Beauty

Ako imaš problema s masnom kožom lica onda razlog može biti poprilično iznenađujući

  • Masna koža na licu dobrodošla je otprilike poput koronavirusa
  • Naravno, znamo da pomno vodiš brigu o koži lica
  • Međutim, ponekad to nije dovoljno i neke pogreške sve bacaju u – masnoću

Svejedno koliko često pereš lice ili radiš piling, nakon kratkog vremena se na tvojoj koži pojavljuje masni sloj? Za to mogu biti zaslužne ove pogreške…

1. Prečesto pereš lice

Da, dobro si pročitala. Previše higijene također može štetiti tvojoj koži. Svakim pranjem koža gubi malo svog prirodnog sloja masnoće. Nažalost, odmah dobije podražaj da se masnoća koja nedostaje nadoknadi, odnosno nanovo proizvede. Zbog intenzivnog čišćenja lica nastaje prevelika proizvodnja masnoća. Općenito je dovoljno kad se lice temeljito opere ujutro i navečer.

via GIPHY

2. Tvoja vodica za lice sadrži previše alkohola

Vodica za lice najbolje neka uopće ne sadrži alkohola (ili tek vrlo mali udio). Inače će izvući previše masnoće iz tvoje kože – princip je onda isti kao i kod prve točke.

Možda vas zanima Ako češće jedeš ovih 12 namirnica, imat ćeš više kolagena i tvoja koža će biti mladolikija Rubrika Life&style Life&style

3. Ne koristiš hidratantnu kremu

Iz straha da ti koža ne bude još masnija, ne koristiš uopće kremu za lice? To nije dobra ideja. Premda se to možda ne vidi, tvoja koža svakako treba vlagu. Najbolje je potražiti savjet stručnjaka koja je krema najbolja za tvoj tip kože.

via GIPHY

4. Predugo si izložena suncu

I previše sunca može biti uzrok masne kože. UV-zračenje može oštetiti tvoje stanice kože te potaknuti stvaranje loja. Ako misliš puno biti na suncu, svakako se zaštiti laganom kremom za sunce – ili jednostavno više budi u hladu.

5. Prerijetko mijenjaš posteljinu

Vjerojatno nisi pretpostavila da bi to mogao biti razlog za masnu kožu. Međutim, tko ne mijenja redovito svoju posteljinu, riskira jutarnje buđenje – s prištićima na licu! Osobito se na jastučnici sakupljaju ostaci make-upa, odumrle stanice kože i znoj. Kako bi se koža od toga zaštitila – stvori masni sloj. Jednostavno svakih tjedan do dva promijeni posteljinu kako bi izbjegla taj problem.

via GIPHY

Možda vas zanima 4 iznenađujuće stvari zbog kojih ti je koža najednom tako suha Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0