Life&style

Probala sam čokoladni burger - a imam i recept!

Na ovogodišnjem Adventu probale smo brojne ukusne poslastice i delicije, a čini nam se da smo pronašle svog čokoladnog favorita...

Obožavamo burgere u apsolutno svim varijantama, ali nakon ovoga, svi drugi pali su u drugi plan. Naime, ove godine zagrebački  Advent bogatiji je za još jednu fenomenalnu deliciju.

Možda vas zanima Probala sam vrlo zanimljivu vruću čokoladu u Glow baru, evo o čemu je riječ Rubrika Life&style Life&style

Riječ je o Goldburgeru - slatkom burgeru s Lino ladom Gold! Već zvuči fantastično, zar ne? Odmah ću ti otkriti - doista je fantastičan! Ovaj inovativni burger nastao je u kuhinji zagrebačkog 50 A Burger & Champagne Bara, koji se nalazi na Europskom trgu. 

 | Autor: miss7 miss7

Osim na prvi griz, u ovu sam se slasticu zaljubila i na prvi pogled. Bilo je odmah jasno da u burgeru dominira Lino lada - i to dvije vrste! Osim punjenja Lino ladom Gold (po kojoj je burger i dobio ime), burger je dekoriran Lino ladom milk, što ne pridonosi samo lijepom izgledu, već i boljem okusu (P.S. Lino lada milk mi je najdraža!). Osim Lino ladom, burger je premazan i neutralnim mascarpone sirom koji mu daje još veću kremoznost. Moram naglasiti i da je pecivo fantastično, a u 50 A Burger & Champagne Baru rekli su mi da ga oni sami prave. 

Možda vas zanima Za ovaj slasni čokoladni kolač trebat će ti samo dva sastojka Rubrika Life&style Life&style

Cijena ovog burgera je 24 kune, a moram napomenuti da vrijedi baš svake kune

Ono što mi se još jako svidjelo je sam ambijent 50 A Burger & Champagne Bara. Unutrašnji prostor prilično je mali, ali imaju terasu dekoriranu u božićnom duhu. Prema tome, želiš li ručati ili večerati nešto slatko ili tražiš zasitniji desert, ovo je idealna poslastica za tebe!

 | Autor: miss7 miss7

A ako nisi u mogućnosti posjetiti 50 A Burger & Champagne Bar, imamo odlične vijesti! U nastavku ti donosimo recept Goldburgera tako da ga možeš i sama napraviti u homemade verziji:

Sastojci

  • 50 g Lino lade Gold
  • 15 g neutralnog mascarpone sira
  • 1 mliječno pecivo
  • Lino lada milk (po želji za dekoraciju)
  • maslac za premaz (po želji)

Priprema

Pecivo razrezati po pola i na donju polovicu preko cijelog peciva razmazati mascarpone sir. Gornju polovicu peciva poželjno je blago utisnuti kako bi bilo više mjesta za Lino ladu Gold. Potom je potrebno zaklopiti pecivo i po želji ga premazati rastopljenim maslacem. Na roštilj tavici zapeći Goldburger s obje strane, lagano ga pritišćući kako bi se unutrašnjost rastopila, a pecivo dobilo hrskavost i svoju zlaćanu boju.

U slast!

Photo: miss7

Komentari 0