Life&style
princeza Charlene

Prokletstvo obitelji Grimaldi: je li zato princeza Charlene čak tri puta bježala sa dvora?

  • Kraljevska obitelj Monaca pretrpjela je tragične smrti, iznenadne razvode i skandale
  • Prema legendi, sve to zbog "prokletstva Grimaldijevih" - ili barem tako priče tvrde 
  • Legenda kaže da je u 13. stoljeću princ Rainier I. oteo i okaljao mladu flamansku djevojku, koja se osvetila proklevši njega i njegove potomke iz obitelji Grimaldi

Princeza Charlene nazvana je "najtužnijom princezom" i navodno je tri puta pokušala pobjeći iz Monaka u prošlosti. Danas ovu činjenicu ili prije nagađanje (priča o odbjegloj princezi potpiruje maštu) povezuju s nesretnim detaljima iz prošlosti. Naime, kraljevska obitelj Monaka pretrpjela je tragične smrti, iznenadne razvode i optužbe za očinstvo koje su zauzele naslovnice, a sve to zbog "prokletstva Grimaldijevih" - ili barem tako glasine tvrde.

princeza Charlene Možda vas zanima Najtužnija princeza liječi se na psihijatriji, šuška se o njezinoj aferi s bivšim dečkom Naomi Campbell Rubrika Stars Stars

Legenda kaže da je u 13. stoljeću princ Rainier I. oteo i okaljao prelijepu flamansku djevojku, koja se osvetila proklinjući njega i njegove potomke – što uključuje i sadašnjeg poglavara kuće Grimaldi; princa Alberta II. "Nikad Grimaldi neće pronaći sreću u braku", navodno je izgovorila prije nego li se bacila s litice.

Gledajući bračne nevolje koje proživljavaju pojedini ukućani, ne čudi što se priča o prokletstvu još uvijek priča. Stravična je istina u tome da ova obitelj nosi epitet najdisfunkcionalnije europske kraljevske obitelji zbog nevjera i razvoda koji ih prate već desetljećima. Sada mnogi tvrde kako je 400-godišnje prokletstvo kraljevske obitelji Monaka prešlo i na princezu Charlene.

Princeza od Monaka: Zašto je zovu najtužnijom princezom na svijetu i 'Ženom bez osmijeha'

Princ Albert (63) i njegova supruga princeza Charlene (43), koji su nedavno obilježili desetu godišnjicu braka odvojeni, upoznali su se 2000. na plivačkom natjecanju u Monaku. Princeza, čije je djevojačko prezime bilo Charlene Wittstock, u to je vrijeme bila olimpijska plivačica Južne Afrike. Počeli su izlaziti ubrzo nakon toga, a zatim se Charlene udala za princa Alberta na ceremoniji u srpnju 2011.

Ali to navodno nije bilo vjenčanje iz bajke, naime, Charlene je tri puta pokušala pobjeći kući u Južnu Afriku prije svog "dogovorenog braka", u jednom trenutku sklonivši se u veleposlanstvo svoje zemlje u Parizu. Rečeno je da su je dužnosnici Monaka nagovorili na brak posredujući u dogovoru između princa i njegove nevjeste da mu ona osigura legitimnog nasljednika. Nakon toga bi mogla slobodno otići svojom voljom.

Tijekom vjenčanja, Charlene je bila u potocima suza, dok je njezin suprug izgledao ravnodušno. Kasnije te godine, princeza Charlene priznala je da se u Monaku osjeća "vrlo usamljeno". Njihovi blizanci – kći Gabriella i sin Jacques – rođeni su tri godine kasnije i smatraju se službenim nasljednicima obitelji, unatoč tome što Albert uzdržava dvoje izvanbračne djece.

Možda vas zanima Najtužnija princeza na svijetu se vratila kući, je li sve u redu u obitelji princa Alberta? Rubrika Stars Stars

Podsjetimo, Charlene se vratila u kneževinu početkom studenog nakon što je bila odvojena od obitelji - supruga, princa Alberta te 6-godišnjih blizanaca još od početka svibnja. Zadnji put prije svog povratka viđena je u Monaku u siječnju 2020. Službeno je objašnjeno da je bila rodnoj Južnoj Africi zbog infekcije sinusa koja je zahtijevala više operacija i tretmana. No izvori iz Monaca rekli su da su problemi princeze Charlene kompliciraniji od bilo čega što se dosad izvještavalo u medijima.

Mnogi nagađaju da je prisilno hospitalizirana kako bi se spriječio razvod, a samo nekoliko dana nakon povratka iz Južne Afrike smještena je na psihijatriju. Kako god bilo, u obiteljsku idilu gotovo nitko više ne vjeruje, a sve su češće glasine kako je legenda o prokletstvu obitelji Grimaldi istinita.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0