Life&style

Probala sam vrlo zanimljivu vruću čokoladu u Glow baru, evo o čemu je riječ

S početkom zime po društvenim mrežama osim kuhanog vina često možemo vidjeti i slike vrućih čokolada koje izgledaju stvarno ukusno

Prije nekoliko dana na Instagramu sam vidjela fotku koktela od vruće čokolade i odmah znala da to moram probati. Čokolada pomiješana s alkoholom, ne može biti loše bile su misli koje su me vodile ovom teškom novinarskom zadatku. Usto, ovaj koktel još i izgleda jako fotogenično. Nije mi trebalo dugo da napokon odem probati ovu čokoladnu rapsodiju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Glow bar (@glow.bar.zagreb)

Iako sam pretpostavljala da su svi na Adventu, pa da će kafići biti prazniji - nije bilo tako, ali uspjela sam naći stol u Glow baru pa mojoj sreći, što ću probati novi zanimljivi napitak, nije bilo kraja. Naručila sam čokoladni koktel, ali me konobar malo ispravio i rekao da je to vruća čokolada s rumom. Kako god ga nazvali, zvuči fino. 

I tako je na stol stigla prepuna šalica toliko lijepo dekorirana da mi je bilo žao probati. Na vrhu je bio šlag, ali boje pistacije s čokoladnim mrvicama, cvijetom i marshmallowom na štapiću. 

Možda vas zanima Čokoladno vino - naš napitak iz snova (a dijelimo i recept) Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Gornji sloj ima blagi okus po mentolu koji ugodno osvježava, a kad probaš napitak koji se krije ispod njega, osjeti se miks čokolade s podosta ruma. Svaki dio za sebe je jako ukusan. Kako uz vruću čokoladu dobiješ žlicu i slamčicu, vrlo je jednostavno jesti i probati svaki dio posebno, a i zajedno.

Na prvu možda djeluje puno ruma, ali već pri drugom gutljaju zaključiš da je baš taman. Pomiješala sam sloj koji ima okus po mentolu s čokoladnim dijelom i moje nepce je stiglo do vrata raja. Taman se okusi lijepo izbalansiraju i, bez pretjerivanje, dogodi se pravo čudo u ustima. Zbog lijepog posluživanja izgleda kao poprilično velika porcija, ali kad se pomiješaju slojevi dobije se jako pitka čokolada. Cijena ove čokoladne rapsodije je 46 kuna.

Možda vas zanima Pronašli smo savršenstvo! Najfinije čokoladne kuglice s okusom džin tonika Rubrika Life&style Life&style

Iako nije najjeftinija vruća čokolada/čokoladni koktel, isplati se probati jer se taj okus ne može dočarati riječima. Svakako ću se vratiti još koji put, ali i dalje sam u potrazi za najboljom vrućom čokoladom ovog Adventa. A ti, ako još nisi, svakako preporučaem da je, a ujedno možeš imati i jako fotogeničnu sliku za Instagram. 

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0