Life&style

Zdrava prehrana – 5 supernamirnica za žene u četrdesetima

  • Znamo da znaš kako je uravnotežena prehrana jako važna za zdrav i dugovječan život 
  • Međutim, nije svejedno što jedeš u kojoj životnoj dobi 
  • Kako bi živjela dugo i zdravo, isplati se od 40. godine malo promijeniti prehranu – a ove namirnice će ti pomoći u tome…

Naše tijelo mijenja se vremenom te je prehrana vrlo važna kako bi se zadovoljile sve tjelesne potrebe. To najbolje funkcionira sa sljedećim namirnicama koje, između ostaloga, snižavaju krvni tlak, sprječavaju bolesti te nas opskrbljuju važnom energijom. 

 

Brokula 

Ovo zeleno povrće sadrži jako puno vlakana, vitamina C i A te kalcija. Ako ćeš redovito jesti brokulu, smanjit ćeš čak i rizik od raka. Naime, istraživanja su pokazala da tvari iz brokule mogu spriječiti rast stanica raka. 

Možda vas zanima Ova hrana te dokazano čini ljepšom! Evo kako je jesti da bi postigla najbolji učinak Rubrika Life&style Life&style

Batat 

Ne kaže se bez razloga za batat da je jedna od najzdravijih povrtnih sorti. Sadrži puno antioksidansa i tvari koje reguliraju šećer u krvi te pomažu pri izbjegavanju bolesti kao što su dijabetes i rak. 

Kurkuma 

Istraživanja su pokazala da kurkuma ima protuupalno djelovanje te čak može pomoći kod depresije. Zlatno mlijeko s kurkumom pomoći će ti da lakše zaspeš. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Haldi Doodh ... Goldene Milch

A post shared by Troumerrie (@troumerrie) on

Možda vas zanima Sretna hrana: 7 zdravih namirnica koje će te odmah usrećiti - brže od slatkiša! Rubrika Life&style Life&style

Avokado 

Vlakna, folati i magnezij su tek tri od brojnih pozitivnih tvari koje sadrži avokado. Istraživanja su pokazala da masnoće u avokadu mogu smanjiti razine kolesterola te tijelo opskrbljuju važnim vitaminima. 

Špinat 

Vitamini u špinatu dokazano podržavaju zdravlje naših očiju i kosti. Osim toga, rezultati istraživanja pokazali su da tvari iz špinata mogu spriječiti razvoj tumora i bolesti poput artritisa. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0