Beauty

Ovih 5 izvrsnih korejskih tehnika i jednostvnih savjeta podići će sjaj tvoje kože na višu razinu

  • Već dugo nije tajna da su Korejanke puno ispred svih kad je riječ o njezi koze
  • Doista, većina Korejanki sa 40 ili 50 godina (pa i više) imaju kožu poput djevojčica 
  • Uz ovih pet glavnih savjeta približit ćemo im korak bliže po pitanju lijepe kože

Gotovo nitko ne ulaže toliko vremena i ljubavi za njegu kože kao što to rade Korejanke. Kako bi izgledale onako kako izgledaju, ne koriste isključivo prave proizvode, nego koriste i prave tehnike. Otkrit ćemo ti pet korejskih savjeta za njegu kože s pomoću kojih će tvoja koža zasjati novim sjajem.

1. Čišćenje jednu minutu

Skidanje šminke nije baš neka stvar? Korejanke se ne bi složile s tim! Naime, mnoge od njih čiste lice jednu minutu. Tako se može razviti puno djelovanje proizvoda za čišćenje – čak i ako se kasnije ispere. I to ne rade bilo kako, nego pokretima prema gore. Dakle, uvijek nanose proizvode za čišćenje pokretima po koži prema gore – a ne prema dolje.

via GIPHY

2. „Facial Mists“ su esencijalni

Korejanke se kunu u „beauty-vodice za lice“. U Koreji postoje golemi odjeli za različite vodice za lice namijenjene raznim tipovima kože. U Koreji se sprejevi ne koriste (samo) za fiksiranje make-upa, nego i za njegu kože. Umjesto tonera možeš nakon čišćenja koristiti sprej za lice. Dat će ti dovoljno vlage licu te biti optimalna priprema za make-up.

Možda vas zanima Dva sastojka koja bi trebala sadržavati tvoja krema za lice ako želiš blistaviju i zaglađeniju kožu Rubrika Beauty Beauty

3. Lupkanje umjesto trljanja

Ovo je stari savjet kojeg je malo ljudi prihvatilo: njegu treba nanijeti laganim lupkanjem, a ne trljanjem. Osim što će se to pobrinuti za bolju prokrvljenost kože, proizvod se kasnije može bolje prihvatiti te će dublje prodrijeti u kožu. Važno je da to radiš što je moguće nježnije. Najbolje je istisnuti proizvod najprije na kožu, a onda nježno lupkati dok se ne upije. Inače – tako će se proizvodi brže upiti – isprobaj!

via GIPHY

4. Zaboravi ručnik

Nakon čišćenja nemoj posušiti lice ručnikom. To Korejanke sigurno ne bi napravile. Naime, trljanjem može koža vrlo brzo reagirati crvenilom. Kako bi što je moguće manje iritirala kožu te kako bi koža mogla maksimalno sjajiti, trebaš preostalu vlagu jednostavno lupkati prstima – slično kao kod njege. Osim toga, ako je lice još uvijek malo vlažno, koža može bolje upiti proizvode.

5. Kokteli za njegu kože

Korejanke su također poznate po tome da često koriste mnoge različite proizvode – svaki posebno ili u kombinaciji. I upravo je to tajna uspjeha: kokteli za njegu kože. Ovisno o tome što koža treba, možeš izmiksati različite serume te ih sve zajedno nanijeti na kožu. Jednostavno stavi sve proizvode na dlan te lagano lupkanjem nanesi koktel na kožu. Svaka koža u pravilu ima više od jedne potrebe – ponekad nisu dovoljni samo hidratantna krema ili anti-aging.

via GIPHY

Možda vas zanima Doznaj na koliko sve načina - i dobrih i groznih - izolacija djeluje na tvoju kožu. Evo kako spriječiti štetu Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0