Stars
Kraljica Elizabeta II nije odobrila izvorno ime princeze Beatrice jer je bilo 'previše yuppie'

Znaš li da se princeza Beatrice trebala zvati drukčije, ali kraljica Elizabeta je zabranila ime

  • Davno, kada je princeza Beatrice rođena, zapravo je bilo dosta drame oko njenog imena... 
  • Sve zahvaljujući kraljici Elizabeti II., koja, kao što znamo, vuče sve konce u kraljevskoj obitelji
  • Beatriceini roditelji, princ Andrew i Sarah Ferguson, izvorno su željeli da se Beatrice zove drugačije…

Prema „The Mirroru“, Beatriceini roditelji, princ Andrew i Sarah Ferguson, izvorno su željeli da se Beatrice zove Annabel. Ali, kraljica uopće nije bila impresionirana imenom, opisavši ga kao, vjerovala ili ne, „previše yuppijevsko“ za jednu članicu britanske kraljevske obitelji. Za one rođene nakon 1990. godine, „yuppie“ je pogrdni izraz za mlade urbane profesionalce 80-ih koji su bili opsjednuti materijalnim stvarima te stvaranjem bogatstva. 

Ako se kritika kraljice Elizabete II o izvornom imenu Beatrice čini oštra, znaj da je zapravo kraljevska tradicija da članovi obitelji koji očekuju dijete „neformalno razgovaraju“ s kraljicom o svom izboru kako bi bili 100 posto sigurni da je zadovoljna. (I da, ova tradicija se još uvijek poštuje i u 2021.: Princ Harry pitao je kraljicu Elizabetu za dopuštenje da koristi njezin nadimak Lilibet kao ime svoje kćeri i kćeri Meghan Markle prije nego se Lili rodila.)

Lijepe blizanke nećakinje princeze Diane ukrale su svu pozornost u šljokičastim srebrnim haljinama

Kraljica povijesno nije imala problema s izborom imena, ali kada su joj Andrew i Sarah prišli 1988., par je morao promijeniti brzinu. Navodno je trebalo „dva tjedna da Yorkovi službeno objave [Beatriceino] ime zbog kraljičine zabrinutosti“, tvrdi Mirror. Kraljica ipak nije baš ostavila Sarah i Andrewa da izvise - ona je bila ta koja je predložila ime Beatrice.

Stoga su Sarah i Andrew poslušali kraljičin savjet i nazvali svoju kćer Beatrice Elizabeth Mary, dajući kraljici dodatnu počast i zahvalnost koristeći njeno srednje ime. A ostalo je, kako kažu, kraljevska povijest!

Photo: shutterstock

Komentari 0