Lifestyle 981 prikaza 14. prosinca 2018.

Probala sam čokoladni burger - a imam i recept!

miss7.

Na ovogodišnjem Adventu probale smo brojne ukusne poslastice i delicije, a čini nam se da smo pronašle svog čokoladnog favorita...

Obožavamo burgere u apsolutno svim varijantama, ali nakon ovoga, svi drugi pali su u drugi plan. Naime, ove godine zagrebački  Advent bogatiji je za još jednu fenomenalnu deliciju.

Možda vas zanima... Probala sam vrlo zanimljivu vruću čokoladu u Glow baru, evo o čemu je riječ Rubrika Lifestyle Lifestyle

Riječ je o Goldburgeru - slatkom burgeru s Lino ladom Gold! Već zvuči fantastično, zar ne? Odmah ću ti otkriti - doista je fantastičan! Ovaj inovativni burger nastao je u kuhinji zagrebačkog 50 A Burger & Champagne Bara, koji se nalazi na Europskom trgu. 

 | Autor: miss7 miss7

Osim na prvi griz, u ovu sam se slasticu zaljubila i na prvi pogled. Bilo je odmah jasno da u burgeru dominira Lino lada - i to dvije vrste! Osim punjenja Lino ladom Gold (po kojoj je burger i dobio ime), burger je dekoriran Lino ladom milk, što ne pridonosi samo lijepom izgledu, već i boljem okusu (P.S. Lino lada milk mi je najdraža!). Osim Lino ladom, burger je premazan i neutralnim mascarpone sirom koji mu daje još veću kremoznost. Moram naglasiti i da je pecivo fantastično, a u 50 A Burger & Champagne Baru rekli su mi da ga oni sami prave. 

Možda vas zanima... Za ovaj slasni čokoladni kolač trebat će ti samo dva sastojka Rubrika Lifestyle Lifestyle

Cijena ovog burgera je 24 kune, a moram napomenuti da vrijedi baš svake kune

Ono što mi se još jako svidjelo je sam ambijent 50 A Burger & Champagne Bara. Unutrašnji prostor prilično je mali, ali imaju terasu dekoriranu u božićnom duhu. Prema tome, želiš li ručati ili večerati nešto slatko ili tražiš zasitniji desert, ovo je idealna poslastica za tebe!

 | Autor: miss7 miss7

A ako nisi u mogućnosti posjetiti 50 A Burger & Champagne Bar, imamo odlične vijesti! U nastavku ti donosimo recept Goldburgera tako da ga možeš i sama napraviti u homemade verziji:

Sastojci

  • 50 g Lino lade Gold
  • 15 g neutralnog mascarpone sira
  • 1 mliječno pecivo
  • Lino lada milk (po želji za dekoraciju)
  • maslac za premaz (po želji)

Priprema

Pecivo razrezati po pola i na donju polovicu preko cijelog peciva razmazati mascarpone sir. Gornju polovicu peciva poželjno je blago utisnuti kako bi bilo više mjesta za Lino ladu Gold. Potom je potrebno zaklopiti pecivo i po želji ga premazati rastopljenim maslacem. Na roštilj tavici zapeći Goldburger s obje strane, lagano ga pritišćući kako bi se unutrašnjost rastopila, a pecivo dobilo hrskavost i svoju zlaćanu boju.

U slast!

Komentari 0