Moda

Ovo su modni trendovi za 2022. - kojima se veselimo, a koje bismo najradije preskočili?

  • Modnim trendovima u 2022. zajednička je jedna stvar - nostalgija. Na policama i vješalicama najdražih nam high street brendova naći ćeš neke odavno zaboravljene stvari - od korzeta do hlača s niskim strukom
  • Boja koja će dominirati ove godine je ljubičasta, a naglasak je opećnito na šarenom i veselom
  • Ovo je svakako godina koja će donijeti brojne trendove oko kojih ćemo biti podijeljeni - koji su nas oduševili, a koje ćemo preskočiti?

U posljednje dvije godine, zahvaljujući pandemiji, svjedočimo nešto drugačijim i neobičnijim modnim trendovima. Moda postaje sve udobnija, a na pistama i u modnim časopisima možemo vidjeti trenirke, tenisice i biciklističke hlačice. S novim varijantama koronavirusa i sve strožim mjerama, čini se kako će moda nastaviti tim putem još neko vrijeme, no ne zadugo! 

Iako je mekana odjeća svakako dio i modne 2022., ono što će obilježiti ovu godinu najbolje se može opisati jednom rječju: nostalgija. Ako su ti prve napamet pale traperice s niskim strukom - u pravu si. Po svemu onome što ova godina donosi u svijetu mode - jedno je sigurno: ili ćeš ju voljeti ili mrziti, no teško ćeš biti ravnodušna prema silnim bojama, printevima, volumenima i perlama. Evo što nas sve čeka u trgovinama ove godine. 

1. Udobne pletene hlače

Početak godine nastavlja trend udobnih, pletenih hlača iz prošlogodišnje sezone jesen/zima. U popularnim high street trgovinama možeš birati između brojnih pletenih komada poput rastezljivih hlača koje, iako izgledom luksuznije od trenirke, osiguravaju nam njenu glavnu funkciju - toplinu i  udobnost.

2. Oversized majice i bluze s voluminoznim rukavima

Posljednja moda u svakom slučaju blagonaklono gleda i prema kojoj kili viška koju smo dobile upravo zarad pandemije. Zato smo  zahvalne oversized majicama i slatkim bluzama sa širokim rukavima koje će ove godine puniti police najdražih nam modnih brendova.

Možda vas zanima Modni znalci odlučili: Ovo je sedam modela cipela koje ćemo nositi u 2022. godini! Rubrika Moda Moda

3. Hlače niskog struka

Koliko god su to mnogi od nas odbijali vjerovati, vrijeme je da se pomirimo s činjenicom da hlače niskog struka doživljavaju svoj povratak. U ranim 2000-ima proslavile su ih Britney Spears, Lindsey Lohan i Jennifer Aniston, dok su mnogima u naslijeđe ostavile komplekse i obećanje "nikad više". Ako ništa, tješi nas činjenica što će modeli hlača biti uglavnom široki ili ravnog kroja jer još teže bilo bi preživjeti niski struk s kombinacijom trapeza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

4. Ljubičasta boja

U prosincu prošle godine institut za boje Pantone proglasio je boju 2022. godine! Radi se o nijansi ljubičaste pod nazivom “Very Peri 17-3938” koja je posebno kreirana za ovu prigodu i čini novitet u njihovoj bogatoj paleti boja. Iz instituta kažu kako Very Peri nijansa daje budućnosti malo boje i pozitive što je bitno za ovo transformativno razdoblje u kojemu živimo. 

5. Korzeti

Još jedan blast from the past koji će podijeliti mnoge svakako su korzeti. Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood, Alexander McQueen i brojni drugi dizajneri popularizirali su ovaj odjevni predmet koji je bio neizostavni dio odjevnih kombinacija dama u 16. stoljeću. I dok je nekada imao svrhu postizanja uspravnog i pravilnog držanja, danas je samo modni detalj koji se nosi poput topa ili preko košulje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lilly Soble (@lillysoble)

Uz korzete, već su nekoliko sezona popularni i topovi ispod sakoa i generalno komadi koji podsjećaju na donje rublje, a taj trend nastavit će se i kroz ovu godinu. 

Možda vas zanima Lifestyle trendovi koji će vladati 2022. godine: što nas čeka u svijetu mode, ljepote i hrane Rubrika Life&style Life&style

6. Torbice u jarkim bojama

Narančasta, ružičasta, žuta, zelena i svijetloplava - sve prolazi, glavno da je veselo i jarko. S torbicom u boji možeš naglasiti i dignuti svaku odjevnu kombinaciju, a možeš se igrati i s dvobojnim dizajnom ili s čak nekoliko nijansi.

 

Photo: Instagram Screenshot

Komentari 0