Life&style

Probale smo burger od janjetine i ostale prilično iznenađene

Restoran slavne zagrebačke EsplanadeLe Bistro, dobio je novo proljetno ruho. Da budemo preciznije, na osunčanoj terasi legendarnoga gurmanskog odredišta predstavljen je novi à la carte proljetni jelovnik ispunjen kreativnim i slasnim delicijama chefice Ane Grgić.

U duhu francuskog chica i zagrebačkog šarma, pod okriljem najboljega povijesnog hotela nizala su se ukusna jela koje je chefica obogatila prirodnim i zdravim namirnicama lokalnog uzgoja. Raskoš koju donosi proljeće bila joj je osnovna inspiracija, a i naši su okusni pupoljci doista uživali.

 | Autor: miss7 miss7

Jela s menija posluživala su se u slijedovima pa je tako svatko mogao okusiti ono što je želio. Mi smo odlučile isprobati baš sve i doista nismo požalile! Bogatstvo okusa i neobične kombinacije oduševile su nas, a čini se i druge uzvanike jer se red za slasne škampe nije smanjivao.

Ipak, mi smo se apsolutno zaljubile u janjeći burger u maramici. Iako nismo znale što očekivati i doista smo bile skeptične, burger nas je okusom oduševio pa će ga biti teško nadmašiti. Pritom je riječ o domaćim janjcima, s pašnjaka Gorskoga kotara pa smo sada uvjerene da je domaće najbolje. Burger na meniju prate pečeni krumpiri i domaća focaccia, prava gozba za gurmane.

Prije glavnoga jela odlučile smo se i za predjelo pa ne možemo odlučiti koje nam je bilo najbolje! Riblje poslastice apsolutno su nas osvojile svojom jednostavnošću i zanimljivim okusom pa ih definitivno preporučujemo.

 | Autor: miss7 miss7 Sipa sa začinskim biljem, šenon kremom i limunovim sokom

Osim toga uživale smo u panna cotti s avokadom, rikolom i rajčicom koja dolazi u zanimljivoj kombinaciji s povrćem s kojim se odlično nadopunjuje. Iako smo na panna cottu navikle u voćnim poslasticama, ova nam je ideja jednako slasna. Kušale smo i preukusan rösti od celera, zatim rakovice s bosiljkom osvježavajućeg okusa i na sve dodale komadić ukusnog odreska.

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: odrezak s confitom od luka; panna cotta od burratine, salsa i gel od avokada s maslinovim uljem, rikolom i rajčicom, zatim rösti od celera u salati, rakovica sa svježim tikvicama i listićima bosiljka

Na jelovniku su se našli i brojni drugi riblji specijaliteti poput marinirane skuše s kvinojom te kvarnerski škampi s kadaifom. Chefica Grgić pritom je pažnju obraćala i na održivost u nabavi svježih sastojaka koju i sama već duže vrijeme promiče pa je tako i ambasadorica WWF globalne inicijative Fish Forward.

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: škampi i rižoto; domaći rezanci s tartufima i blok od guščje jetre

Glavno nas je jelo apsolutno ostavilo bez daha! Škampe s rižotom slasnoga kremastog okusa rado bismo za ručak imale svakodnevno, a domaći su rezanci s tartufima i blok od guščje jetre uzbudili naše nepce jer tako ukusnu tjesteninu već dugo nismo okusile. Ovo obavezno preporučujemo jer, obećajemo ti, nećeš požaliti! 

proljetni su jelovnik osim toga uključene i svježe istarske šparoge i lički krumpir, zatim dimljena šunka autohtone sorte slavonskih svinja te janjetina s pašnjaka Gorskoga kotara - i to od crnih romanovskih janjaca koja se našla u ukusnom burgeru.

Jela su pripremljena uz maslinovo ulje domaće proizvodnje, a uz njih su se posluživala crvena i bijela vina istarskih vinarija.

Sada dolazi onaj najslađi dio - deserti. Nema se tu puno toga za reći jer savršeni su i točka. Doista su bile preukusni "šlag na torti" najfinije hrane koju smo okusile u posljednje vrijeme.

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: Mille-feuille s jagodama, menta i kakao crunch; karamelizirani mango , ricotta i bijela čokolada Osim toga, u stalnoj se ponudi Le Bistroa nalazi i Dnevni menu koji uključuje tri slijeda jela po izboru chefice, a njihova je cijena 160 kuna u što su uključeni kava, čaj ili čaša kućnoga vina. Uključuju i najukusnije i nadaleko poznate zapečene štrukle, pa će tako doista svatko pronaći nešto za sebe.

Možda vas zanima Zbog ovog mjesta osjećala sam se kao Parižanka usred Zagreba Rubrika Life&style Life&style

Cijelo nam je iskustvo stvorilo i maleni problem. Naime, sada kad je naše nepce upoznalo ove zamamne okuse bit će ih teško nadmašiti. Zato u Le Bistrou uskoro namjeravamo ponovno uživati, jer proljeće je bogatstvom svojih plodova idealno vrijeme za to. Osim toga, imamo i još jedan važan razlog jer radni nam je tjedan započeo upravo uz ovu ukusnu hranu. I vjeruj nam, ostatak stresnih dana prošao je puno brže.

Naši okusni pupoljci još zadovoljno pamte slasne okuse pa i tebi preporučamo da se barem na jedan dan osjećaš kao kraljica i uživaš u ovim neponovljivim delicijama.

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Miss7/Esplanade

Komentari 0