Beauty

Neka hrana dokazano djeluje protiv bora, a 5 namirnica je pogotovo moćno

  • Starenje je nezaobilazan proces koji zahvaća svakog od nas, a bore na licu su jedne od prvih pokazatelja zrelijih godina
  • Bore kao sitni nabori na koži mogu biti itekako šarmantne, ali nekako im se uvijek pokušavamo oduprijeti
  • Osim kozmetičkih preparata, i tvoja smočnica krije neke prirodne 'lijekove' protiv bora

Jednostavno rečeno, bore su nabori u koži. No, upravo nam ti nabori suptilno odaju znakove starenja i taaako nas živciraju. Koliko god bore znaju biti šarmantne, većina nas će ih ipak pokušati odgoditi na neko vrijeme. Na beauty tržištu postoji more preparata namijenjenih za tu funkciju, ali jesi li znala da se neki nalaze i u tvojoj smočnici? Prije no što počneš ulagati u razne kreme i kremice, zaviri u svoju kuhinju i prepusti se prirodnim rješenjima koje preporučuju i nutricionisti.

Možda vas zanima Zašto su jaja vjerojatno najzdravija hrana na svijetu? Rubrika Life&style Life&style

Avokado

S obzirom da sadrži jako malo masnoća, lagano prolazi kroz membranu te štiti DNK od slobodnih radikala. Rezultat je blistava koža i sprečavanje njezina preuranjenog starenja. Avokado se može pripremiti na razne načine, a nećeš pogriješiti ni ako ga samo namažeš na integralni tost.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THEPLANTFRIEND (@theplantfriend) on

Sjemenke crnog sezama

Sezam je vrijedan izvor kalcija opremljen esencijalnim masnim kiselinama, oleinskom kiselinom, kalcijem i vlaknima koji ne samo da štite imunitet, već i uljepšavaju našu kožu. Kako bi pojačala djelovanje avokada, preporučamo ti da obroku dodaš i par sjemenki crnog sezama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🅳🅰🆅🅸🅳_🅺🅾🅲🅷🆃 (@david_kocht) on  

Možda vas zanima Što se događa s tvojim tijelom 20 minuta nakon što počneš zdravo jesti Rubrika Life&style Life&style

Bučine sjemenke

Još jedne dobroćudne sjemenke koje se bore ne samo protiv bora, već i protiv akni. Pune su cinka, vitamina E i omega-3 masnih kiselina pomoću kojih hidratiziraju i obnavljaju tvoju kožu. Najbolje ih je jesti takve kakve jesu jer pri izlaganju toplini gube svoja nutritivna svojstva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lifestyle_couple_cc (@lifestyle_couple_cc) on

Losos

Jedna od konkretnijih namirnica u borbi protiv bora je svakako losos. On također obiluje omega-3 masnim kiselinama koje su odlične za tvoje tijelo i kožu. Sprečava iritacije na koži i privlači vodu u stanice kože čime odgađa nastajanje bora. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erin Indahl-Fink (@delightfulemade) on

Rajčice

Jesi li znala da rajčica ima prirodni SPF faktor? Likopen, crveni pigment, pomaže kod oštećenja na koži nastalih putem UV zračenja. To ne znači da su dovoljan faktor pri izlaganju suncu, ali dvije rajčice na dan će ti ipak omogućiti laganu zaštitu, a u konačnici i koju boricu manje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dale Gray | #TheDaleyPlate (@thedaleyplate) on

Možda vas zanima Ovo moraš znati: 7 načina kako da ne dobiješ šlaufić oko struka Rubrika Life&style Life&style

 

 

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0