Life&style

Evo kako izbjeći napade gladi – znanstvenici otkrivaju što doista pomaže

  • Sigurno ti je poznat onaj „strašan napadaj“ gladi negdje između doručka i ručka ili ručka i večere – kad bi dala kraljevstvo za nešto slatko! 
  • Imamo dobre prehrambene vijesti iz Londona!
  • Naime, istraživanja jednog nedavno provedenog istraživanja pokazala su da vlakna pomažu protiv napad gladi i želje za slatkim 

Britanski znanstvenici proveli su opsežno istraživanje te su došli do sljedećeg rezultata: proizvod razgradnje propionat – koji nastaje kod probave vlakana – djeluje tako da smanjuje apetit. Zahvaljujući toj supstanci mozak slabije reagira na jelo bogato kalorijama. Za vrijeme eksperimenta su sudionici konzumirali napitak bogat propionatom, a kasnije su im pizza, čokolada i drugi slasni grijesi bili manje privlačni. Smanjio se osjećaj gladi. 

Za znanstvenike je to jasna naznaka da propionat kao dodatak prehrani smanjuje apetiti te može pomoći pri dijetama. 

Možda vas zanima Ova hrana te dokazano čini ljepšom! Evo kako je jesti da bi postigla najbolji učinak Rubrika Life&style Life&style

Jedi vlakna

Jednaki učinak ima prehrana bogata vlaknima bez umjetnog dodavanja propionata. Kako bi u želucu nastalo dovoljno te tvari, potrebno je konzumirati dnevno oko 60 g vlakana. Donosimo 10 namirnica koje su najbogatije vlaknima uz napomenu da voće i povrće također obiluju njima i trebaju biti neizostavni u tvojoj prehrani:

• 10. mjesto: bademi (12 grama na 100 g)

• 9. mjesto: sojino brašno (14 do 18 grama na 100 g)

• 8. mjesto: mungo grah (16 grama na 100 g)

• 7. mjesto: slanutak (17 grama na 100 g) 

• 6. mjesto: naribani kokos (20 g na 100 g)

• 5. mjesto: kakao u prahu (32 grama na 100 g)

• 4. mjesto: leća (35 grama na 100 g)

• 3. mjesto: pšenične mekinje (45 grama na 100 g)

• 2. mjesto: sojine mekinje (60 grama na 100 g)

• 1. mjesto: konjac brašno (77 grama na 100 g)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Vegetarisches Curry #Konjakmehl #Nudeln aus was?#

A post shared by Sarah Naderer (@sarahgotmusic) on

Zašto je konjac brašno toliko djelotvorno protiv napada gladi

Na vrhu liste namirnica bogatih balastnim tvarima nalazi se takozvano konjac brašno. Dobiva se od korijena biljke Amorphophallusa ili konjaca, sastoji se od 75 neprobavljivih ugljikohidrata te je bogato vlaknima za čiju je probavu potrebno malo energije te imaju malo kalorija. Sa 77 grama na 100 grama je ovo brašno pravi tajni savjet za sve koji paze na prehanu ili se bore s viškom kilograma. Osim toga, konjac brašno veže na sebe 50 puta veću količinu vode pa jako nabubri - pa smo duže site. 

Konjac brašno poznato je u obliku japanske tjestenine. Shirataki-tjestenina slična je staklenoj tjestenini, ali ima oko 5 kcal na 100 g. Obična tjestenina, na primjer, ima 350 kcal na 100 g! 

Možda vas zanima Neka hrana dokazano djeluje protiv bora, a 5 namirnica je pogotovo moćno Rubrika Beauty Beauty
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

konjak#wurzel#akar#tepung#mehl#konjaknudel#konjakmehl#indonesia#makan#😊

A post shared by mangodon (@mangodon_de) on


 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.
 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0