Moda

Klasične balerinke i dalje su jedna od najmodernijih opcija, a Mango ima najslađe retro modele

  • Prve su balerinke još 50-ih i 60-ih popularizirale Brigitte Bardot i Audrey Hepburn koje su ih nosile gotovo svakog dana, a jednako su ih obožavale nositi i Alexa Chung, Sienna Miller, Kate Moss i Amy Winehouse
  • Savršeni retro model s minijaturnim mašnicama izrađen od mekane kože u novoj je kolekciji predstavio i Mango
  • Balerinke se jednako lako kombiniraju i uz isprane traperice, culotte ili palazzo hlače, ležerne suknje i haljine

Možda nisu svima omiljene, ali uspjeh klasičnih balerinki nije se dogodio slučajno. Upravo zahvaljujući njima lako se postiže onaj it girl look koji i danas obožavaju Jeanne Damas, Alexa Chung ili Garance Doré, a koji se oslanja na nekoliko vječnih komada: savršen par vintage traperica, iznošenu kožnu jaknu, midi suknju i cipele koje su još davnih dana stekle status klasika - balerinke.

 | Autor: Instagram @alexachung Instagram @alexachung

miu miu Možda vas zanima Neodoljive satenske Miu Miu balerinke najtraženiji su jesenski komad Rubrika Moda Moda

Dok jedni tvrde da se balerinke ponovno vraćaju u modu, drugi im se suprostavljaju tvrdeći da nikada nisu ni izašle iz mode. Još ih je 1956. dizajnirao Rose Repetto za Brigitte Bardot koja je željela par cipela laganih i fleksibilnih poput pravih baletnih papučica, a otkako ih je ova ikona stila prigrlila te ih popularizirala jednako kao i Audrey Hepburn, balerinke su nedvojbeno postale jedan od bezvremenskih modnih komada koji uspješno kanalizira opušteni francuski chic koji toliko obožavamo. 

Amy Winehouse | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Amy Winehouse

Sienna Miller obožavala ih je nositi uz tajice, traper prsluk i beretku, Kate Moss ih je najradije stilizirala uz uske traperice i prsluke, Amy Winehouse je bilo teško zamisliti u slobodno vrijeme u bilo kojim drugim cipelama, a ni nama ne uspijeva zamisliti odjevnu kombinaciju uz koju ih ne bismo rado iskombinirali. Svoj doprinos popularnosti ovog modela dao je i Chanel svojom prepoznatljivom dvobojnom varijantom, a klasični model jednostavnih balerinki s minijaturnom mašnicom do danas je ostao omiljeni odabir mnogih žena.

Možda vas zanima Katie Holmes nosi omiljene udobne cipele iz 90-ih koje se ponovno vraćaju u modu ove godine Rubrika Moda Moda

Upravo takav must-have model u svojoj novoj kolekciji ima i Mango, i to u čak četiri boje. Izrađene od mekane goveđe kože, Mangove su balerinke s mašnicom dostupne po cijeni od 249,90 kuna u crnoj, smeđoj, crvenoj i pastelno zelenoj nijansi i sigurni smo da nismo jedini koji ih želimo sve. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Bow leather ballerina, 249,90 Kn, Mango

Photo: Mango outlet

Komentari 0