Life&style
Najskuplji hamburger na svijetu košta više od od 35.000 kuna, a bublica je prelivena Dom Pérignonom i zlatnim listićima

Najskuplji hamburger na svijetu košta više od od 35.000 kuna. Pogledaj koji su sastojci!

  • Svi ljubitelji hamburgera iz McDonalsa ili Burger Kinga, slušajte pažljivo: napravljen je najveći hamburger na svijetu i nazvan je Golden Boy
  • No, ne zove se bez razloga Golden Boy, osim što je papreno skup, preliven je šampanjcem Dom Pérignon
  • A budući da je pecivo prekriveno zlatnim listićima, tvoji će prsti biti zlatni dok jedeš

Ovo nije običan hamburger, ovo je gurmansko savršenstvo u kojem svaki zalogaj košta stotine funti (ili u prijevodu: 900 kuna). Tvorac hamburgera 'The Golden Boy' je nizozemski kuhar Robbert Jan de Veen, na Instagramu poznat kao kralj Hamburgera, a za Euro News je rekao:

Kakva bizarna kombinacija! McDonald's lansirao burger s mesnim doručkom i Oreo keksima

"Rušenje svjetskog rekorda bio je moj san iz djetinjstva i osjećam se nevjerojatno." Naime, pokušaj rušenja svjetskog rekorda još se preispituje, a trenutni Guinnessov svjetski rekord drži hamburger od 5000 dolara odnosno 32.000 kuna iz Juicys Outlaw Grilla u Oregonu u SAD -u, koji je težio više od 350 kg.

Možda vas zanima Probala sam čokoladni burger - a imam i recept! Rubrika Life&style Life&style

No, izgleda da chef de Veen ima velike šanse za pobjedu. Iako mu je hamburger daleko manji, od sastojaka koje je upotrijebio u glavi će ti se zavrtjeti, a čeljust bi mogla pasti do poda. Beluga kavijar, kraljevski rakovi, španjolska šunka Iberico i bijeli tartufi sjede na vrhu goveđe pljeskavice. Ako to nije dovoljno neobično, slušaj ovo: BBQ umak se pravi s kavom Kopi Luwak koja košta između 30 i 100 dolara po šalici, kao i viskoznim pivom Macallan.

Možda vas zanima Žena je pokazala kako je hamburger ostao nepromijenjen nakon 24 godine, McDonalds je objasnio zašto Rubrika Life&style Life&style

Lepinja je također napravljena od šampanjca Dom Pérignon, a na vrhu su zlatni listići. Kreator de Veen kaže: "Iako je ovaj hamburger izuzetno skup, ipak biste se trebali koristiti rukama jer je to jedini način da jedete hamburger. "Budući da je bublica prekrivena zlatnim listićima, vaši će prsti biti zlatni dok jedete."

Čokolada, pizza, burger ili tjestenina? Evo što tvoje omiljeno jelo otkriva o tvojoj osobnosti

Ali de Veen ovo nije stvorio samo radi hvalisanja, a za National je rekao: "Restorani su zatvoreni i zbog pandemije nije bilo natjecanja u hrani. "Bio sam depresivan. Osjećao sam se loše vidjevši patnje ugostitelja i turobnu situaciju u restoranskoj industriji. "Stoga sam odlučio stvoriti najskuplji hamburger na svijetu i cijeli prihod donirati u dobrotvorne svrhe."

Burger je pojeo Rober Willemse, predsjednik Kraljevske nizozemske udruge za hranu i piće. Do sada je on jedina osoba koja ga je probala. Veen je rekao: "Bila je ovo teška godina s Covidom, ali predstoje dobra vremena za cijelu ugostiteljsku industriju i ovo je sjajan početak." Ako i vi želite probati hamburger od 4000 funti, sve je spremno za rad. Pripremit ću ga čim dobijem drugog potencijalnog kupca."

Možda vas zanima Probale smo burger od janjetine i ostale prilično iznenađene Rubrika Life&style Life&style

Photo: Instagram@lejla.fili

Komentari 0