Beauty

Ovo je jako korisno: Žene koje su prešle 50 otkrivaju koji bi beauty savjet dale 20-godišnjoj sebi

  • Kada je njega kože u pitanju, često nismo svjesne posljedica koji će pojedini naši postupi ostaviti na izgled kože u poznijoj dobi
  • Bilo da je riječ o nekorištenju krema sa zaštitnim faktorom ili učestalom nošenju teške šminke, sklone smo zaboraviti kako naša koža itekako pamti
  • Sedam žena koje su prešle 50 godinu života priznalo je što bi danas u njezi kože učinile drugačije, ako bi dobile priliku vratiti vrijeme

Koliko puta si se samo našla u nekoj situaciji i pomislila "Eh da sam prije ovo znala, bilo bi mi znatno lakše!"? Nerijetko nam se desi da bi se vrlo rado vratile u prošlost i same sebi udijelile savjet. Nažalost, znamo da to je nemoguće, no uvijek nam preostaje mogućnost da nešto naučimo iz tuđih pogrešaka. Sedam žena starijih od pedeset godina otkriva za Healthline što bi one sa ovim znanjem koje trenutno posjeduju izmijenila u njezi lica i tijela koju su primjenjivale u dvadesetima.

Možda vas zanima Ovih 5 izvrsnih korejskih tehnika i jednostvnih savjeta podići će sjaj tvoje kože na višu razinu Rubrika Beauty Beauty


1. Uvijek skini šminku prije spavanja

"Moj savjet je oduvijek bio da nikad ne idete u krevet sa šminkom, inače će vam se pore začepiti, a lice će izgledati prljavo i natečeno kad se probudite. Naučila sam to na teži način! " - otkrila je 55- godišnja Darlene Tenes. Svakodnevno uklanjanje šminke i nečistoća može umanjiti iritaciju i nadraživanje tvoje kože. Jedna studija slučaja prošle godine otkrila je da 25 godina neadekvatnog uklanjanja maskare može dovesti do velikih iritacija okoloočnog područja. Stoga, bolje spriječiti nego liječiti!

2. Ruke također zaslužuju njegu protiv sunca

"Voljela bih da sam razmišljala o svojim rukama prije nego sam ih izlagala suncu. Trebala sam biti puno marljivija u tom pogledu!" - istaknula je 51-godišnja Margina Dennis. Svim nam je dobro poznata uloga SPF-a u održavanju mladolike kože lica, no nerijetko zanemarimo preostale dijelove tijela. Stoga idući puta ne zaboravi na dlanove, ušne kapke, vrat i prsa!

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

3. Tvoja rutina njege kože ne mora biti skupa

"Proizvodi za njegu kože ne moraju biti skupi! Svoje losione za lice radim koristeći esencijalna ulja i druge prirodne proizvode na bazi biljaka. Na primjer, svoju svakodnevnu hidratantnu kremu napravila sam kombinirajući organsko, nerafinirano kokosovo ulje i eterično ulje lavande" - ističe 50- godišnja Mery Marshall. Uistinu, rutina njege kože koja je izvan tvog proračuna ne treba biti tvoja ciljana rutina. Od skupe njege znatno je važnija ona pravilna!

Možda vas zanima 6 trikova da ti vrat izgleda mlađe i ne odaje tvoje godine Rubrika Beauty Beauty

4. Ne zaustavljaj se na licu

"Navlažite vrat sada tako da se ne morate bojati oko toga kako ćete ga pokriti kasnije. Po mom mišljenju, jedan od najljepših dijelova ženskog tijela  je 'portretno' područje - od vrha poprsja do brade. Razmislite o renesansnim slikama, uvijek možete vidjeti ovo područje. Ali kako žene postaju starije, to područje prekrivaju! Ako provedete svoju rutinu njege kože ispod vrata, imat ćete više samopouzdanja nositi V dekolte i kad ostarite. " - dodala je 71- godišnja Andrea Pflaumer.

Briga o zdravoj koži uistinu ne treba završiti samo na njezi lica. Kao što je već spomenuto, područje vrata i prsa su dva mjesta koja ljudi često zaboravljaju prilikom nanošenja kreme, bilo one za sunčanje ili one za svakodnevnu hidrataciju.

Možda vas zanima Što ne smijete jesti nakon što pređete 50 i koje namirnice morate imati na tanjuru Rubrika Life&style Life&style

5. Jedi svježe povrće

„Voljela bih da sam znala koliko će prehrana utjecati na moje buduće zdravlje i starenje. Uvijek kažem: "Da sam u svojim 20-ima znala što sam naučila u 40-ima, izgledala bih kao da danas imam 10 godina." Voljela bih da bih da sam na vrijeme počela jesti više svježe hrane. To bi mi uz vitalnost podarilo i znatno bolju liniju!" - otkrila je 58-godišnja Carole Alt.

Kolagen je najzastupljenij proteini u ljudskom organizmu te igra važnu ulogu u obnovi i zamjeni ozlijeđenih tkiva. Postupno se s procesom starenja usporava proces nadomještanja kolagena u tijelu te on s godinama postaje sve izraženiji. Nedostatak kolagena može se nadoknaditi pravilnim odabirom hrane, a ovih 12 namirnica utječe na njegovu proizvodnju.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Cindy Crawford otkriva trik s mineralnom vodom i mlijekom za mladoliku kožu - i doista je odličan Rubrika Beauty Beauty

6. Probaj detoks pazuha

"Radim detoks pazuha barem jednom godišnje. Otkrila sam kako to poboljšava učinkovitost prirodnih dezodoranasa, a tko ne bi želio da mu dezodorans duže djeluje" - istaknula je 50-godišnja Jill Lebofski. Kod mnogih osoba koje nakon dugotrajne primjene sintetičkih dezodoransa počinju koristiti one prirodne u početku se mogu javiti osip, nadraženost kože, pojačano znojenje i neugodni mirisi. Stoga, kako bi izbjegla moguće iritacije i neugodnosti očisti svoje pazuhe i pruži im detoks.

7. Konzumiraj dovoljno vode

"Sada svaki dan popijem litru vode. Okupa moju kožu i daje mi višak energije. Trebala sam to i ranije prakticirati." - istaknula je 53-godišnja Tracee Gluhaich. Pijenje vode jedan je od najboljih načina za optimalno funkcioniranje organizma. A osim čiste vode, ovdje možeš saznati zašto bi trebala iskušati i vodu s krastavcima.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0