka svojim modnim izričajem pokazala se tijekom proslave Nacionalnog dana kneževine Monako, a u rujnu prošle godine zablistala je na eventu Monte-Carlo Gala for Planetary Health sa jednostavnom frizurom i u Chanelovoj haljini iz kolekcije za proljeće 2021. godine.

U posljednje je vrijeme među kraljevskim damama postao ustaljen običaj ponavljanja i recikliranja odjevnih kombinacija. Tako se na prijemu u čast Nacionalnog dana kneževine princeza Caroline pojavila u Chanelovoj haljini iz 2017. godine, a povodom Koncerta Crvenog križa nosila je haljinu iz Chanelove haute couture linije iz 2016. godine. Upravo joj zahvaljujući jedinstvenom pristupu modi uvijek polazi za rukom da i ponovljene haljine na njoj uvijek izgledaju svježe i drugačije. Da kreacije kuće Chanel nisu njezin ekskluzivan odabir pokazala je tijekom događanja Grand Prix du Prince u lipnju prošle godine kada se pojavila u ležernoj i elegantnoj kombinaciji američke modne kuće Halston.

Kraljica Elizabeta II nije odobrila izvorno ime princeze Beatrice jer je bilo 'previše yuppie' Možda vas zanima Znaš li da se princeza Beatrice trebala zvati drukčije, ali kraljica Elizabeta je zabranila ime Rubrika Stars Stars

Princeza Caroline savršen je primjer da pretjerana plastična kirurgija i slijepo praćenje modnih trendova nisu nužno najbolji odabir. Aristokratskom pojavom i stilom koji je odraz njezinog odgoja, obrazovanja te kulture, svojim vršnjakinjama, ali i puno mlađim ženama može poslužiti kao uzor. Ako je vjerovati riječima grofa de Buffona, koji je rekao da je stil sam čovjek, besprijekoran su modni izričaj te dostojno nošenje sa prolaskom vremena idealan odraz stila glamurozne princeze Caroline koja i sa 65 godina blista i opčinjava.

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0